Sommerhus Fyn og Langeland – Lei bassenghus her

Finn det perfekte bassenghuset eller feriehuset på Fyn og øyene med VillaVilla. Vi dekker Fyn og Ørene med de beste feriehusene for deg og din familie.

Hvor vil du reise?
Når vil du dra?
Personer
Prisintervall
Fasiliteter
Flere filtre

Vi fant 38 feriehus som passer til søket ditt.

Flotte feriehus på Fyn og øyene

Utleie av feriehus med svømmebasseng på Fyn og Langeland

Fyn er fin, sies det i Danmark. Og man må jo si seg enig i at det ligger noe i dette. Øya, som ligger i hjertet av Danmark, er en flott feriedestinasjon for hele familien. Fyn er dekket av vakre landskap, omgitt av barnevennlige strender og fylt med mange severdigheter og attraksjoner som er morsomme for alle familiemedlemmene. Å feriere i et av feriehusene våre på denne herlige øyen, blir en ferie dere uten tvil vil nyte. Har dere fremdeles ikke funnet det kjempeflotte feriehuset til årets beste ferie? Vi er spesialister på utleie av feriehus, og står klare til å hjelpe dere med å finne et feriehus tilpasset deres ønsker og behov.

Sydfyn

Feriehus på Fyn omgitt av idyllisk natur

Den fynske naturen er noe for seg selv og er like vakker som selve øya. Blant øyas mange naturområder finner du både kuperte landskap, grønne skoger og hvite kyster, hvor du kan gå eller sykle lange turer sammen. Hvis dere ser nøye etter, så kan dere overalt på Fyn se fruktbusker. Det er bare å smake! Det er den perfekte måten å lade opp batteriene på under turen.

Fyn er det perfekte stedet å leie feriehus på hvis dere har barn med dere. De fynske strendene er barnevennlige, med grunt og rolig vann. Strendene er brede, og det er god plass til å bygge sandslott og leke. Det er også gode vannforhold for å ro i kajakk, enten du har erfaring med det eller ei. Den sørfynske skjærgården er ideell for lengre kajakkturer, og du kan her ro mellom de mange vakre øyene.

Naturopplevelser for hele familien

Svanninge Bakker kalles også for de Fynske Alpene og var på slutten av 1800-tallet ved flere anledninger motivet for malerkolonien Fynbo-malerne. På det sørvestlige Fyn, kun en kort spasertur nord for Faaborg, finner du et kupert område med åser, huler, åpne områder og vakre utsiktspunkter. Hvis du er heldig, kan du få øye på den sjeldne lille hasselmusen som lever i det kuperte landskapet. Svanninge Bakker ligger 126 meter over havet, og kan oppleves til fots på en av de mange merkede turstiene. Det er til sammen 35 km med stier som er delt opp i flere mindre stier. Enten dere ønsker en mer utfordrende tur, eller heller vil gå en kortere en, kan turen kan tilpasses deres gruppe. Hvis dere ønsker å sovne omgitt av grønn natur, under en nattehimmel full av stjerner, er også mulig å overnatte i Svanninge Bakker.

Hvis dere besøker Svanninge Bakker, må dere også ta turen innom Faaborg. Den koselige kjøpstaden er nesten 800 år gammel og har bevart de små smugene og gatene som skaper en koselig og idyllisk atmosfære. Fra Faaborg havn kan dere ta ferge til den lille øya Avernakø, der den sjeldne klokkefrosken bor. Klokkefrosken bor ved de seks fredede vannhullene som er funnet på øya, og er lett å kjenne igjen på den spesielle lyden den lager, som høres ut som om en bjelle som spiller en melodi. Det er mulig å overnatte på øyas campingplass, og her holdes hver sommer Avernax, en tredagers musikkfestival.

