Sommerhus Fyn og Langeland – Lei bassenghus her

Finn det perfekte bassenghuset eller feriehuset på Fyn og øyene med VillaVilla. Vi dekker Fyn og Ørene med de beste feriehusene for deg og din familie.

Hvor vil du reise?
Når vil du dra?
Personer
Prisintervall
Fasiliteter
Flere filtre

Vi fant 34 feriehus som passer til søket ditt.

Flotte feriehus på Fyn og øyene

Utleie av feriehus med svømmebasseng på Fyn og Langeland

Fyn er fin, sies det i Danmark. Og man må jo si seg enig i at det ligger noe i dette. Øya, som ligger i hjertet av Danmark, er en flott feriedestinasjon for hele familien. Fyn er dekket av vakre landskap, omgitt av barnevennlige strender og fylt med mange severdigheter og attraksjoner som er morsomme for alle familiemedlemmene. Å feriere i et av feriehusene våre på denne herlige øyen, blir en ferie dere uten tvil vil nyte. Har dere fremdeles ikke funnet det kjempeflotte feriehuset til årets beste ferie? Vi er spesialister på utleie av feriehus, og står klare til å hjelpe dere med å finne et feriehus tilpasset deres ønsker og behov.

Sydfyn

Feriehus på Fyn omgitt av idyllisk natur

Den fynske naturen er noe for seg selv og er like vakker som selve øya. Blant øyas mange naturområder finner du både kuperte landskap, grønne skoger og hvite kyster, hvor du kan gå eller sykle lange turer sammen. Hvis dere ser nøye etter, så kan dere overalt på Fyn se fruktbusker. Det er bare å smake! Det er den perfekte måten å lade opp batteriene på under turen.

Fyn er det perfekte stedet å leie feriehus på hvis dere har barn med dere. De fynske strendene er barnevennlige, med grunt og rolig vann. Strendene er brede, og det er god plass til å bygge sandslott og leke. Det er også gode vannforhold for å ro i kajakk, enten du har erfaring med det eller ei. Den sørfynske skjærgården er ideell for lengre kajakkturer, og du kan her ro mellom de mange vakre øyene.

Naturopplevelser for hele familien

Svanninge Bakker kalles også for de Fynske Alpene og var på slutten av 1800-tallet ved flere anledninger motivet for malerkolonien Fynbo-malerne. På det sørvestlige Fyn, kun en kort spasertur nord for Faaborg, finner du et kupert område med åser, huler, åpne områder og vakre utsiktspunkter. Hvis du er heldig, kan du få øye på den sjeldne lille hasselmusen som lever i det kuperte landskapet. Svanninge Bakker ligger 126 meter over havet, og kan oppleves til fots på en av de mange merkede turstiene. Det er til sammen 35 km med stier som er delt opp i flere mindre stier. Enten dere ønsker en mer utfordrende tur, eller heller vil gå en kortere en, kan turen kan tilpasses deres gruppe. Hvis dere ønsker å sovne omgitt av grønn natur, under en nattehimmel full av stjerner, er også mulig å overnatte i Svanninge Bakker.

Hvis dere besøker Svanninge Bakker, må dere også ta turen innom Faaborg. Den koselige kjøpstaden er nesten 800 år gammel og har bevart de små smugene og gatene som skaper en koselig og idyllisk atmosfære. Fra Faaborg havn kan dere ta ferge til den lille øya Avernakø, der den sjeldne klokkefrosken bor. Klokkefrosken bor ved de seks fredede vannhullene som er funnet på øya, og er lett å kjenne igjen på den spesielle lyden den lager, som høres ut som om en bjelle som spiller en melodi. Det er mulig å overnatte på øyas campingplass, og her holdes hver sommer Avernax, en tredagers musikkfestival.

Hvis dere er usikre på hva dere kan finne på på Fyn, så er svaret klart: Hvis dere liker gåturer eller lengre turer, så er Øhavsstien noe for dere. Den 220 kilometer lange ruten starter på Øst-Fyn, beveger seg ned forbi Sør-Fyn og ender på Vest-Fyn. Selv om ruten er over 200 kilometer lang, må dere ikke miste motet. Dere må ikke gå hele ruten, og kan heller bare gjøre en bit av den, avhengig av hvor mye dere orker. Pakk med dere en god nistepakke og noe godt å drikke, og begi dere ut på ruten, som er markert med en liten vandrer. Husk å ta med kikkerten slik at dere kan se på det rike fugle- og dyrelivet som finnes langs stien når dere tar en pause.

Barnevennlige strender på Fyn

Den fynske kystlinjen er full av flotte badestrender for både barn og voksne. Noen av badestrendene har brede hvite sandstrender som er ypperlige for å bygge sandslott eller spille ballspill, og har grunt og rolig vann. Andre strender har dypere vann, flere bølger og er omgitt av vakker natur, som du kan utforske hvis du trenger en pause fra solingen.

