Vendsyssel Historiske Museum

Museet formidler mye mer enn områdets lokalhistorie.

Her kan du se permanente utstillinger og et stort antall skiftende utstillinger som gjør at hvert besøk til museet er interessant.

Det er også mulig å slappe av i den vakre museumshagen.

Finn frem til Vendsyssel historiske museum

Museet ligger i Hjørring i Nordjylland. Fra Aalborg kjører du ca. 45 minutter med bil nordover på E39. Det er også mulig å reise vestover fra Frederikshavn på rute 35. Da er reisetiden omtrent en halv time.

Diverse utstillinger

Utstillingene på Vendsyssel Museum tar for seg store deler av områdets historie – fra livet på gården og vikingkirkegården til fortidens leker og forhistoriske utstillinger.

Dere kan også oppleve den gamle dagligvarebutikken og den vakre museumshagen.

Indgangen til museet
Udstilling

Leketøysutstillingen

I 2016 åpnet leketøysutstillingen på Vendsyssel Museum. Her kan du blant annet se leker fra steinalderen og lekene barna lekte med på begynnelsen av 1800-tallet. Dessuten kan du vise barna hvilke spillkonsoller og datamaskiner du selv spilte på på 80-tallet.

Oldtidsudstillingen

På museets oldtidsområde kan du lære om antikken, bronsealderen og jernalderen. Se smykker, våpen og flintverktøy som ble brukt på den tiden. Lær mer om offerkulten og keramikken. Ta en titt på hvordan mennesker levde på slutten av istiden og se tennene til den utdødde mammuten.

Et besøk til den gamle dagligvarebutikken

For ikke så lenge siden handlet folk i Vendsyssel i en dagligvarebutikk som solgte melk, brød, pølser og kaffe, i stedet for på supermarkedet. Kundene fikk varene utlevert i skranken. Opplev de herlige duftene av kanel og sukkerkake i dagligvarebutikken, og lær om hvordan folk handlet i gamle dager.

Ofte stilte spørsmål om museet

Når åpner museet?

2-24 januar – juni: tirsdager-fredager og søndager kl 11-16

25. juni – 7. august: Tirsdag-søndag kl 11.00-16.00.

8-22 august. Desember: tirsdager-fredager og søndager kl 11-16.

STENKEDAGER: St. bededag, Kr. Himmelfartsdag, påskedag

Hvor ligger museet?

Museumsgade 3

9800 Hjørring

Hjemmeside: vhm.dk

Bygninger på museet

Opplev museumshagen

Trenger du en pust i bakken etter et besøk til de mange spennende utstillingene? Da kan du ta deg en pause i den vakre museumshagen. Her finner du gamle trær og store plener. Nyt stillheten på en av de hvite benkene mens du beundrer urtehagen i prestegården. Hagen er også det perfekte stedet for å kose seg med en is eller niste etter en dag på museet.

Vendsyssels natur