Kjempeflotte feriehus ved Sejerø Bugt

Legger du ferien til Sejerø Bugt, kan du kombinere en avslappende strandferie med kulturelle opplevelser.

Sejerø Bugt er et perfekt reisemål for familier som ser etter en ferie med naturopplevelser, ro og avslapning på stranden. Området ligger i en bukt ut mot Kattegat mellom Sjællands Odde og Røsnæs, og her finner du en av Sjællands lengste og beste strender. Bak sanddynene venter kuperte naturområder og flere kulturelle severdigheter. I motsatt retning, ut mot havet, kan du skimte Nekselø. Den lille øya er fredet og byr på flotte naturopplevelser, og det er vel verdt å ta en dagstur hit med ferje.

 

17

Attraksjoner

43

Feriehus

Sejerø Bugt er et herlig strandparadis

Strendene ved Sejerø Bugt utmerker seg ved å være vakre, familie- og barnevennlige og, ikke minst, svært trygge. Langs Sejerø Bugt ligger det syv flotte strender: Ellinge Lyng Strand, Gudmindrup Strand, Høve Skov Strand, Høve Strand, Lumsås Sønderstrand, Sanddobberne Strand og Tengslemark Strand. Sistnevnte blir ansett for å være en av buktens beste sandstrender på grunn av bredden og det grunne vannet, noe som gjør den svært barnevennlig. Forholdene er dessuten ypperlige for både kitesurfing og vindsurfing.

En annen barnevennlig strand er Lumsås Sønderstrand, der vannet blir langsomt dypere og dypere. Så her ligger forholdene til rette for badeglade på alle nivåer. Hvis dere er en større gruppe, er Gudmindrup Strand et perfekt valg. Stranden er 30 meter bred og langgrunn, og i sommersesongen er stranden bemannet med et livreddertårn fra Tryg Fonden, så her kan familier trygt tilbringe tid sammen.

Strand ved Sejrø Bugt
sandstrand i Blokhus i Nordjylland

Et landskap som har inspirert mange kunstnere

I over 200 år har landskapet ved Sejerø Bugt vært en inspirasjonskilde for kunstnere. I 1930-årene bosatte en gruppe malere seg i området for å skildre det helt spesielle landskapet med gravhauger og bratte skrenter, som ble skapt av den siste istiden. Denne gruppen med malere er i dag kjent som Odsherredsmalerne, og de ble dannet av Karl Bovin og Kaj Ejstrup. Gruppen er kjent for å ha viet seg til naturalistiske kunst, som i resten av kunstverdenen på den tiden hadde måtte vike plass for modernismen. Om denne kunsthistoriske arven har hatt en finger med i spillet, vites ikke, men området rundt Sejerø Bugt og feriehusene våre, byr fremdeles på store kulturopplevelser. Her finner du både teatre, museer, utstillinger, gallerier, samlinger og åpne verksteder. Du kan for eksempel ta en tur til Odsherreds Kunstmuseum, som er tilegnet Odsherredsmalerne og kunstverkene som ble skapt både før og etter at gruppen kom til området. Majken Á Grømnas keramikkverksted og atelier, er et annet interessant sted. Her kan du se koloristiske landskapsmalerier og unikt steingods som tar utgangspunkt i naturen, og glasskunstneren Anne-Marie Olesen stiller ut egen glasskunst, bronsekunst fra Athen, rakubrent kunst fra Skagen og lokale sølvsmykker.

Ta en dagstur til Nekselø

Nekselø er en moreneøy i den sørlige delen av Sejerø Bugt, som er formet av avleiringer fra den siste istiden. Det tar 20 minutter med ferge å komme seg til øya, som er fredet og kan by på praktfulle naturopplevelser. Øya er Danmarks mest kuperte øy, noe du fort oppdager hvis du følger en av de to turstiene, som går henholdsvis på nord- og sørsiden av øya. Stien mot nord er markert med brune piler og turstien mot sør er markert med grønne. Det er godt mulig å gå begge rutene, som til sammen er 7 kilometer. Øya har et rikt dyre- og planteliv, og på grunn av statusen som fredet er det også mange sjeldne planter og dyrearter her. Er du heldig, få du kanskje øye på de spesielle klokkefroskene, men det er nok størst sannsynlighet for at du bare hører dem. Lyden fra dem kan høres ut som noen puster over en tomflaske, så spiss ørene. Kanskje du klarer å finne ut hvor de små, grønne dyrene skjuler seg! Merk at det ikke er mulig å kjøpe noe eller overnatte på øya, så du må ta med deg alt som trengs til turen. Så det er bare lage en nistepakke i feriehuset og dra på oppdagelsesferd sammen med familien.

Fiske på Sejerø

Øya med samme navn som bukten er omgitt av hav, der noen av Danmarks mest velsmakende fiskearter lever. Her er det mulig å fange både piggvar, sjøtunge, multe, steinbit, ørret, rødspette, torsk, skrubbe, makrell og horngjel. Om høsten kan man også få havørret på kroken. Ved Sejerøs campingplass finner du fiskeplasser som passer for hobbyfiskere. På disse plassene kan sportsfiskerne både fange og tilberede fisken. Du kan selvfølgelig også ta med deg fangsten hjem. Sejerø Camping organiserer jevnlig fiskekonkurranser, der fangsten går til Restaurant Sejerøs kokk, som tilbereder fisken til glede for alle deltagere. Det kan også være en god idé å ta med seg fangsten hjem til feriehuset og tilberede den i det store kjøkkenet, som de fleste av de store feriehusene er utstyrt med.

Kombiner ferien i et feriehus med en tur til storbyen

Som nevnt har området ved Sejerø Bugt mye å by på, både når det gjelder naturopplevelser og kvalitetstid med familien. I tillegg har området en perfekt beliggenhet for å ta en tur til en eller flere av Sjællands sjarmerende byer. Du kan for eksempel kombinere strandferien i et feriehus med en avstikker til Roskilde. Med bil tar det i underkant av en time å kjøre til byen som huser den verdenskjente Roskildefestivalen, og som også har spilt en viktig rolle i Danmarks historie. Når du er i byen, kan due ta en tur innom Roskilde Domkirke, vikingskipmuseet eller RAGNAROCK, et museum for pop, rock og ungdomskultur.

Foretrekker du København, er det mulig å dra dit også. Det tar i overkant av én time med bil fra de store, kjempeflotte husene på Nord-Sjælland til du er fremme i Danmarks hovedstad og alt denne byen har å vise til av gastronomi, historie og kultur med mer. Hvis du ikke har lyst til å kjøre så langt, kan du ta en tur til markedsbyen Nykøbing Sjælland. Det tar 20 minutter å kjøre østover fra feriehusene i Odsherred. Nykøbing Sjælland er en liten by av stor kulturell verdi. Her kan du blant annet stikke innom et av de mange galleriene, glasskunstmuseet eller besøke det psykiatriske museet, som viser utviklingen i Danmark innen behandling av pasienter med psykiske helseplager.

Utleie av store feriehus med basseng ved Sejerø Bugt

Sejerø Bugt er et perfekt reisemål for familier som ser etter en feriehusferie med naturopplevelser, ro og avslapning på stranden.

Vi tilbyr utleie av store, kjempeflotte feriehus med basseng ved Gudmindrup i Odsherred, nær Sejerø Bugt. Hvis du ser etter feriehus andre steder på Sjælland, kan vi også tilby feriehus på Nord-Sjælland, Lolland, Falster og Møn.