Den Fynske Landsby

Reis tilbake i tid og opplev Fyn slik det var på 1800-tallet, da de moderne ideene om demokrati og teknologi slo ut i full blomst og landsbyen var et sammensveiset samfunn med gjensidig avhengighet. Under besøket får dere tatt i bruk alle sansene når dere smaker, hører, ser og føler livet slik det en gang var.

Samtidsmuseum med et preg av fortiden

På friluftsmuseet Den Fynske Landsby etterlignes arkitekturen og hverdagslivet til menneskene som bodde på Fyn på 1800-tallet. Bøndene jobber i åkeren, matmoren og kjøkkenpiken hennes tilbereder måltider over peisen, håndverkerne reparerer hus og viser frem ferdighetene sine, mens gartnerne forteller om hagene og eplehagene i et forsøk på å vise hvordan livet var den gangen. Nøl ikke med å stille spørsmål! Alle deler med glede kunnskap, tips og triks. Det er også mulig å få en omvisning på museet. Slik får dere et helt nytt perspektiv på besøket og en bedre oversikt, særlig hvis det er første gang dere besøker landsbyen.

Det kan du oppleve med Den Fynske Landsby

  • Samtidsmuseum med et preg av fortiden
  • Minneverdige opplevelser året rundt
  • Et besøk for alle
  • Et historisk perspektiv: fra ruiner til slott
mann i Den Fynske Landsby
Dyr i Den Fynske Landsby

Minneverdige opplevelser året rundt

Dere kan med fordel besøke museet flere ganger i året, da programmet endrer seg hele tiden. Feiringen av høytider markeres på tradisjonelle måter. Opplev og ta del i gamle påsketradisjoner, høstfester og andre spennende høytider.

Dere kan også se kua bli melket, kjøre i hestevogn, se sommerteater eller delta i barneaktiviteter som å sitte på arbeidshesten, mate grisene eller prøve å ri geitebukken. Hvis dere er en aktiv gjeng, kan dere prøve dere på naturløpet som setter både styrken og balansen på prøve. I høstferien kan dere blant annet se når grisen blir slaktet og hvordan folket i Fyn holdt seg varme om vinteren.

Et besøk for alle

Den Fynske Landsby er et spennende sted å besøke, og den er tilrettelagt for alle som har lyst til å oppleve den. Grusveier med fast underlag gjør det enkelt å kjøre rullestoler, barnevogner og trekkvogner inne på museet, men det kan være noen utfordringer på noen av gårdsplassene, og på grunn av smale dørkarmer og høye trappetrinn er det ikke mulig å gå inn i mange av husene. Det er mulig å låne både rullestol og trekkvogn på museet.

Ku i Den Fynske Landsby
Minneverdige opplevelser året rundt i Den Fynske Landsby

Et historisk perspektiv: fra ruiner til slott

I 1946 åpnet friluftsmuseet Den Fynske Landsby dørene. Formålet var og forblir den dag i dag å bevare livet som eksisterte på 1800-tallet og de mange gamle bindingsverksbygningene som ble revet etter å ha blitt vurdert som ubrukelige. Bygningene, landskapet og livsstilen i Den Fynske Landsby verner om de kulturhistoriske røttene som Danmark er bygget på, og landsbyens formål er å inspirere og skape forståelse og nysgjerrighet som kan gi et nytt perspektiv på dagens samfunn.

Fynsk landskap