Hvis dere er usikre på hva dere kan finne på på Fyn, så er svaret klart: Hvis dere liker gåturer eller lengre turer, så er Øhavsstien noe for dere. Den 220 kilometer lange ruten starter på Øst-Fyn, beveger seg ned forbi Sør-Fyn og ender på Vest-Fyn. Selv om ruten er over 200 kilometer lang, må dere ikke miste motet. Dere må ikke gå hele ruten, og kan heller bare gjøre en bit av den, avhengig av hvor mye dere orker. Pakk med dere en god nistepakke og noe godt å drikke, og begi dere ut på ruten, som er markert med en liten vandrer. Husk å ta med kikkerten slik at dere kan se på det rike fugle- og dyrelivet som finnes langs stien når dere tar en pause.

Barnevennlige strender på Fyn

Den fynske kystlinjen er full av flotte badestrender for både barn og voksne. Noen av badestrendene har brede hvite sandstrender som er ypperlige for å bygge sandslott eller spille ballspill, og har grunt og rolig vann. Andre strender har dypere vann, flere bølger og er omgitt av vakker natur, som du kan utforske hvis du trenger en pause fra solingen.

En av de mest populære strendene på Fyn er Christiansminde, som ligger på Sør-Fyn nær Svendborg. Stranden har en vakker utsikt over Svendborg, vannet er fint og rolig og ved badebrygga legger veteranskipet M/S Helge til kai. I nærheten av stranden finner du en minigolfbane, lekeplass og en kiosk som selger store softis og mange andre typer is, mat og drikke. Stranden er perfekt for familier med barn som vil nyte en dag ved vannet med små aktiviteter.

I nærheten av Nyborg ligger Fyns badestrand, som ble bygget på samme tid som Vestbroen over Storebelt. Den store stranden er bred med fin sand, og vannet er perfekt for bading. Vannet fra Storebeltet sørger for at vannet på Fyns strand alltid er klart og deilig å svømme i. Hvis du har små barn med deg, må du passe ekstra på, da vannet brått går fra grunt til dypt. I sommerperioden er badevakter til stede på stranden fra kl. 10.00 til kl. 18.00. I tillegg er det handicaptilgang til strand, toalett, volleyballbane, lekeplass, kiosk og bord/benker. Her kan dere tilbringe hele dagen!

På Nord-Fyn ligger strandparadiset Hasmark Strand. Her er det grunt vann, så stranden er perfekt for barnefamilier. I tillegg så er det mye moro å finne på naturlekeplassen som ligger på stranden. Her er det et stort klatrestativ, petanquebane, bålplass, toaletter og garderober med utendørs dusj. Hvis dere ønsker å sitte for dere selv og grille, må dere gjerne ta med egen grill eller en engangsgrill som dere kan lage mat på. Bordene ved stranden har en stålplate hvor grillen kan stå uten problemer. I tillegg til å være barne- og familievennlig, er Hasmark Strand også handikapvennlig. Det er lett å komme seg til og fra stranden, og på Hasmark Strand Camping er det mulig å låne en av de to badestolene som Nordfyn kommune har stilt til rådighet.

Sør for Fyn på øya Langeland er det også mange vakre strender. En av dem er Ristinge Strand, som er den mest populære stranden på Langeland. Kos deg med en god bok mens barna bygger sandslott eller plasker rundt i bølgene. Det er lov å grille på stranden, så hvis dere tar med en grill, kan dere nyte en middag med utsikt over solnedgangen over Fyns skjærgård. Det spesielle med Ristinge Strand er de 30 meter høye sanddynene som går langs kysten, og at stranden er godt egnet til fossiljakt. Vær tålmodige når dere leter gjennom sanden ved vannkanten – dere vil sannsynligvis komme over flere skatter som dere kan ta med hjem som sommerferieminne.

Mange kulturopplevelser på Fyn

Fyn er et populært feriemål for feriehusgjester og har noe for enhver. Øya har de perfekte rammene for en felles ferie, enten det er med familie eller venner. Det er fordi det er lett å komme fram til Fyn, uansett hvor du kommer fra i landet. Øyas sentrale beliggenhet er en kobling mellom Øst- og Vest-Danmark og gjør Fyn til den perfekte møteplassen.

