Sommerhus med basseng i Nordjylland

Savner du det perfekte feriehuset, hvor plassen og fasilitetene er akkurat passe? Da er VillaVilla det rette stedet å se! Vi har et stort utvalg av luksuriøse feriehus i Nordjylland.

Hvor vil du reise?
Når vil du dra?
Personer
Prisintervall
Fasiliteter
Flere filtre

Vi fant 33 feriehus som passer til søket ditt.

Velutstyrt feriehus i Nordjylland

Utleie av feriehus med basseng i Nordjylland

Nordjylland har mye å by på som feriedestinasjon, enten dere vil slappe av og nyte stranden og havet, eller dere ønsker en aktiv ferie med en dagstur inn til byen, hvor dere kan kjenne på det pulserende nordjyske bylivet. Det er mange attraksjoner og severdigheter for hele familien i Nordjylland, alt fra dyr og natur til kunst og historie. Om dere skulle ønske å forlate det private «badelandet» en dag eller to i løpet av ferien, er det mange aktivitetsmuligheter for både store og små. Når dere først opplever Nordjylland, kan dere være sikre på at det vil friste å komme tilbake.

Nordjylland byr på fantastiske opplevelser også for barna

Nordjylland er et lekeparadis uten like for barn i alle aldre. Om været tillater det, kan dere ta turen til naturlekeplassen Røverknolden. Røverknolden er kåret til Nordens beste naturlekeplass og ligger i Rold Skov, som er Danmarks nest største sammenhengende skogkompleks. Når dere leker og samhandler på nye måter med naturen gjennom de mange morsomme aktivitetene som finnes på lekeplassen, aktiveres alle sansene deres. Prøv å spille på et piano laget av tre, hør muldvarpen grave seg opp mot lyset fra under jorden, berør frosken og dens ru hud eller lukt på de gule soppene som vokser i skogbunnen. Gjenlev historien om Tommelise gjennom lek og læring. Mens dere leker i skogen eller spiser nisten deres, kan det hende dere møter på noen røvere som kommer for å begrave skattene de har funnet. Om dere er heldige, får dere kanskje en liten opptreden med utgangspunkt i et eventyr.

Avslutt dagen med selv å gå på skattejakt i Rold Skov med geocaching. Dere følger en GPS, for eksempel på en smarttelefon. Basert på GPS-koordinatene kan dere finne en av de mange skattene som er gravd ned i Rold Skov. Dette er en morsom, lærerik og litt utfordrende aktivitet som hele familien kan være med på. Når dere finner skatten, skriver dere navnene deres ned i loggboken, slik at de neste som finner skatten vet hvem som har vært her før. Dere legger også igjen en liten ting som de neste skattejegerne kan ta med seg hjem.

Hvis dere vil ha andre, litt raskere aktiviteter for barn, kan dere besøke Fårup Sommerland. Det nordjyske sommerlandet er et paradis for de yngste, men også for de som er glad i fart og moro. Det er nesten ikke nok med én enkelt dag i Fårup Sommerland for å besøke alle de mange områdene og prøve fornøyelsene. Kappkjør med Fårup Racing Team, opplev et fritt fall på 11 meter, ta en tur i Danmarks raskeste berg-og-dal-bane i tre, Falken, som har en topphastighet på 70 km/t, eller Lynet, om dere vil at det skal gå enda fortere. Lynet akselererer fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder og gir et skikkelig sug i magen. I tillegg har sommerlandet en 4D-kino, togtur rundt hele parken og en Aquapark, med kombinert badeland og attraksjoner. Her finner dere både vannsklier, bølgebasseng og vannlekeplasser til de minste.

Hvis dere ønsker aktiviteter med litt mindre fart, kan dere besøke Farm Fun i Ålbæk. Farm Fun er en privateid park som ligger i et vakkert naturområde med en blanding av strand, skog og mark. Farm Fun åpnet dørene opp for besøkende i 1996 og har siden den gang vært en slager, særlig blant familier med yngre barn. Her kan dere klappe alle slags gårdsdyr, besøke for eksempel geiter, esler, kyr og griser, men også mer eksotiske fugler, struts og smådyr. Bli med dyrepasseren, som kan introdusere dere til de mange forskjellige dyrene, eller kjøp mat i kiosken og mat dyrene selv. Ri ponnier, prøv taubanen, prøv å fange fisk fra «fiskekutteren», kjør en mooncar, test dine motoriske ferdigheter på lekeplassen ved jungelstien eller konkurrer om å finne den raskeste veien i labyrinten. Hos Farm Fun er det nok aktiviteter til å fylle hele dagen!

