Store kjempeflotte feriehus ved Ringkøbing Fjord

Aktiv ferie til lands og til vanns ved Ringkøbing Fjord

Området ved Ringkøbing Fjord er et perfekt sted for aktive feriegjester. Her kan du gi full gass med vannsportaktiviteter og bading eller tilbringe et par dager på den 100 kilometer lange sykkelruten rundt fjorden. Ruten fører deg til fiskerlandsbyer, gjennom vakkert naturlandskap og til flere av de interessante attraksjonene Vestjylland har å by på. Foretrekker du å ta det litt roligere, kan du utforske tradisjonelt håndverk på design- og håndverksmarkeder eller ta en tur til vikinghavnen Bork. Der kan du bli med på en reise tilbake i tid, til en rekonstruert vikingby. Ringkøbing Fjord er et flott sted for en familieferie som skal inneholde alt.

15

Attraksjoner

38

Feriehus

Bork i Vestjylland

Vannsport og badning

I mange av byene rundt Ringkøbing Fjord er det kort avstand til både fjord og hav. Dette gjør området til en ekte vannsportsmagnet. Om sommeren ligger temperaturen mellom 14 og 16 grader i det åpne hav, så her ligger det an til en riktig forfriskende dukkert eller lek i bølgene. Fjorden har lavere vannstand, så vannet her er varmere. Her kan man plaske i vannet fra sent på våren til tidlig på høsten. Mange surfere, spesielt nybegynnere, holder til i dette området. Forholdene er også gode for vindsurfing, kitesurfing og flere andre typer vannsport. Du kan for eksempel prøve å stå på vannski eller padle kajakk. Her kan man både prøve ut en ny hobby i ro og mak eller gi full gass sammen med andre sportsproffer!

Kunst og kultur i Ringkøbing

På den nordvestlige bredden av Ringkøbing Fjords leier vi ut flere store feriehus, og alle ligger de i nærheten av Ringkøbing by. I 1443 ble byen utnevnt til kjøpstad, så dette er en av Danmarks eldste kjøpsteder. Med både nye, moderne industribygninger ut mot fjorden og gamle fiskerhytter ved fiskerhavnen opplever man byens lange historie som handelsby i et tradisjonelt og på samme tid moderne perspektiv. Ta en tur til Ringkøbings bymuseum og for å få vite mer om byens historie og livet til innbyggerne i gatene, på havnen og de mange verkstedene i århundrenes løp. Hver sommer arrangeres det flere kunsthåndverks- og designmarkeder i byens Latinerkvarter. Da kommer det kunstnere fra hele landet til Ringkøbing for å vise frem verkene sine. Her finner man både smykker, keramikk og malerier, og samtidig har man mulighet til å besøke kunstnerne på lokale verksteder og se dem fordype seg i arbeidet. Familien kan samles i feriehuset og planlegge en tur rundt i området for å se alt det Ringkøbing har å by på.

Fiskebåt ved Ringkøbing Fjord
Fugler ved Ringkøbing Fjord

Tour de Ringkøbing Fjord

Det går en sykkelsti hele veien rundt Ringkøbing Fjord. Turen starter i Hvide Sande og følger en natursti gjennom sanddyner, blomster, bær og lyng, til lyden av fuglesang og insektenes summing. Følg skiltene med nummer 760 hele veien rundt fjorden på den 100 kilometer lange ruten. Du kan ta turen til Søndervig, byen med de mange feriehus, gode bademuligheter og sandskulpturfestival, eller fortsette til Ringkøbing, der du kan sykle på Danmarks eldste sykkelsti, som går mellom disse to byene. Hvis dere fortsetter enda lenger, passerer dere Stauning Whisky, et av Danmarks få whiskydestillerier, og Danmarks Flymuseum. Når dere har trillet forbi disse interessante severdighetene, går turen videre gjennom noe av landets flotteste natur. Skjern Å løper herfra og ut i Ringkøbing Fjord. Denne elven er omgitt av Skjern Enge, der landskapet består av hei og mose som trekker til seg et unikt fugleliv. Neste stopp på turen er Bork Havn og Bork Vikingehavn, og her er det helt klart verdt å legge inn et stopp. Siste del av turen går forbi Nymindegab og videre langs fjorden på den ene siden og havet på den andre. Ruten går gjennom heier, sanddyner og feriehusområder, til du kommer tilbake til Hvide Sande og hjem til feriehuset. Vel hjemme kan du slappe av på sofaen, i velværeområdet eller i bassenget etter en lang dag på sykkelen.

Du trenger ikke å ta med deg verken matpakke eller lappesett. Underveis på turen passerer du flere byer der det er mulig p kjøpe både lunsj eller en is, hvis sykkellaget trenger litt energi. På ruten er det også flere sykkelstasjoner, der du kan pumpe opp dekkene eller gjøre små reparasjoner hvis uhellet skulle være ute.

Fang storfisken i fjorden

Ringkøbing Fjord byr på unike fiskeopplevelser. I fjorden blandes saltvann fra Nordsjøen med ferskvann fra Skjerm Å. Dette fører til at vannet i fjorden har varierende saltinnhold, så derfor lever det mange ulike fiskearter her. I det salte vannet mot vest kan du fange skrubb og sjøtunge. I delene av fjorden med ferskvann, mot nord, sør og øst, er det gode muligheter for å få ål, abbor og gjedde på kroken.

Enestående opplevelser ved Ringkøbing Fjord

Sør for Ringkøbing Fjord ligger Nymindegab. Byen er en gammel fiskerby som har utviklet seg til et populært feriehusområde, både på grunn av den vakre hvite sandstranden og de mange kulturattraksjonene. Ta med familien på et besøk til Nymindegab-museet, et interessant friluftsmuseum med vindmølle, sagverk, havredningsstasjoner og et tømmerhus der både store og små kan test ut gammeldagse leker. I tillegg har museet en maleriutstilling med rundt 200 verker av Nymindegab-malerne. Nymindegab-malerne var en malerkoloni som holdt til i byen fra 1870 til 1960, og bildene deres viser livet mellom fjorden og havet. I dette området har vi flere feriehus med basseng, og herfra er det gode muligheter til å besøke den hyggelige byen.

Legg turen til vikinghavnen Bork Når dere trer inn gjennom inngangsporten, tas dere med på en reise 1000 år tilbake i tid, og dere befinner dere plutselig i en rekonstruert vikingby. Her kan du utforske langhusene der vikingene bodde og se alle håndverkene som preget vikingens hverdag. Besøk stavkirken og offerstedet, eller ta en seiltur i et av de små viktigskipene i vollgraven. Aktivitetene i vikinghavnen Bork avhenger av når på året du kommer hit. I travle ferieperioder, for eksempel om sommeren, er det mange opptredener og demonstrasjoner, og du kan selv prøve deg som viking. I mindre travle perioder kan du fordype deg i håndverkene, byggverkene og andre ting som stilles ut.

Lei feriehus med basseng ved Ringkøbing Fjord

Vi tilbyr utleie av store, kjempeflotte feriehus med basseng flere steder ved Ringkøbing Fjord. Se våre feriehus ved Hvide Sande, Nymindegab og Søndervig.