På Fyn bugner det av slott, herregårder, bindingsverkshus og sjarmerende byer, som om sommeren er fulle av liv, markeder og festivaler. Her kommer dere virkelig til å få en kulturell opplevelse. I de fleste fynske byer er det kunstverksteder hvor dere kan se lysstøperi og keramikk, og gallerier dere kan kjøpe kunst i. Hvis dere søker storbyfølelsen, er det lett å komme til øyas største by Odense, hvor det myldrer av eventyrlige opplevelser.

En spesiell begivenhet som finner sted i Odense er den årlige Champagnefestivalen. Champagnefestivalen arrangeres på Alfred og Kamilla i Det Røde Pakhus ved strandpromenaden i Fyn. Her presenterer utstillere fra hele Danmark musserende drinker fra regionene i Nord-Frankrike. I 2019 stilte ni forskjellige selskaper ut på individuelle stands, og det var mulig å smake på flere glass champagne som ikke var blant de 10 som var valgt til festivalen. I tillegg kan dere kjøpe et deilig champagnebrett, slik at dere får i dere noe annet enn bare bobler. Brettet komplimenterer smaksopplevelsen, som er hovedfokus for dagen. Etter kl. 22.00, er det en after-party for de som vil bli igjen litt til og nyte et ekstra glass med venner, kjæresten eller andre gjester. Les mer om festivalen her: https://www.champagnefestival.dk/Om_festivalen.html

Hvert år arrangeres også Det Fynske Dyrskue i Odense. Her har alle familiemedlemmene muligheten til å komme i kontakt med dansk landbruk. Dyrskuepladsen fylles med liv når mer enn 750 hester, sauer, geiter og storfe konkurrerer om å få den beste plasseringen. Plassen byr på et hav av aktiviteter for både voksne og barn. Se når en ku blir melket, når en sau blir klippet, eller hjelp til med å vekke dyrene med sang om formiddagen. Har du en liten drøm om å bli bonde? På Dyrskuet får barna hver dag muligheten til å prøve seg som minibønder. Dyrskuet er også noe for deg som er interessert i den mekaniske siden av landbruket. På plassen finner du maskinparken, hvor Europas største og beste landbruksmaskiner, droner og roboter pluss et par veterantraktorer står utstilt. Barna kan delta i traktortrekking og utforske traktorens styrehus. Det er mye å oppleve på Det Fynske Dyrskue, og et er viktig med mat og drikke om dere skal tilbringe hele dagen her. Prøv smakfull «slow food», take-away eller god gammeldags dansk mat fra en av Dyrskuets Street Food-boder, mens dere nyter de livlige og hyggelige omgivelsene.

Fyn er en spennende destinasjon for deg som liker festivaler. Lytt til favorittmusikken din live på en av de fynske festivalene. Heartland er en koselig festival rettet mot den eldre generasjonen. Her spilles det ikke moderne popmusikk, men det er fokus på grupper som har eksistert i lengre tid. Heartland varer i tre dager og holdes i idylliske omgivelser på Egeskov slott. Tinderbox er en populær tredagers festival som holdes rett utenfor Odense sentrum. Festivalen er delt inn i to scener – blå og rød, og har både familier og ungdom som målgruppe. I tillegg spilles det elektronisk musikk på Magicbox-scenen til langt utpå natten, for den delen av publikum som ønsker å være ute til de sene nattetimene. En annen musikalsk opplevelse på Fyn er Rock Under Broen. Rock Under Broen varer i kun én dag og holdes nær Middelfart, under Lillebæltsbroen, som gav opphav til arrangementers navn. Opp i gjennom årene har store navn spilt her, og derfor er billettene nesten alltid utsolgt. Ta med familie og venner, samt et teppe å sitte på, og nyt dagen mens dere lytter til god musikk.