De nordjyske opplevelsene venter på dere!

Den nordjyske naturen er en severdighet i seg selv. Her gjemmer det seg flere naturskatter, som definitivt er verdt et besøk. Dere kan for eksempel besøke Grenen i Skagen. Her møtes de to havområdene Skagerrak og Kattegat, slik at dere kan stå med et bein i hvert av dem. Det er ikke lov å bade i vannet utenfor Grenen. Her møtes de to havene, og vinden skaper uberegnelige og farlige strømforhold. Mengden vind og vann gjør også at Grenen konstant flytter på seg. Selv om Grenen en gang vendte mot nord, vender den i dag mot øst når man ser på et kompass.

Om dere ønsker å kombinere aktiv ferie med vakker natur, så er nasjonalparken Thy stedet for dere. Nasjonalparken strekker seg i et bredt belte over vestkysten av Nordjylland og inneholder mange tur- og sykkelruter. Utforsk den unike naturen som har vokst opp fra undergrunnen som oppsto i løpet av den siste istiden, eller jakt på de mange dyrene som bor i området, og se hvor mange dere får øye på. I nasjonalparken Thy er det også flere innsjøer som er egnet for fiske. Hvis det er noen i familien som liker dette, kan resten av familien prøve seg på det morsomme orienteringsløpet i Vilsbøl-plantasjen eller ta turen forbi en av de mange attraksjonene som finnes i nærheten av naturområdet. Det er også mulig å tilbringe natten i parken under stjernehimmelen.

Nordenfjords, litt sør for Blokhus, ligger Fosdalen. Fosdalen er en kilde som er en del av Danmarks naturkanon, og som tilbyr flere vakre utsiktspunkter over Lien – Danmarks lengste innlands sanddyne og Nordsjøen. Dette er et av Nordjyllands mest besøkte utfluktssteder. Nederst i kløften renner Vår Frue Kilde hele året rundt. Kilden har forskjellige styrker og fører både regnvann og kilder fra den øvre delen av dalen ut i havet, gjennom den største kysthellingen som finnes innenlands i Danmark. Fosdalen er et fredelig og rolig sted med gode turruter og et natursenter som har utstillinger om området.

Det er flere flotte utsiktspunkter i Nordjylland. På både øst- og vestkysten er det mange steder dere kan besøke og nyte en rolig stund mens dere beundrer den vakre utsikten. På Vestkysten kan dere for eksempel ta turen til Svinkløv sanddyneplantasje og nyte utsikten over Jammerbugten. I Hjørring kan dere besøke Bellevue, som med 69 meter over vannoverflaten gir god utsikt over Hjørring-fjellene. På østkysten finner dere Dronninglund Storskog, der Nordjyllands to høyeste punkter ligger. Tar dere turen til Rold Skov, kan dere også stikke innom Rebild Bakker, hvor dere kan se det vakre og kuperte istidslandskapet.

Ta en tur på stranden

I Nordjylland finner dere noen av Danmarks beste strender hvor dere kan se vakre solnedganger. På Østkysten er det mange barnevennlige strender med lavt og rolig vann. Strendene ligger i ly i Jyllands krumning. Stranden ved Ålbæk ligger mellom Frederikshavn og Skagen. Ålbæk-stranden er flere kilometer lang, har vakker hvit sand, rolig vann og blått flagg, som indikerer at vannkvaliteten er på topp. Om familien ønsker å gå på strandtur, er denne stranden det perfekte valget.

På Vestkysten ruller Nordsjøens bølger inn på stranden, og med det ville været er disse strendene som regel best egnet for mer erfarne svømmere. Om dere er et blandet selskap som reiser sammen, er det dermed mulig å finne strender som imøtekommer alles behov. En av dem er Blokhus Strand, som både er barnevennlig samtidig som det er gode muligheter for vind- og kitesurfing. Stranden er åpen for biler, har fin hvit sand og det er dessuten mulig å kjøpe fersk fisk året rundt.