En av de mest populære strendene på Fyn er Christiansminde, som ligger på Sør-Fyn nær Svendborg. Stranden har en vakker utsikt over Svendborg, vannet er fint og rolig og ved badebrygga legger veteranskipet M/S Helge til kai. I nærheten av stranden finner du en minigolfbane, lekeplass og en kiosk som selger store softis og mange andre typer is, mat og drikke. Stranden er perfekt for familier med barn som vil nyte en dag ved vannet med små aktiviteter.

I nærheten av Nyborg ligger Fyns badestrand, som ble bygget på samme tid som Vestbroen over Storebelt. Den store stranden er bred med fin sand, og vannet er perfekt for bading. Vannet fra Storebeltet sørger for at vannet på Fyns strand alltid er klart og deilig å svømme i. Hvis du har små barn med deg, må du passe ekstra på, da vannet brått går fra grunt til dypt. I sommerperioden er badevakter til stede på stranden fra kl. 10.00 til kl. 18.00. I tillegg er det handicaptilgang til strand, toalett, volleyballbane, lekeplass, kiosk og bord/benker. Her kan dere tilbringe hele dagen!

På Nord-Fyn ligger strandparadiset Hasmark Strand. Her er det grunt vann, så stranden er perfekt for barnefamilier. I tillegg så er det mye moro å finne på naturlekeplassen som ligger på stranden. Her er det et stort klatrestativ, petanquebane, bålplass, toaletter og garderober med utendørs dusj. Hvis dere ønsker å sitte for dere selv og grille, må dere gjerne ta med egen grill eller en engangsgrill som dere kan lage mat på. Bordene ved stranden har en stålplate hvor grillen kan stå uten problemer. I tillegg til å være barne- og familievennlig, er Hasmark Strand også handikapvennlig. Det er lett å komme seg til og fra stranden, og på Hasmark Strand Camping er det mulig å låne en av de to badestolene som Nordfyn kommune har stilt til rådighet.

Sør for Fyn på øya Langeland er det også mange vakre strender. En av dem er Ristinge Strand, som er den mest populære stranden på Langeland. Kos deg med en god bok mens barna bygger sandslott eller plasker rundt i bølgene. Det er lov å grille på stranden, så hvis dere tar med en grill, kan dere nyte en middag med utsikt over solnedgangen over Fyns skjærgård. Det spesielle med Ristinge Strand er de 30 meter høye sanddynene som går langs kysten, og at stranden er godt egnet til fossiljakt. Vær tålmodige når dere leter gjennom sanden ved vannkanten – dere vil sannsynligvis komme over flere skatter som dere kan ta med hjem som sommerferieminne.

Mange kulturopplevelser på Fyn

Fyn er et populært feriemål for feriehusgjester og har noe for enhver. Øya har de perfekte rammene for en felles ferie, enten det er med familie eller venner. Det er fordi det er lett å komme fram til Fyn, uansett hvor du kommer fra i landet. Øyas sentrale beliggenhet er en kobling mellom Øst- og Vest-Danmark og gjør Fyn til den perfekte møteplassen.

På Fyn bugner det av slott, herregårder, bindingsverkshus og sjarmerende byer, som om sommeren er fulle av liv, markeder og festivaler. Her kommer dere virkelig til å få en kulturell opplevelse. I de fleste fynske byer er det kunstverksteder hvor dere kan se lysstøperi og keramikk, og gallerier dere kan kjøpe kunst i. Hvis dere søker storbyfølelsen, er det lett å komme til øyas største by Odense, hvor det myldrer av eventyrlige opplevelser.

En spesiell begivenhet som finner sted i Odense er den årlige Champagnefestivalen. Champagnefestivalen arrangeres på Alfred og Kamilla i Det Røde Pakhus ved strandpromenaden i Fyn. Her presenterer utstillere fra hele Danmark musserende drinker fra regionene i Nord-Frankrike. I 2019 stilte ni forskjellige selskaper ut på individuelle stands, og det var mulig å smake på flere glass champagne som ikke var blant de 10 som var valgt til festivalen. I tillegg kan dere kjøpe et deilig champagnebrett, slik at dere får i dere noe annet enn bare bobler. Brettet komplimenterer smaksopplevelsen, som er hovedfokus for dagen. Etter kl. 22.00, er det en after-party for de som vil bli igjen litt til og nyte et ekstra glass med venner, kjæresten eller andre gjester. Les mer om festivalen her: https://www.champagnefestival.dk/Om_festivalen.html

Hvert år arrangeres også Det Fynske Dyrskue i Odense. Her har alle familiemedlemmene muligheten til å komme i kontakt med dansk landbruk. Dyrskuepladsen fylles med liv når mer enn 750 hester, sauer, geiter og storfe konkurrerer om å få den beste plasseringen. Plassen byr på et hav av aktiviteter for både voksne og barn. Se når en ku blir melket, når en sau blir klippet, eller hjelp til med å vekke dyrene med sang om formiddagen. Har du en liten drøm om å bli bond