Familieferie på Fyn i fortellingenes ånd

Man kan ikke snakke om Fyn uten å nevne H.C. Andersen. H.C. Andersens dikt har evnen til både å sette et smil på ansiktet og lokke fram tårer i øyekroken. Eventyrene og fortellingene hans er noe for seg selv, og en stor inspirasjonskilde for mange. På barnekulturhuset Fyrtøjet er H.C. Andersens vidunderlige univers tilpasset barna. Her står fortellerkunst, lek, teater og billedkunst i fokus. Huset er bygget rundt workshops, opplesninger, teaterimprovisasjon og andre aktiviteter, som alle skal stimulere barnas interesse for egen kropp, fortellerevner og forhold til kunst.

En av aktivitetene dere kan være med på er Eventyrskolen. Eventyrskolen på Fyrtøjet er en introduksjon til teaterverdenen for barn. Teknikker og metoder fra den virkelige teaterverdenen læres bort, med fokus på uttrykket som kan skapes gjennom bruk av kropp og stemme. Barna og lærerne forteller historier sammen, utfordrer seg selv og troen på egne evner. Undervisningen avsluttes med en liten forestilling, der barna fremfører resultatet av arbeidet for foreldre og for hverandre.

En annen spennende aktivitet er Fyrtøjets billedskole. Kunstskolen strekker seg over 10 ganger og er rettet mot barn fra 0 til 8. trinn. Skolen ledes av billedkunstner og M.Sc. i kunsthistorie, Keiko Yada Karsbæk, som introduserer verktøy innen billedkunst og hvordan man kan eksperimentere med disse. Temaer som farger, kontraster og komposisjon vil bli gjennomgått, i tillegg til forskjellige kunsttyper som malerier, tegninger, skulpturer og collager. Undervisningen vil hjelpe deltakerne med å utvikle sine evner til å forstå og skape kunst. Det er viktig å merke seg at det maksimalt kan være fem barn per voksen ved besøk på Børnekulturhuset. Den voksne må også kjøpe en billett.

Andre morsomme kulturaktiviteter er gratis dukketeater på Møntergården. Dukketeateret er gratis, men billetter må bestilles på forhånd. De to fortellingene som blir fortalt i løpet av sommeren er Keiserens nye klær og Klods Hans.

I tillegg kan dere delta på byvandring rundt i Odense by annenhver onsdag om sommeren. Men billetter må her også bestilles på forhånd. Voksne må betale for adgang, mens barn kommer inn gratis

Loppemarkeder og matmarkeder på Fyn

Det er mange forskjellige markeder rundt omkring på Fyn, som alle er enkle å komme til. Liker du å gå på skattejakt blant bruktgjenstander og antikviteter, så har vi samlet noen interessante markeder her. I et gammelt andelsmeieri i Guldbjerg nær Bogense kan du besøke Bogense Kræmmermarked. Hver uke blir det lagt til mellom 500 og 1000 nye gjenstander i de mange stativene, både innendørs og utendørs. Hos Bogense Kræmmermarked finner du alt fra klær til fiskeutstyr. Om du trenger å hvile beina litt, kan du ta en velfortjent pause i markedets kafé, som selger brus, pølser og kake.

Om du heller vil kombinere et besøk til loppemarkedet med en tur til storbyen, kan du gå på et loppemarked i Odense havn. Odense har Danmarks største utendørs loppemarked, som er åpent hver søndag fra slutten av mars til begynnelsen av oktober. Hvis du heller vil besøke et loppemarked med tema, kan du besøke Danehof middelaldersmarked og -festival i Nyborg. Danehof feires den første helgen i juli hvert år, og da transporteres Nyborg tilbake i tid til den mørke middelalder. Markedet finner sted i den historiske delen av Nyborg, mellom Nyborg slott og Nyborg kirke. Atmosfæren er noe for seg selv, og her yrer det av liv mens det prutes over prisene. Her får de besøkene oppleve en veldig spesiell kulturell, underholdende og gastronomisk opplevelse.