Danmarks eneste palmestrand liger i Nordjylland. Palmestranden ligger i Frederikshavn og oser av eksotisk feriestemning. På denne hvite sandstranden er det massevis av ekte palmer. Om vinteren oppbevares palmene i et drivhus, og hver mai plasseres de på stranden igjen. Spill strandvolleyball, nyt en is i palmeskyggen og bygg sandslott på den brede, hvite sandstranden. Dere kan helt trygt besøke denne emblematiske palmestranden. Hver sommer er nemlig livreddere fra Trygfonden til stede.

Skjønne Skagen er en av Nordjyllands perler

Den flotte nordjyske kysten kan særlig oppleves i småbyene som ligger tett på feriehusene vi leier ut. Her er strendene fulle av glade gjester, og restaurantene serverer deilig fersk fisk som kommer med fiskebåtene hver dag. Når du spaserer gjennom byene, kan du se de flotte restaurantene som utstråler maritimt liv. Et område som er veldig spesielt for danskene, er Skagen. De gule husene, utsikten mot Nordsjøen og skagboernes fine dialekt vekker vakre ferieminner hos mange.

Om dere befinner dere på toppen av Nordjylland, er Skagens Kunstmuseum et hyggelig sted å besøke. Skagens Kunstmuseum består av tre forskjellige museer, og dere er dermed sikret spennende utstillinger og omvisninger enten det er deres første, andre eller tredje besøk på museet. Utstillingene legger hovedsakelig vekt på de berømte Skagen-malerne fra slutten av 1800-tallet. Opplev Anna og Michael Anchers hjem og se Krøyers berømte portrettmalerier. De yngste medlemmene av gruppen kan gå på billedjakt, mens resten nyter de forskjellige kunstverkene. En omvisning for opptil 25 personer tar vanligvis ca. 45 minutter. Det kulinariske tilbudet er også i toppklassen.

I Skagen ligger Bolcheriet, hvor du kan kjøpe og smake på søtsaker, men også se på når de lages. Godterimakerne vrir, farger og ruller den varme massen foran øynene til tilskuere, til stor beundring for både store og små. Hos Bolcheriet kan du kjøpe søtsaker med alle slags smaker, du kan prøve å lage din egen slikkepinne eller kjøpe en søt suvenir til å ta med deg hjem til noen du er glad i.

Besøk Nordjyllands storby, Ålborg

Tilbring en dag i de gamle gatene i Ålborg og opplev hyggen som bringer nordjydene sammen. I de gamle bygningene som utgjør den eldste delen av Ålborg, finner du mange fine gågater med et stort utvalg butikker og kafeer. Tar dere turen opp til toppen av Salling, til Salling Roof Top, kan dere få med dere en vakker utsikt over hele Ålborg og de gamle gatene som slynger seg frem og tilbake bak de travle gågatene. Det er mange fargerike hus og vakre blomster i de svingete, fredfulle gatene. Midt i byen ruver Budolfi kirke. Når klokken slår hel kan man, på en vindstille dag, i mesteparten av Ålborg sentrum høre vakre melodier komme fra den nordjyske katedralen. Nedenfor kirken er det en ny plass med restaurant og benker, og en kjærlighetssti der du kan gå en tur med din bedre halvdel.

Aalborg Waterfront er et av byens kjennetegn og bugner av liv. Her finner dere både en del av byens universitet, Utzon Centret, havnebadet og parkene. Fortsetter dere turen langs vannet forbi den røde Kulturbroen, som forbinder Nørresundby og Ålborg med tog, kommer dere til byens marina og Street Food-området. Tar dere turen enda lenger ut langs de koselige gamle skipsbodene, kommer dere til Vestre Fjordpark. Her kan dere ta en dukkert i friluftsbadet, sole dere, leke på hinderløypa og se over til Egholm, den lille øya som ligger midt i Limfjorden. Her serverer Restaurant Kronborg tarteletter og andre smakfulle danske retter for de som tar den korte fergeturen over til øya.

