Hvalsafari i Middelfart

Sundet Lillebælt er et av farvannene i verden med flest hvaler. Nisen, som blir opptil 25 år gammel, 1,8 meter lang og 60 kilo tung, holder til her, og siden Middelalderen har den blitt utsatt for velorganisert jakt, drevet inn på grunt vann og fanget, slik at nisens gode spekklag kunne bli brukt til å lage lampeolje av. I dag er nisen fredet og har vært det i over 50 år, og derfor er det store muligheter for å få øye på den på hvalsafari fra Middelfart.

En hyggelig tur på vannet

Nisebestanden i Lillebælt er en av de høyeste i verden med rundt 3000 niser svømmende rundt i området. Hør dyrenes klikkelyd når de kommer opp for å få luft i vannoverflaten, mens dere nyter en medbrakt piknikkurv og utsikten til både nye og gamle Lillebæltsbro. Turen på sundet tar to timer, og dere får høre mer om Lillebælt og nisene.

Det kan du oppleve på Hvalsafari

Lillebælt
Hval

Kom enda tettere på dyrene

Etter hvalsafarien kan dere stikke innom lyttestasjonen Øret i Havet, der klikkelydene fra nisene som kommuniserer med hverandre, blir tatt opp av en mikrofon plassert på havets bunn i nærheten av steinrevet ved dykkerklubben i Middelfart. Lyttestasjonen er plassert i et gammelt styrhus, så stemningen er autentisk og dere kan leve dere inn i livet under havets overflate.

Besøk også Henner Friisers hus, der dere finner en utstilling om nisene som passer for både barn og voksne. I andre etasje fortelles historien om Middelfart og nisejakten, og dere får lære om dyrenes biologi, se film om fangsten og prøve å være nisejeger i et interaktivt spill. I tredje etasje fokuseres det på byen Middelfart med en kronologisk fortelling om byen og dens historie siden 1500-tallet.

Slik kommer dere på hvalsafari

Læs mere og book jeres hvalsafari her.

Besøk Henner Friisers hus på følgende adresse:
Brogade 8
5500 Middelfart

Besøk lyttestasjonen her:
Sildemarken
5500 Middelfart

Middelfart på Fyn