Kunsten Museum of Modern Art

Aalborgs kunstneriske perle, KUNSTEN Museum of Modern Art, ligger bare ti minutters gange unna Aalborg stasjon, og spaserturen går gjennom Kildeparken med dens syngende trær. Museet huser en unik samling av samtidskunst med over 4000 verk, og tar deg med på en reise gjennom dansk og internasjonal kunst fra de siste 100 årene.

Et moderne museum med moderne utstillinger

På KUNSTEN er det mange forskjellige utstillinger som kan vekke de flestes interesse. Den nye utstillingen «Let’s Talk» handler om samtalen som skapes rundt kunsten.  En annen av utstillingene utforsker hvordan presentasjon av kunsten påvirker vår oppfatning av den, mens en tredje undersøker speilet som kunstnerisk element.

Det kan du oppleve på Kunsten

Kunsten Skulptur
©Foto af Allan Toft

En finsk tøtsj

Historien bak konstruksjonen av KUNSTEN er veldig spesiell. Den finske arkitekten Alvar Aalto tegnet bygningen sammen med to andre arkitekter, og den gir et klart bilde av opplevelsen Aalto ønsket å videreføre til publikum. Han refererer til museet som en helhetlig opplevelse, noe som gjenspeiles i måten bygningen får kunst, design og arkitektur til å flyte sammen og smelte inn i hverandre.

Denne opplevelsen kan erfares både innen- og utenfor bygningen. Utenfor museet ligger skulpturparken, hvor naturen smelter sammen med skulpturene og amfiteatret. Innvendig er museet fylt med Aaltos egne designprodukter, som ble designet for museet, men samtidig masseprodusert for allmennheten på tiden da museet ble åpnet.

«Det akustikk er for et konserthus, er lyset for et kunstmuseum»

De tre arkitektene brukte disse ordene da de kom med forslagene sine til hvordan den nye kunstmuseet skulle se ut. I tillegg til de vakre og gjennomtenkte funksjonene på museet, spiller også lyset en veldig viktig rolle – eller rettere sagt, det naturlige lyset. Gjennom takvinduene fylles utstillingssalene med et indirekte, mykt og diffust lys som støttes av kunstig lys på dager med mindre sol, og dette skaper en spesiell atmosfære å nyte kunsten i.

Ofte stilte spørsmål om Kunsten?

Når åpner Kunsten?

Mandag: Stengt (dog spesielle åpningstider i ferier)
Tirsdag-torsdag: kl. 10-21
Fredag-søndag: kl. 10-17

Hvor ligger Kunsten?

Kong Christians Allé 50

9000 Aalborg

Hvor mye koster billetten til Kunsten?

Barn opptil 18 år er gratis. For voksne koster inngangsbillett 125 kr.

Butik Kunsten
©Foto af Rasmus Hjortshøj
Kunsten i Aalborg Danmark
©Foto af Allan Toft

En ypperlig familieaktivitet

Barn og unge under 18 år har gratis adgang til KUNSTEN, og de kan kose seg med et bredt utvalg av morsomme aktiviteter samt en hel etasje med kunst for barn. Her kan barna gå på kunstjakt, leke detektiv og finne spor som leder til 12 ulike kunstverk, låne en kunstkoffert med flere aktiviteter som stimulerer både motorikken og kreativiteten, eller eksperimentere med forskjellige materialer i Kunstlabben.

Fyll både magen og hjemmet

Etter et besøk på museet kan dere nyte en matbit på museets café, Café Alto, eller la dere inspirere på Butik Kunsten. Her finnes både klassisk og nordisk design, unikt håndverk, bøker og gaver til enhver anledning.

Kunsten Museum of Modern art i Aaalborg Danmark
©Foto af Mathies Brinkmann