Ålborg har mange spennende severdigheter. Besøk byens dyrehage som holder åpent 363 dager i året, og hils på de forskjellige dyrene som bor i parken. Dersom dere ønsker en utflukt med vekt på kultur og kunst, kan dere besøke enten Kunsten Museum of Modern Art, som har en enorm samling av moderne billedkunst, eller Kunsthal Nord, som stiller ut samtidskunst i et tidligere kraftvarmeverk i hjertet av Ålborg. Her er det gratis inngang for alle. Tar dere turen til den andre siden av fjorden, til Nørresundby, finner dere Lindholm Høje nord for byen. Lindholm Høje inneholder mer enn 682 graver fra vikingtiden, og er et vakkert område med tilhørende museum, der det er mulig å få et innblikk i historien til menneskene som har levd i området.

De beste severdighetene og attraksjonene i Nordjylland

Når man reiser på familieferie og skal velge aktiviteter, kan det være vanskelig å gjøre alle fornøyde. Dette kan dere heldigvis unngå når dere ferierer i Nordjylland. Her er det nemlig rikelig med spennende steder å besøke, enten dere er ute etter fornøyelser, museer, gastronomi eller natur.

Dykk under overflaten og utforsk det skjulte Nordjylland på Nordsjøen Oceanarium. Dykk under overflaten og opplev en verden som vi sjelden har muligheten til å observere på nært hold. Akvariet er Nord-Europas største og er bygget rundt syv destinasjoner som kjennetegner de forskjellige områdene som finnes i Nordsjøen. Til sammen dekker destinasjonene mer enn 81 dyrearter og gir de besøkende god forståelse av det varierte livet i Nordsjøen. Besøk blant annet Danmarks søteste rovdyr, selen, som du kan se i et stort utendørsbasseng med glasstunnel i bunnen. Du kan se på selene mens de boltrer seg i vannet, leker med hverandre og spiser fisk. På hjemmesiden kan du sjekke fôringstidene, slik at du får mest mulig ut av akvariumsbesøket!

Hvis dere er mer interessert i landdyr, er Lille Vildmosecenter stedet for dere. I Lille Vildmosecentret kan dere se deler av Danmarks eldste natur. Myren er hjemsted for mange forskjellige dyr og nordiske giganter, som det er vanskelig å få øye på ute i det fri. Museet har fire interaktive utstillinger som forteller om livet i myren, naturen og dyrene som bor der. Det er spesielle ferieaktiviteter hele året rundt. I påsken kan dere gå på fotturer, om sommeren kan dere prøve dere på krabbefiske, leke sisten, gå på guidede turer, gå på jakt eller lage mat på bålet. Høstsesongen byr på arrangementer med vekt på skogsmat, matlaging på bål, hvordan naturen endrer seg, og dyrene som lever der. I tillegg til museumsbesøk kan dere i Lille Vildmosecentret gå en tur i parken og leke på naturlekeplassen. Om dere er heldige, kan dere møte trollet Lille Vildma, som har fortellinger om myren både store og små vil like.

Musikkfestivaler

Kulturelt sett er Nordjylland noe for seg selv. Dere kan besøke de forskjellige kunstverkstedene og galleriene som ligger rundt om i de nordjyske byene. Her kan dere oppleve lokal kunst eller slå av en prat med selve kunstneren. I løpet av sommeren kan dere høre lydene fra de mange musikkfestivalene i området. Nibe, Skagen, Løkken og Aalborg er bare noen av byene som samler mennesker over glade toner og kalde forfriskninger.

Nibe Festival er Nordjyllands største musikkfestival og finner sted den første uken i juli. Flere forskjellige band holder konserter fordelt på de fem scenene. Hvert år presenterer festivalen ca. 85 artister som hovedsakelig spiller pop og rock. Mesteparten av artistene er danske, hvorav noen er veletablerte, mens andre er i starten av karrieren. Det er også et par utenlandske navn på programmet, noe som gjør musikkopplevelsen mer variert. Festivalen forberedes av frivillige, og hvert år donerer festivalen overskuddet sitt til kulturlivet i Nordjylland.

