Lille Vildmosecentret

Kom tett innpå en del av Danmarks eldste natur, lær om alle dyrene og plantene som lever i myra, og se hvordan mennesker har brukt myra gjennom tidene – med et besøk til Lille Vildmosecentret og alle de interaktive utstillingene som finnes der.

Opplevelser både ute, inne og på din egen kropp

Lille Vildmosecentret har fire spennende utstillinger med temaene myras dannelse, myra og mennesket, myras planter og dyr og opplevelser i myra. En av utstillingene fokuserer på de tre hjorteartene som finnes i myrområder. Her kan dere gå på opplevelsesferd og få svar på alle spørsmålene dere måtte ha om de største dyrene i Norden.

Hvis dere trenger å hvile beina under besøket, viser senterets kino seks forskjellige filmer om myras natur, dyr og årstider.

Det kan du oppleve på Lille Vildmosecenter

Elg på centeret
Udkigspost

Kom tett innpå dyrene

Utenfor, i villmarka, kan dere besøke de store dyrene som lever i myrområder, blant annet ørner, traner, villsvin, kronhjort og elg. Hvis dere er heldige, kan dere få øye på en av disse kjempene og erfare hvordan livene deres er, ved å sammenligne egen kropp og sanser med deres. I tillegg er det mulig å komme veldig nærme senterets villsvin. De blir matet flere ganger om dagen.

Mye mer enn en myr

Hvis myra og dens innbyggere ikke helt vekker nysgjerrigheten hos deg og familien din, er det flaks at sentret byr på mye, mye mer. Med adgang til både Vildmosegaard, leirplassen, parken, utsiktstårnet, bålhytta og naturlekeplassen, hvor dere kan møte trollet Lille Vildma, er dere garantert en lærerik, aktiv og gøyal ettermiddag i det fri.

Ofte stilte spørsmål om Lille Vildmose-center

Når åpner senteret?

Senteret er åpent fra påske til høstferien fra kl 10-16. I juni, juli og august er senteret åpent til kl 17.

Hvor ligger senteret?

​Lille Vildmosecentret

Birkesøvej 16, Dokkedal

Vilde dyr

Feriemoro året rundt

På Lille Vildmosecentret er det mye å finne på, uansett årstid eller ferie. Påskeferien og vårsesongen kan brukes på gåturer og fotoutstillinger, mens sommeren byr på krabbefiske, gruppeleker, guidede turer, jakt og mat på bål.

På slutten av sesongen, i løpet av høsten, organiseres det arrangementer med fokus på mat fra skogen, endringene i naturen og dyr i brunst, mens høstferien markerer sesongavslutningen på sentret med flåing av vilt, moro med gresskarhoder og mat på bål. Det er aldri kjedelig i myra!

Kontakt

Les mer om Lille Vildmosecentret eller besøk sentret på denne adressen:

​Lille Vildmosecentret
Birkesøvej 16, Dokkedal
9280 Storvorde

Tlf.: +45 99 31 75 50

Små vildsvin på Lille Vildmose center