Utleie av store feriehus i Thy

På en ferie i Thy får du både natur og kultur

Har du lyst på en aktiv ferie med sport, fotturer og massevis av nye opplevelser i naturen? Eller trenger du bare ro av avslapning i flotte omgivelser? Da er Thy stedet for deg. I det nordlige Vestjylland ligger denne enestående naturperlen med et rikt dyre-, plante- og kulturliv. Her finnes det alt fra musikkfestival til skogtur på hesteryggen, så du kan være sikher på at hele familien vil få den perfekte ferien i Thy.

31

Attraksjoner

1

Feriehus

Stenbjerg Landingsplads i Thy

Nasjonalparken Thy

Natur og Thy går hånd i hånd. Jordbunnen i Thy-området er helt spesiell. Her trives mange ulike vekster, og de danner også grunnlaget for det rike dyrelivet. Nationalpark Thy er Danmarks første nasjonalpark og landets største villmark. Den inneholder både strender, hei, skogplantasjer og flere sjøer. Her kan du blant annet gå på oppdagelsesferd i parken, klatre opp på de mange utkikkspostene og se ut over det 2400 hektar store området.

Det er best å gå eller sykle for å se større deler av nasjonalparken. Det er også mulig å utforske området fra hesteryggen. Uansett om du bruker bena eller sykkel: det er mange turstier som fører deg trygt gjennom naturen. Underveis kan familien utforske noen av de mange skogslekeplassene som finnes i parken. Her kan barn og barnslige slippe løs fantasien og få flotte naturopplevelser.

Flotte surfeforhold i Cold Hawaii

På den vestjyske kysten leier vi ut mange feriehus, men det er ikke den eneste fordelen med denne strekningen. Mellom Hanstholm i nord og Agger i sør er det hele 31 flotte surfesteder. Disse 31 stedene har vindforhold som ligner veldig på vindene man finner på Hawaii, og derfor er strekningen også kjent som Cold Hawaii. Man har surfet i Cold Hawaii siden 1980-tallet, men det var spesielt i 1990-årene at området ble internasjonalt kjent for vinden og bølgene. I dag bor det flere surfere i Klitmøller, og dette har også trukket flere surfekonkurranser til byen. Siden 2010 har byen vært vertsted for den internasjonale konkurransen Cold Hawaii PWA World Cup, der verdens beste surfere kjemper om seieren.

Den store oppmerksomheten sporten har fått har også gitt byen nytt liv og spennende kulturarrangementer. Hvert år arrangeres festivalen Surfjoint, der Cold Hawaii i samarbeid med Klitmøller surfeklubb arrangerer flere konserter, filmfestival, internasjonale surfekonkurranser, BBQ og gratis undervisning i både vind-, kite- og padlesurfing. Har du lyst til å oppleve den gode stemningen? I denne travle uken er et feriehus det perfekte tilholdsstedet.

Surfer

Sommerlige musikkopplevelser i Thy

I tillegg til unik natur og surfekultur, kan Thy også skilte med mange musikkopplevelser. I løpet av sommeren arrangeres det konserter for flere aldersgrupper og musikksjangere. Alle konserter og festivaler er en hyllest til livet i Thy og prøver å fremstille det spesielle livet i dette området av Vestjylland. Nedenfor presenterer vi tre av områdets største festivaler.

Musikkglede på Thy Rock

Thy Rock organiseres i den siste helgen av juni, og her har alle fra Dizzy Mizz Lizzy til Rasmus Seebach stått på scenen. Festivalen avholdes på Dyreskuepladsen i Thisted og samler et variert og stort publikum. Her er nøkkelordene mangfold og fellesskap, og i 2019 hadde festivalen flere enn 10 000 besøkende.

Ta hele familien med på Alive

Musikkfestivalen Alive er et annet populært arrangement. Denne festivalen går av stabelen i uke 31 og forener thysk natur med musikk, mat og fellesskap. Hvert år tenker festivalens arrangører utenfor boksen for å kunne arrangere en alternativ festival som skal gjenspeile thyboernes mangfoldige livsstil. Så hvis du planlegger å leie et feriehus i Thy i denne perioden, kan en tur på festival virkelig anbefales!

Musikk fra hele verden til Thy Kammermusikfestival

I en helt annen musikksjanger finner vi Thy Kammermusikfestival med klassiske konserter den siste halvdelen av august. I kammermusikken inngår det ett eksemplar av hvert instrument. Til denne festivalen kommer internasjonale musikere som vil dele sin musikkglede og lidenskap for kammermusikk, men også nyte Thys enestående natur sammen med nye og gamle venner og bekjente.

Utleie av feriehus i Thy

I Thy kan vi tilby utleie av store, kjempeflotte feriehus med basseng i Vorupør. Denne vakre fisker- og badebyen ligger flott til ved Nordsjøen, nær nasjonalparken Thy og Klitmøller.