Vikingemuseet Ladby
Ladbyskipet er et vikingskip som ble funnet i 1935 av Poul Helweg Mikkelsen, en farmasøyt og amatørarkeolog fra Odense. I 1937 ble skipet gravd ut og støpt i betong.
Etter utgravningen var det tydelig at det var snakk om en skipsgrav, altså at skipet hadde blitt gravlagt sammen med kapteinen.
Skipsgraven er i dag den viktigste severdigheten på Vikingemuseet Ladby. Graven og museumsbygningen forteller historien om vikingene, livet og døden.
Det kan du oppleve på vikingemuseet
Utstillinger og aktiviteter på Vikingemuseet
Dagens museum er et moderne formidlingssenter som forteller om skipsgraven og vikingtiden. Utstillingen «Ladbykongens Verden» forteller blant annet historien om mannen som ble gravlagt sammen med skipet og besvarer de mange spørsmålene som har blitt stilt under omvisningene. Museet huser objekter fra skipsgraven samt andre funn fra vikingtiden i den nordøstlige delen av Fyn. Dessuten kan dere få med dere presentasjoner av aktuelle funn, formidling av forskningsprosjekter, spesialutstillinger og et verksted for håndtering av funn. Sist, men ikke minst, kan dere se en rekonstruksjon av skipet Ladbydragen i fjorden ved museet.
Omvisning
Få mer ut av et besøk på Vikingemuseet Ladby med en privat omvisning. Omvisningene varer i ca. én time og må forhåndsbestilles. En omvisning vil enten bestå av en tur rundt på museet eller en nærmere titt på broderiet Ladbytapetet. Dere kan be om en ekstra halvtime for å lære om enten Ladbytapetet eller Ladbydragen. Dessuten er det mulig å bestille et kveldsbesøk på museet.
Ofte stilte spørsmål om Vikingemuseet Ladby
Når åpner museet?
Vintersesong (fra uke 43 til 30. april): kl 10.00 – 16.00
Sommersesong (fra 1. mai til og med uke 42): kl 10.00 – 17.00