I mange fynske byer holdes det ukentlige markedsdager. Her kan dere finne masse godbiter som dere kan ta med hjem til middag. Hva er vel bedre enn å tilberede sprø grønnsaker og godt kjøtt, som dere selv har vært med på å velge ut mellom et hav av farger, frukt og gode ferskvarer. I Nyborg kan du gå på marked hver tirsdag fra kl. 10.00 til kl. 14.00. Her kan du kjøpe fersk frukt og grønnsaker, ost, blomster og forskjellige hjemmelagde produkter. I Odense er det markedsdager hver lørdag og onsdag morgen, året rundt. Her kan du kjøpe alt fra fersk fisk til fersk frukt og grønnsaker.

Du kan også gå på markedsdag i noen av Fyns mindre byer. I Middelfart er det markedsdag hver lørdag fra kl. 10.00 til kl. 14.00 fra mai til september, i Ringe hver fredag fra kl. 08.00 til kl. 18.00, i Svendborg hver lørdag fra kl. 08.00 til kl. 14.00 og i Faaborg hver tirsdag og lørdag fra henholdsvis kl. 08.00 til kl. 17.00 og fra kl. 08.00 til kl. 14.00. Her kan dere nyte de gode råvarene og lokale matvarene, og bli mette på god mat og spennende opplevelser i en vakker setting.

Julemarkeder på Fyn

Det er også mange julemarkeder rundt omkring på Fyn. I øyas mange markedsbyer, herskapshus og slott dukker julemarkedene opp allerede i starten av november. Her serveres gløgg og epleskiver, som dere kan nyte mens dere ser på de mange fine lysene og julepynten, og lytter til musikk. Kanskje får dere hilse på julenissen, som vekselvis besøker de mange markedene. Les mer om julemarkedene her.

Populære severdigheter og attraksjoner på Fyn

Hvis du og familien din leter etter kulturelle opplevelser, er Fyn ferieøya for dere. Øya bugner av spennende severdigheter, og dere kan starte med å besøke en av de 123 slottene og herregårdene på Fyn. De mest berømte er Egeskov slott og Valdemars slott.

Egeskov Slot er en 460 år gammel borg med vollgrav, og er den best bevarte av sitt slag i Europa. Egeskov Slot betegnes som en vannborg fordi det omkringliggende vannet går helt opp til yttermurene. Det sies at slottet har fått navnet «Egeskov» fordi det ble brukt en hel eikeskog til å lage fundamentet av eiketømmer, så slottet kunne bygges midt ute på en øy.

Valdemars slott ble ferdigstilt i år 1644, og når du besøker slottet, vil du motta en skriftlig brosjyre med informasjon om slottets historie og utsmykningen av lokalene. I dag eies Valdemars slott av TV-kjendisen Caroline Fleming og søsteren hennes. Hagen som omgir slottet er en vakker landskapspark med store trær og brede plener. Hagen har også et vannbasseng og utsikt over innsjøen, som sammen med skogen skaper et vakkert bakteppe for slottet.

Andre spennende attraksjoner i Fyn er for eksempel brovandring over den gamle broen Lillebæltsbro. Turen er fysisk utfordrende, men belønningen er verdt det når du på toppen, som ligger 60 meter over vannoverflaten, har utsikt over både Sør-Jylland og Fyn!

Dere kan også besøke Den Fynske Landsby. Når dere vandrer rundt mellom bindingsverksbygningene som danner rammen for friluftsmuseet, blir dere tatt 200 år tilbake i tid. Bygningene, som er nøyaktige rekonstruksjoner fra 1800-tallet, kommer til liv om sommeren. Her viser de ansatte fram håndverk, livsstilen og tradisjonene som preget livet på landet på 1800-tallet.

