Gåtur over Lillebæltsbroen

Turen over Den gamle Lillebæltsbro er en opplevelse dere sent vil glemme. Broen har en høyde på 60 meter, med en fantastisk utsikt over både Fyn og Sønderjylland.

Turen over Lillebæltsbroen

Turen starter på velkomstsenteret, hvor dere blir tatt imot av guiden deres. Guiden gir dere en grundig sikkerhetsinstruks og deler ut kjeledressene dere må ha på dere på turen, utenpå deres egne klær. I tillegg får dere utdelt en radio for kommunikasjon og en sele som dere må spenne dere fast med på turen. Turen varer i to timer og tar dere over Den Gamle Lillebæltsbro. Underveis forteller guiden om broen og dens historie, og peker ut de forskjellige severdighetene dere kan se fra broen.

Turen over Lillebæltsbroen krever at de besøkende er i noenlunde god form, da den er over 2,5 km lang, ligger 60 meter over vannoverflaten og inneholder flere trappetrinn. Derfor anbefales ikke turen for personer som har vanskelig for å gå, gravide etter 23. svangerskapsuke og personer som lider av høydeskrekk. I tillegg er det forbudt å innta rusmidler eller alkohol før turen.

Det kan du oppleve med en gåtur over Lillebæltsbroen

Bridgewalking Lillebælt
Bridgewalking på Fyn

For de som ikke skal være med …

For de som ikke har mulighet eller ønske om å delta på turen over broen, finnes det rikelig med underholdning mens de venter på at resten av gjengen skal komme tilbake fra høyden. På velkomstsenteret er det skiftende utstillinger om broen og dens historie, en vakker utendørs lekeplass og tarzanbane, og tilgang til Hindsgavl natursenter, som er åpen kl. 10–15 i perioden fra 1. april til 1. oktober. Dessuten er det mulig å lage mat på bål eller nyte matpakken i området rundt velkomstsenteret.

Lillebæltsbroen i korte trekk

I 1924 ble det vedtatt å bygge en jernbane- og trafikkbro over Lillebælt. Før den gang var den eneste veien over sundet med ferge. Året etter startet byggingen, og nesten 10 år senere, i mai 1935, sto broen ferdig med en lengde på 1178 meter, en bredde på 20,5 meter og en pris på 42 millioner kroner. Broen har siden den gang gjennomgått flere renoveringer, og i dag har den blitt avlastet av Den Nye Lillebæltsbro, som ligger lenger nord.

Bridgewalking
Utsikten fra Lillebæltsbroen

Her finder I broen

Galsklintvej 4

5500 Middelfart

Kontakt senteret på tlf.: +45 88 32 58 00 alle dager fra kl. 09.00 til kl. 14.00. 

Se mer og bestill billetter på hjemmesiden.

Lillebæltsbroen