Massevis av gode opplevelser venter på dere på Bornholm

Opplevelser med fokus på natur og kultur på vakre Bornholm

Kjært barn har mange navn. Det er et utsagn vi alle kjenner til, og som beskriver Bornholm godt. De fleste danskene kaller den vakre øya, som ligger sørøst for Sverige, for Solskinnsøya. Den spesielle øya har imidlertid flere navn, blant annet Klippeøya og Østersjøens perle.

Hva er det som gjør Bornholm til danskenes desiderte feriefavoritt? Det finnes det mange gode svar på. Først og fremst er naturen på klippeøya noe for seg selv. Her finnes det både klipper, åser, marker og lange sandstrender. Midt mellom de fantastiske naturområdene myldrer det av kultur og gode opplevelser for alle familiemedlemmene. Lær om øyas historie, se vakker kunst, spis god mat og ta del i resten av turisttilbudene som finnes på øya. Bornholm er i seg selv en attraksjon, med små matprodusenter, delikatessebutikker, keramikere og spennende severdigheter for både store og små.

3

Attraksjoner

4

Feriehus

Opalsøen på Solskinsøen Bornholm

Hvorfor dra på ferie på Bornholm?

Er du i tvil om en ferie til Bornholm vil være et godt valg for deg og din familie? Eller er du ikke helt sikker på hva slags opplevelser du kan vente deg på Solskinnsøya? Her har vi samlet de 10 beste grunnene til å velge Bornholm som reisemål til ditt neste feriehusopphold!

  1. Bornholm har et unikt landskap med både klipper og lange sandstrender.
  2. Øya har mange historiske severdigheter – blant annet Christiansø og Hammershus.
  3. Herlige gastronomiske opplevelser, med mange gode lokale matvarer og delikatesser.
  4. Gode muligheter for utendørsaktiviteter, som klatring, terrengsykling og vannsport
  5. Med korte avstander rundt på øya er det mulig å besøke hver krik og krok.
  6. Kystruten er bare én av mange gode sykkelruter.
  7. De små havnebyene som Gudhjem og Allinge har en helt unik atmosfære.
  8. Lokalbefolkningen på Bornholm har en særegen dialekt.
  9. Svaneke Bryghus brygger god øl!
  10. Gode opplevelser og attraksjoner for barnefamilier.

Hvis noen av disse punktene har vekket interessen din, bør du uten tvil lese videre! La oss ta en nærmere titt på alle de flotte opplevelsene du kan glede deg til på Bornholm!

Bornholm

På Bornholm kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieboliger på den solfylte øya Bornholm.

Dueodde Strand

Dueodde Strand

Dueodde er Bornholms sydligste del og er spesielt kjennetegnet av de kilometerlange sandstrendene. Våre sommerhus ligger i kort gåavstand til en av Europas beste strender.
Se mer

Attraksjoner på Bornholm

Selve øyen Bornholm er en nydelig severdighet i seg selv.
Se mer
Attraktioner på Bornholm

Ideer til opplevelser på Bornholm

Uansett hvem du skal på ferie med, kan du forvente gode opplevelser på Bornholm. Hvis storfamilien skal på tur sammen eller dere har med barna, kan dere se frem til mange spennende attraksjoner og forskjellige utendørsaktiviteter. Hvis det derimot er vennegjengen som skal reise sammen, kan dere glede dere til god øl på de lokale bryggeriene og spennende gastronomi med lokale råvarer.

Gode ​​opplevelser og spennende utflukter i Bornholms unike natur

Bornholm er den perfekte destinasjonen for dere som ønsker en ferie full av aktiviteter. På Bornholm finnes det mange vakre og unike naturområder – fra dramatiske klipper til brede marker og klar sjø. Ikke bare er øya vakker – den gjemmer også på utallige flotte naturopplevelser.

Bornholm har fått kallenavnet Klippeøya, ettersom særlig den nordlige delen av øya har et karakteristisk klippelandskap. Den nordlige delen av øya har forskjellige klippeformasjoner som dere kan utforske sammen. Besøk blant annet de berømte Helligdomsklippene på strekningen mellom Tejn og Gudhjem. Klippene er oppkalt etter en gammel, hellig kilde som hadde sitt utløp der. Det ligger enda en klippeformasjon som er verdt et besøk, i nærheten av Hammershus. Når dere besøker den gamle slottsruinen og går en tur langs Kyststien, kan dere se en fjellformasjon vest for Hammerhus, som ser ut som to kamelhoder som ser mot land. Til høyre for kamelhodene ligger enda en klippe, som ligner på et løvehode.

