Tigre, sjøkuer og løver – du finner alt på Odense Zoo

Besøkende i dyrehager er ikke lenger tilfreds med å kun se dyrene på lang avstand. Odense Zoo byr på muligheten til å bli bedre kjent med våre favorittdyr på nært hold. Omtrent 2000 dyr av 130 ulike arter venter på deg i Odense Zoo.

En grønn oase

Odense Zoo er inndelt i flere ulike områder, og viser frem dyrene i omgivelser som er tilnærmet like deres naturlige leveområder. Enten det er savanne, Antarktis eller jungel, kan du hos Odense Zoo oppleve planetens ulike atmosfærer.

Løve i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma
Pingvin

130 dyrearter

Hos Odense Zoo lever det omtrent 2000 dyr. Disse representerer 130 ulike dyrearter. Her kan du oppleve hvordan unge sjimpanser leker, se stolte løveflokker som smyger seg elegant over klippene, og fascinerende sjøkuer og morsomme pingviner i vannet.

Odense Å

Du kan ta båten rett til Odense Zoo. Dette tilbys av Odense Åfart. Reisen starter med avreise fra «Munke Mose» i sentrum og tar deg rett til dyrehagen. Slik blir også selve reisen til dyrehagen et høydepunkt.

Dyrefôringen er et show

Dyrefôringen er alltid en stor opplevelse, så det er lurt å merke seg de ulike fôringstidene. Kunne du tenkt deg å være dyrepasser selv? Men en ekstrabillett kan du selv ta deg av sjiraffenes ve og vel. Det blir helt garantert en uforglemmelig opplevelse.

Den neste lekeplassen er ikke langt borte

I Odense Zoo trenger du ikke å lete lenge etter en velholdt lekeplass. Hvis barna har lyst til å klatre litt, kan dere ta en pause fra dyrene. Mens barna tumler rundt på lekeplassen, kan foreldrene få seg en kald forfriskning.

Chimpanse i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma
Giraffodring i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma

Mat og drikke – også for de som liker å ha med egen mat

Når du blir sulten og tørst, kan du ta turen til en av de mange kafeene i dyrehagen. Du kan imidlertid også ha med deg en piknikkurv til eget måltid. Akkurat som du selv ønsker. I kafeen ved Kathmandu får du lekre hamburgere laget av kjøtt fra regionen. «Café Darwin» tilbyr røkelaks. Vil du bare ha en kopp kaffe? Ved sjiraffinnhegningen finner du «Safari Coffee to go». 

Fasit: En dyrehage som tenker på dyrene

Odense Zoo passer ikke bare på at de besøkende har en fornøyelig dag. De har også dyrenes velvære i tankene. Derfor skapes de ulike innhegningene på en slik måte at de tilnærmer seg dyrenes naturlige leveområder. Med 130 dyrearter er Odense Zoo en av de største dyrehagene i Danmark. Det kulinariske tilbudet og muligheten for barn som vil leke overbeviser også.

Rød Panda i Odense Zoo
©Foto af Ard Jongsma