Middelaldercentret 

Reis ca. 600 år tilbake i tid og besøk middelalderbyen Sundbykøbing hvor dere gjennom dialog med de mange ansatte kan erfare hvordan livet i år 1409 var. Utforsk byens hus, hovedgaten, torget eller havnen og la dere rive med av middelalderatmosfæren.

Samlingspunkt for by- og næringsliv

Når dere spaserer rundt i bygatene møter dere på mennesker som fylte viktige roller i middelalderens by- og næringsliv. Besøk håndverksverkstedene og se hvordan smeder, tømrere, skomakere, vevere, lys-støpere, skreddere og mange flere arbeidet. Dere kan også besøke markedskvinnene og høre en underholdende fortelling på markedet, omringet av handelsmenn som bytter og selger varer. Er dere heldige kan dere møte på de reisende pilegrimene som bor på vandrerhjemmet i byen eller hilse på en av ridderne som muligens er i byen for å delta i den lokale ridderturneringen.

Husk å stoppe opp og se på husene bygget i middelalderstil og få et innblikk i hvordan arkitekturen var på 1400-tallet. På Middelaldercentret kan dere også se mange av dyrene som bidro til å gjøre hverdagen i middelalderen enklere. Dyrene ble blant annet brukt til å pløye åkrene, hente jaktbytte, tilberede mat, stoppes ut og i kamp.

Det kan du oppleve i Middelaldercentret

Ridder
Kanon

Magiske skapninger og oppfinnelser

Det finnes flere forskjellige områder på Middelaldercentret i tillegg til middelalderbyen. Test kreftene med middelalderens langbue som var et av tidens viktigste våpen for både jakt og krig. Besøk Teknologiparken hvor maskiner og oppfinnelser fra middelalderen er stilt ut og kan prøves av de besøkende. Her kan dere blant annet oppleve bilen, heisen, flyet og evighetsmaskinen, som dessverre ikke fungerte helt slik man forventet på oppfinnelsestidspunktet. Hvis dere tør, kan dere ta en tur innom Trylleskogen der de lunefulle, magiske middelalderskapningene bor og som innbyggerne i Sundbykøbing kan fortelle historier om.

Spesielle arrangementer i løpet av året

En viktig måte å forberede seg til krig på på 1400-tallet var gjennom ridderturneringer. Hr. Henrik Svane inviterer til turnering hver dag i høysesongen, hvor han konkurrerer mot andre riddere. Bli med på turnering i selskap med skyttere, vakre damer og byens godtfolk. Her gjelder det å velge en ridder å heie på og bue på motstanderne hans som muligens kommer fra utlandet.

Under høstferien er senterets program fullpakket med ridderturneringer, matlaging, slakting, godtfolk og demonstrasjoner av de mange oppfinnelsene som ble brukt i middelalderen. Jula pleier å være litt roligere og det holdes julemarked første adventshelg hvor dere kan nyte gløgg, epleskiver og risgrøt på torget.

Besøk med rullestol eller førerhund

Middelaldercentret er en spennende opplevelse tilpasset et bredt publikum. Rullestolbrukere bør være obs på at terrenget med brostein, gress og grusveier er ujevnt, men at ramper er tilrettelagt ved inngangen, toalettene og caféen. Det finnes også spesialparkering for funksjonshemmede. Det er dessverre ikke ramper ved inngangen til middelalderhusene, men heldigvis nøler ikke middelalderfolket med å komme ut og snakke med dere. Syns- og hørselshemmede er også velkomne på senteret. Hørselshemmede må være obs på at senteret stort sett ikke er utstyrt med skilt, da kommunikasjonen er basert på dialog.

Finn frem

På Hamburgskoven 2-4

4800 Nykøbing Falster

Eller besøk nettsiden, hvor du kan lese mer om alt som foregår i Sundkøbing.

Ofte stilte spørsmål om Middelaldercentret

Når åpner centret?

Se åpningstider her

Eller besøk nettsiden, hvor du kan lese mer om alt som foregår i Sundkøbing.

Hvor ligger centret?

Ved Hamborgskoven 2-4

4800 Nykøbing Falster

Middelaldercenteret
©Foto af Rune Johansen