Bruk ettermiddagen på historiske naturopplevelser

Hva med Almindingen som utgangspunkt for en ettermiddagsutflukt? Almindingen er den største skogen som finnes på Bornholm, og her ligger Bornholms høyeste punkt. Punktet heter Rytterknægten, og herfra kan dere velge å klatre opp i Kongemindet, et tårn bygget i 1856. Tårnet har fått navnet sitt til minne om kong Fredrik 7. og grevinne Danners besøk i 1851, og fra toppen av tårnet er det en vakker utsikt over Bornholm. 

Etter en tur opp i tårnet kan dere stikke innom den kjente sprekkedalen Ekkodalen. Her kan dere, tradisjonen tro, rope de kjente ordene «Hva drikker Møller?». Kan dere gjette svaret? Underveis på turen går dere gjennom en del av Bornholms eldste skog, som er ca. 200 år gammel, og får se den store Gyngesteinen, som veier omkring sju tonn. Steinen står igjen etter siste istid, og hvis dere er tålmodige, kan dere finne punktet som, om dere dytter på det, får steinen til å gynge frem og tilbake. Det finnes totalt tre gyngesteiner på Bornholm. Den største ligger i Paradisbakkerne, den nest største i Rutsker Højlyng på den nordlige delen av Bornholm og den minste i Almindingen, som er den dere får se.

Historiske opplevelser på nytt besøkssenter ved Hammershus

Hammershus er den største slottsruinen i Nord-Europa. I 2018 åpnet det nye besøkssenteret på Hammershus dørene sine. Bli med inn og opplev den historiske slottsruinen, i tillegg til en unik utstilling, som stilles ut i et bygg tegnet av den norske arkitekten Christoffer Harlang. Bygget glir perfekt inn i landskapet som omringer Hammershus og har en flott panoramautsikt over slottsruinen.

Det er mulig å bli med på omvisninger med ulike temaer, som gjennom fortellinger gir et innblikk i livet i Hammershus og dets historie. Det finnes turer både for barn og voksne, og de minste kan dessuten være med på skattejakten Mysteriet, som foregår ved hjelp av smarttelefon. Unike opplevelser venter på slottsruinen Hammershus!

Opplev Bornholms festninger, Christiansø og Frederiksø

Det finnes flere festninger på Bornholm, og Christiansø og Frederiksø er uten tvil verdt et besøk. Det er en helt spesiell opplevelse å gå rundt på de to festningene. Christiansø ble bygget av Christian 5. under svenskekrigene på slutten av 1600-tallet. Fra Christiansø, som har ca. 90 fastboende, kan dere krysse en hengebro til den mindre Frederiksø, med bare 30 fastboende. Øyene er en del av Ertholmene, en skjærgård det tar omtrent en time å komme til fra Gudhjem.

Opplevelser i Bornholms hovedstad, Rønne

På Bornholms vestkyst ligger øyas «hovedstad», Rønne. Ta en tur i byens koselige gater og se de sjarmerende bindingsverkshusene. Når dere først er i Rønne, kan dere leie sykler og utforske den vakre klippekysten. Byen kan også by på vakker kunst, og dere kan blant annet besøke keramikkfabrikken Hjorts Keramik, eller Bornholms Museum, som har fokus på øyas kulturhistorie. Bornholms Rovfugleshow finner dessuten sted i Rønne – en spennende attraksjon, særlig for barna. Her kan dere se falker og ørner på nært hold, men også hilse på edderkopper, slanger og andre, mer vanlige husdyr, som kaniner, geiter og ponnier.

Gode gastronomiske opplevelser på Bornholm

Lokale råvarer og spennende gastronomi er et av Bornholms store kjennetegn. Har du noen gang smakt et stykke Sol over Gudhjem? Retten er riktignok oppfunnet i København, men har med årene blitt et symbol på Bornholm og de mange silderøykeriene som finnes rundt omkring på øya. Retten har blitt så populær at det siden 2009 har blitt arrangert en matlagingskonkurranse ved havnen i Gudhjem i juni hvert år.

Bornholm er ikke bare kjent for sild. Det finnes nemlig mange andre lokale råvarer, spesialiteter og delikatesser på øya. Danskene elsker Johan Bülows herlige lakris, og i Svaneke kan dere besøke Bülow Lakrisforening, der dere kan smake på og kjøpe luksuriøs sjokoladeovertrukket lakris. Når dere først er i Svaneke, anbefales et besøk til Svaneke Bryghus, der dere kan smake på lokal øl.

Det finnes flere andre steder på Bornholm som vil pirre smaksløkene deres. På Karamel Kompagniet i Gudhjem kan dere smake på deilige drops som nærmest smelter på tunga, og i Nexø kan dere smake på Syp, Bornholms unike snaps.

Hvis dere er ute etter en hyggelig restaurantopplevelse, kan dere dra på restaurant Kadeau i Rønne. Kadeau er den første restauranten på Bornholm som har blitt tildelt en Michelin-stjerne. Dette skjedde i 2016 og satte Bornholm for alvor på kartet over dansk gastronomi. Kadeau er kjent for å bruke de lokale råvarene som finnes på Bornholm, med en tydelig nordisk og lokal stil.   

