Moesgard Museum

Moesgaard Museum tar deg med på en reise gjennom menneskets historie og utvikling. Museets faste utstillinger presenterer spennende historier om forskjellige tidsaldre og byr på en fascinerende opplevelse for både store og små.

Arkitektur i unike omgivelser

Museet åpnet opprinnelig i 1970, og i 2014 ble det flyttet til en arkitekttegnet bygning, som nå huser alle museets utstillinger. Det nye utstillingsbygget stiger opp av bakkelandskapet og skaper en helt naturlig overgang mellom bygningen og omgivelsene. Både det unike bygget og omgivelsene omkring er severdigheter i seg selv og absolutt verdt et besøk.

Kom tett på mennesket

Det spesielle ved Moesgaard Museum er at alle utstillingene fokuserer på menneskets utvikling, og de forskjellige utstillingene tar deg med på en reise gjennom fortiden og ulike tidsaldre. Du kan for eksempel få innsikt i det moderne menneskets utviklingstrinn på evolusjonstrappen, der du kan se syv livaktige figurer som er anatomisk korrekte rekonstruksjoner av forskjellige menneskearter.

Du kan dessuten lære om menneskets opprinnelse og møte tre nåtidsmennesker, som alle er svært forskjellige på grunn av ulike kulturer. Dette finner du på opprinnelsestrappen.

Det kan du oppleve på Moesgård Museum

Taget af Moesgaard museum
Grauballemanden

Faste utstillinger

Moesgaard Museum har tre faste utstillinger. En av disse er oldtidsutstillingen, der du tas med tilbake til stein-, bronse- og jernalderen, i tillegg til vikingtiden. Utstillingen gir deg innsikt i hvordan man levde i de forskjellige tidsaldrene, blant annet ved hjelp av mosefunn.

Den nyeste av de faste utstillingene på Moesgaard Museum tar for seg de viktigste begivenhetene og historiene fra middelalderen,

som var en urolig tidsperiode med pest, kongemord og krig. Samtidig var det en fargerik periode med mange festligheter og fristelser, så du kan se frem til et fascinerende møte med denne tidsalderen.

Museets siste faste utstilling fokuserer på hvordan de døde lever videre i forskjellige kulturer. I denne utstillingen tas du med på en reise fra Mexico forbi Uganda og til Australia og Danmark. Utstillingen gir deg et godt innblikk i hvordan andre kulturer ser på forholdet mellom levende og døde. Det er absolutt en utstilling det er verdt å besøke.

Et museum for alle aldre

Skal familiens minste være med på museet? Du trenger ikke å bekymre deg, for Moesgaard har noe for både store og små. På museet kan nemlig barna få være superforskere for en dag og hjelpe til med å oppklare mysterier fra fortiden. Det er en spennende opplevelse for barna, som i tillegg til å more seg kan lære om fortiden og menneskene som levde før oss.

Ofte stilte spørsmål om Moesgård Museum

Toppen af Moesgaard
Museet
©Foto af Rogvi N Johansen, Moesgaard Museum

Guidede omvisninger

Er dere mange som skal besøke Moesgaard Museum, kan det være en god idé å bestille en guidet omvisning. På denne måten får dere enda bedre innsikt i de forskjellige utstillingene.

Uansett alder er en guidet omvisning en god mulighet til å komme tettere på personene bak de utstilte figurene. Den guidede omvisningen tar rundt en time, og etterpå kan dere utforske museet på egen hånd.

Natur om Moesgaard
©Foto af Kim Wyon