En utflukt til Aalborg Zoo

En utflukt til Aalborg Zoo er både underholdning og læring i ett. De som vil bli kjent med dyrenes verden, bør nemlig oppleve den i levende live. Enten du er i Danmark på sommer- eller vinterferie: Aalborg Zoo er åpen 363 dager i året.

Aalborg Zoo – hele klodens dyreverden

Du og familien din kan beundre mer enn 100 dyrearter fra hele verden i Aalborg Zoo. Siden dyrehagen er åpen så og si hele året, kan det være veldig lærerikt å observere hvordan de ulike dyrene tilpasser seg de ulike årstidene. Et besøk i dyrehagen om vinteren byr på helt andre scenarioer enn når du besøker om sommeren.

Isbjørnenes verden

Isbjørner gleder ikke bare barnehjerter. Med sitt stolte, vakre åsyn begeistrer de både unge og gamle. I 2016 ble det for første gang født isbjørnunger i Aalborg Zoo. Du kan ta en kikk på isbjørnene allerede nå, via dyrehagens tre webkameraer. Panoramautsikten på stedet er selvfølgelig enda mer interessant. Opplev isbjørnenes elegante bevegelser også under vannet. Takket være de åtte kikkhullene byr isbjørnanlegget hos Aalborg Zoo på perspektiver og innblikk fra alle kanter.

Jente i Aalborg Zoo
© Aalborg Zoo
Sjiraffer i Aalborg zoo
© Aalborg Zoo

På vei til Afrika

Afrika i Danmark? Hos Aalborg Zoo er dette ikke en selvmotsigelse. Det er heller ikke bare dyrene, som for eksempel sebraer, strutser og antiloper, som importeres, men også stilekte hus, trær og savanner må være på plass for at dyrene skal føle seg hjemme. For dvergflodhesten har de naturligvis anlagt et passende stort tjern. Noen av dyrene kan oppleves i den sirkelformede savannestallen, som har en takhøyde på hele 15 meter. Dyrehagen streber etter å gi dyrene mest mulig naturtro omgivelser, slik at de besøkende ikke bare får se dyrene, men også kan lære seg mer om deres levemåte. Det interaktive Baobab-treet er spesielt interessant.

Imponerende rovdyr

Løver og tigre – på flere tiår har disse stolte dyrene ikke mistet noe av sitt imponerende utseende. Enten det gjelder asiatiske løver eller sumatratigre, har Aalborg Zoo alltid artsriktig dyrehold som mål. Dyrehagen byr besøkende på mange flotte innblikk og opplevelser i rovdyrenes verden. Tårnene i rovdyranlegget gir deg nye perspektiver for å bli bedre kjent med disse mektige dyrene, og i de underjordiske tunnelene befinner du deg på øyehøyde med løvene og tigrene.

Zoofariscenen

Underholdende forestillinger med dyrehagens trente dyr og spektakulær dyrefôring opplever du på Zoofariscenen. Her lærer publikum også mye god kunnskap om stell av dyr fra hele verden.

Besøk Aalborg Zoo i Nordjylland
© Aalborg Zoo
Besøk sebraene i Aalborg Zoo i Nordjylland
© Aalborg Zoo

Husdyrparken

Du finner dyr du kan klappe i husdyrparken. For de yngste barna kan den første kontakten med dyrene være en utfordring. Dyrene i husdyrparken er vant til å omgås mennesker og småbarn, og belønnes også av de besøkende med snacks fra fôringsautomaten.

Kulinariske tilbud i Aalborg Zoo

Det å tilbringe dagen i Aalborg Zoo kan gjør deg virkelig sulten. Som lykken vil ha det, er det imidlertid ikke bare dyrene som har fôringstider; det er også mange muligheter for både små og store besøkende til å fylle magen sin. Til dette kan man velge en av dyrehagens restauranter. Eller kanskje du ønsker å ha en piknik med medbragt mat, eller grille på ettermiddagen?

Fasit: Aalborg Zoo kjennetegnes av artsmangfold og artsvern

Dyrehagen er ikke bare optimert for de besøkende, men også for de mange ulike dyreartene som bor her. Dette synes også på dyrehagens beboere. Enten det er isbjørner eller dyr fra Afrika, er Aalborg Zoo alltid innrettet slik at dyrene føler seg mest mulig hjemme. Samtidig har de besøkende mange muligheter til å komme nær dyrene og lære mer om hvordan de lever, takket være de ulike kikkhullene og utkikkstårnene.

Hvor finner du Aalborg Zoo?

Du kan legge denne adressen inn i GPS-en din:

Mølleparkvej 63

9000 Aalborg

Danmark

Aalborg Zoo har også et nettsted som gir deg mer informasjon og viser frem mange flotte bilder fra dyrehagen.

 

Tiger ii Aalborg Zoo
© Aalborg Zoo