Naturama – naturhistorisk formidlingscenter

På naturteateret Naturama kan dere komme tett innpå mange av fortidens og nåtidens kjemper. Museet ble opprettet i 1935 under navnet Zoologisk Museum, og har siden den gang utviklet seg fra å være en privat naturhistorisk samling til et moderne formidlingssenter om dyrelivet fra både fortid og nåtid.

Naturama byr på mange forskjellige utstillinger

I løpet av årene har Naturama hatt mange utstillinger med forskjellig fokus, fra rovdyr til global oppvarming og fra Karen Blixen til barnekunst. Spesialutstillingen i 2019 hadde fokus på unike smykker laget med inspirasjon fra naturen. I tillegg viser museet utstillinger om dinosaurene, havsulene og deres spektakulære dykking etter mat blant havfiskene, isbjørnen og dens seljakt, Nord-Europas rike dyreliv og mye, mye mer. 

Indenfor på Naturama
©Foto af Geir Haukursson
Dinosaurfamilien
©Foto af Naturama

En unik og moderne opplevelse av naturens mange lyder

Har du noen gang tenkt over hvordan Big Bang hørtes ut? Eller hvordan det høres ut når tidevannskreftene trekker inn i jordskorpen? I tillegg til dette kan du i Naturamas lydunivers høre lyden av hvalsang, løver som brøler, mygg som summer og fugler som kvitrer i kor. Dere får også muligheten til å oppleve de mange lydene fra regnskogen i det beste lydrommet nord for Alpene, som er konstruert, dekorert og utstyrt i samarbeid med en italiensk lydprofessor og komponist som spesialiserer seg på 3D-lyd. Lydene og stemningene fra regnskogen tar deg med på en uforglemmelig reise gjennom regnskogens mange fasetter.

Kom tett på utvalgte utstillinger med en omvisning

Naturama tilbyr omvisninger med utgangspunkt i sju forskjellige utstillinger – om dinosaurene, dyrene på Grønland, hvalens verden, rekorder i dyreverdenen, dyrene i seg selv, hvalens fysiologi og dyrenes utvikling i forhold til hverandre. Det tilbys også en tegnspråklig omvisning som dekker den permanente utstillingen på land-, luft- og vannivå. Alle omvisningene tar en time og må forhåndsbestilles. 

Et lekeparadis for barn

Naturama er et naturteater, og derfor stilles dyrene ut på en unik måte, der flere sanser tas i bruk med både lyd, lys og visuelle effekter. Barneaktivitetene trappes særlig opp i helger og høytider. Her kan dere ro om kapp med isbjørnen, kose med reven, klemme bjørnen og kjenne på dyreskinn og -bein. Det finnes et hav av morsomme oppgaver dere kan løse sammen. Dere kan kle dere ut eller nyte vitenskapsteatret.

Udstilling
©foto af Naturama.dk
Dyreshow
©Foto af Ard Jongsma

Slik finner dere veien til Naturama

Naturama ligger på denne adressen:

Dronningemaen 30

5700 Svendborg

Tlf.: +45 62 21 06 50

Les mer på hjemmesiden her.

Svendborgsund
©Foto af Daniel Villadsen