Du kan også besøke det zoologiske museet og naturteatret Naturama, som ligger i Svendborg. Museet er bygget rundt moderne og interaktive utstillinger og introduserer deg for dyrene som har bodd i Danmark i årtusener, og som i dag lever side om side med oss. Om noen i gruppen ikke er glad i museumsbesøk i ferien, så kan de likevel komme til Naturama. Her får de nemlig en museumsopplevelse utenom det vanlige. De får virkelig tatt i bruk alle sansene ved å delta i omvisninger på museet eller besøke Naturamas unike lydunivers.

Les mye mer om attraksjonene på Fyn og øyene her, og finn de attraksjonene som passer best til dine ønsker og behov.

Dagstur til Odense

Hvis dere er på ferie på Fyn, kan dere også ta en dagstur til Odense. Det myldrer med liv i de koselige gatene, og det finnes gode shoppingmuligheter. Odense ligger i hjertet av øya, og er lett tilgjengelig fra alle deler av Fyn. Ta en dagstur hit og opplev alle attraksjonene og severdighetene den fynske storbyen har å by på.

Odense er H.C. Andersens hjemby og her kan du besøke barndomshjemmet hans. Her ble den berømte dikteren og historiefortelleren, H.C. Andersen, angivelig født. Derfor er det opprettet et museum til ære for mannen bak Den lille havfruen, Den stygge andungen og Keiserens nye klær. Museet er innredet slik man antar at det så ut på tiden da H.C. Andersen ble født. Museets utstillinger forteller historien om H.C. Andersens liv, om hans enorme suksess, men også om hans store ensomhet, om ønsket om å reise og om hvor vanskelig livet kan være.

Om dere er mange som reiser sammen og som er glad i eksotiske dyr, kan dere gjerne ta turen innom Odense Zoo. Her er det mye dere kan se og gjøre. Hva med å nyte en is i skyggen, mens dere ser på de mange dyrene i forskjellige størrelser? Odense Zoo huser mer enn 130 dyrearter og 2000 dyr som bare venter på å bli kjent med dere.

Du kan også besøke det danske jernbanemuseet, som ligger kun et steinkast fra sentralbanestasjonen i Odense. På det danske jernbanemuseet kan du se store lokomotiver, høre historien om den danske jernbanen og lære mer om hvordan de kongelige reiser med tog.

Ferie på Langeland

Langeland ligger i den sydfynske skjærgården, som av mange anses for å være den vakreste i Danmark.  Langeland er et flott feriested som passer til hele familien. Øya er full av vakker natur, og her er det gode muligheter for en aktiv ferie med sykling eller turer. Det er også gode muligheter for fisking på Langeland. Øya er fullpakket med små koselige feriesteder og markedsbyer, som alle har god stemning, spesielt om sommeren. Besøk f.eks. den gamle markedsbyen Rudkøbing, hvor du kan ta turer i de brosteinsbelagte gatene og nyte synet av byens originale hus.

Det er i tillegg mange severdigheter på Langeland. Besøk for eksempel Langelandsfortet, hvor du kan lære mye om den kalde krigen. Langelandsfortet hadde som oppgave å overvåke Østersjøen mellom 1953 og 1989, og Koldkrigsmuseumet stiller ut både ubåter og gruvedrivere fra denne merkverdige tiden. Her er det også mulig å se ville hester, som lever helt uberørt av mennesker. De kom til Langeland i 2006, og det er mulig å oppleve dem på nært hold. Hestene går i et stort inngjerdet område og lever uten menneskelig innblanding. April og mai er høysesong hvis du vil se føll, men det er fri adgang til området hele året.

Feriehusområder på Fyn

På Fyn er det ikke langt mellom naturskjønne feriehusområder og spennende byer. Det er mange flotte områder å feriere i, som alle er små, koselige og nær vannet. Vi tilbyr feriehusutleie på Skråstrup Strand, Bagenkop, Faaborg, Tårup Strand og Lohals. Klikk på et område nedenfor for å lese mer om det, samt om feriehus på Fyn og Langeland.