Aktive ferieopplevelser på Bornholm

På Bornholm kan dere kombinere en koselig og avslappende ferie med morsomme og spennende aktiviteter. Øya kan med fordel oppleves på sykkel, og dere kan nyte naturen og den flotte utsikten på de mange uforstyrrede sykkelrutene som finnes her.

Om dere foretrekker gåturer, er Kyststien å anbefale. Den 120 km lange ruten går rundt hele øya. Dere må selvsagt ikke gå hele ruten, men kan velge deler av den. Ruten er delt inn i etapper som dere kan følge, eller dere kan selv velge startpunktet og gå så lenge dere ønsker. Naturområdene Paradisbakkerne og Almindingen har også flotte turruter med vakre utsikter, i fine omgivelser.

Hvis dere er ute etter sport og spenning, er det gode muligheter for klatring, rappellering og terrengsykling på klippeøya Bornholm. Opalsøen er et av områdene på øya som er spesielt populært blant klatrere og terrengsyklister. Sporene for terrengsykling på Bornholm går gjennom et særegent terreng, noe som gjør opplevelsen unik og utfordrende selv for erfarne syklister.

Bornholm har noen av Europas beste strender

Hvis lange dager på stranden er noe for dere, er Bornholm den perfekte destinasjonen. Reiseguiden Lonely Planet har kåret den vakre stranda ved Dueodde Strand på sørspissen av Bornholm til en av de beste strendene i hele Europa. Også stranden mellom Hasle og Balka på sørkysten av øya, som strekker seg over 50 km, er et flott sted for strandløver og badenymfer.

Det er stort sett den sørlige delen av Bornholm som er kjent for sine badestrender. Her er strendene langgrunne og spesielt godt egnet for barnefamilier.

Gode ferieopplevelser venter på Bornholm!

Bornholm er verdt et besøk året rundt. Den unike naturen, de mange kunstgalleriene og de spennende små butikkene som holder åpent året rundt, gjør Klippeøya til en fantastisk destinasjon, året rundt.

Om sommeren lever Solskinnsøya virkelig opp til navnet sitt og er særlig populær i sommerhalvåret. Bornholm passer dessuten godt som feriedestinasjon både i høstferien, til en helgetur, i løpet av vinteren eller til en velfortjent utflukt om våren. Merk at det i november, januar og februar er mulig å leie feriehusene vi leier ut hos VillaVilla, på helgebasis. Ta en nærmere titt på feriehusene vi leier ut ved Dueodde Strand på Bornholm, og finn huset som passer dere best!

Kort om Bornholm

Befolkning

40.000

Befolknings-
tetthet

67 innbyggere per km²

Administrasjons-sentrum

Rønne

Region

Region Hovedstaden

Areal

588,3 km²

Dueodde Strand

Attraksjoner på Bornholm

Selve øyen Bornholm er en nydelig severdighet i seg selv

Øyen har også enkelte høydepunkter som du kan utforske. Borgruinen fra det 13. århundre er et slikt høydepunkt. Eller kanskje Ekkodalen, med sitt fascinerende ekko, og Gamleborg. Fiskere og de som liker å gå tur, elsker Rubinsøen. Og ikke glem Bornholms rundkirker.

På Bornholm kan du oppleve:

ekkodalen bornholm

Ekkodalen

I midten av øyen Bornholm ligger Ekkodalen. Her kan du ikke bare vandre gjennom dalen og lytte til ekkoet. Du kan også utforske Gamleborg eller gjøre en utflukt til Dronningestenen. Borganlegget Lilleborg er også vel verdt et besøk. I midten av øyen Bornholm ligger Ekkodalen. Her kan du ikke bare vandre gjennom dalen og lytte til ekkoet. Du ...

Se mer
Hammershus

Hammershus

Hammershus er i dag en borgruin. Ved inngangen til borgområdet kan du imidlertid se hvordan borgen så ut før i tiden. Hammershus ble bygget i det 13. århundre og har siden det 19. århundre vært beskyttet som kulturarv. Siden da er det gjennomført kontinuerlige konserveringstiltak på bygningene. Hammershus er i dag en borgruin. Ved inngangen til borgområdet kan du imidlertid se hvordan borgen så ut før i ...

Se mer
Rubinsøen ved Hasle på Bornholm

Rubinsøen

Den som gjerne selv vil fange fisk til kveldsmaten, bør prøve fiskelykken. Rubinsøen på Bornholm gir deg gode muligheter til dette. Også de som setter pris på en gåtur vil nyte naturlandskapet ved Rubinsøen. En gåsti fører rett ned til den idylliske innsjøen. Den som gjerne selv vil fange fisk til kveldsmaten, bør prøve fiskelykken. Rubinsøen på Bornholm gir deg gode muligheter til ...

Se mer