Det holdes også en festival på toppen av Nordjylland. Skagen Festival er Danmarks eldste musikkfestival og ble arrangert for første gang i 1971. De første årene ble festivalen arrangert i fyrstemaleren Laurits Tuxens villa, med innslag fra norske og danske folkemusikere. Festivalen opplevde en hurtig vekst og ble dermed flyttet til byens badminton- og tennishaller. I dag avholdes festivalen fortsatt i byens gamle lokaler, med utvidelse av telt i havnen, der artistene også spiller. Festivalen holdes den første helgen i juli og er en internasjonal folkemusikkfestival som viser folkemusikkens utvikling over tid. Sjangere som folk, folk/rock, jazz, blues og folkeviser er alle representert på festivalen.

Hvis dere er på ferie på Løkken, kan dere planlegge å besøke Løkken Koncert. Løkken Koncert har siden 1985 blitt arrangert én lørdag i juli. Tradisjonen startet med sommerfester og konserter holdt på Løkken stadion i regi av Muskelsvindfonden i samarbeid med den lokale idrettsforeningen GVL. Da Løkken Hallen ble bygget i 1972, ble det arrangert mange fester og konserter med både danske og britiske artister. I dag går konsertene under navnet Løkken Koncert og er en stor suksess med opptil 11 000 deltakere. Musikkstilen til Løkken Koncert er tradisjonell, og artister som Kim Larsen, Lars Lilholt Band, Johnny Madsen, Big Fat Snake og TV 2 har fremført her.

I Ålborg arrangeres det mange forskjellige festivaler i løpet av sommeren. To av de mest populære musikkopplevelsene er Skovrock og Fredagsfest i Karolinelund. Skovrock holdes på amfiet Skovdalen midt i Ålborg, i regi av det rytmiske lokalet Skråen. Det er plass til 5500 tilskuere, som alle har god utsikt over scenen, og det er god stemning under de mange konsertene som er fordelt utover sommeren. Fredagsfest i Karolinelund er et lignende konsept. Hver fredag ​​i juli og august holdes en konsert i den gamle fornøyelsesparken. Billettsalget foregår ved inngangen. Billettene kan også kjøpes på forhånd.

Gode tips til gratisopplevelser med familien i Nordjylland

Nordjylland er omgitt av kyst, og dette merkes virkelig i gastronomien. Dette er heller ikke noe unntak i de områdene der vi leier ut feriehus. Les mer om restauranter og gastronomiske spesialiteter i Nr. Lyngby ved Løkken, Blokhus, Grønhøj og Ålbæk nedenfor.

Er dere på ferie i Nr. Lyngby, kan dere en av dagene ta turen til Løkken og besøke Fredis. Her serveres deilig is, kaffe og den store favoritten, smørbrødet. Isen er laget av helmelk i stedet for fløte, og finnes i mange forskjellige smaker. Nyt en gammeldags vaffel mens dere ser ut over Nordsjøen. Hvis dere trenger et skikkelig måltid, kan dere stikke innom det gule Pandekagehus. I denne familieeide restauranten kan dere få pannekaker til både middag og dessert. Det finnes også alternativ for veganere og vegetarianere.

Om dere ønsker et gourmetmåltid, kan dere ta turen innom byens badehotell, Strandhotellet. Huset ble i 2017 bygget om i klassisk dansk badehotellstil, og serverer østers, kaviar, tartar og søtsaker tilberedt av Michelin-kokker. Om dere vil ha en litt mer avslappet stemning, kan dere besøke Futten. Bindingsverkshuset som daterer tilbake til 1761, har vært restaurant siden 1944. I dag serverer Futten deilige fiskeretter og burgere i koselige omgivelser, og det holdes av og til jazzarrangementer. Restaurantene i Blokhus ligger kun 20 minutter unna Grønhøj med bil.

I Ålbæk ved Skagen er det også mange gode spisesteder. Det Bette Ølhus & Café er et av dem. Her er det øl som er i fokus, og det serveres hele 400 forskjellige typer belgisk øl, 350 typer øl på flaske i tillegg til flere typer øl fra danske mikrobryggerier. Ta deg en matbit mens du smaker på ølene. Det er servering både ute og inne på den koselige kafeen.

Utleie av feriehus i Nordjylland

I Nordjylland tilbyr vi utleie av velutstyrt feriehus og feriehus med basseng i Nr. Lyngby ved Løkken, Blokhus, Grønhøj og Ålbæk ved Skagen. Les mer ved å klikke på et område nedenfor, og finn feriehuset som passer best til deres neste ferie!