Rubinsøen – et paradis for fiskere og naturvenner

Har du lyst til å fiske mens du er i Danmark? Rubinsøen gir deg gode muligheter til dette. Også som turgåer gir Rubinsøen deg mye å se. Ta deg tid til å nyte de vakre naturlandskapene, så får du med deg mange uforglemmelige inntrykk (og kanskje også fisk) hjem.

Når danmarksferien blir til en fisketur, er det ofte Rubinsøen som er målet. Her finner fiskeren roen som han eller hun kanskje alltid har lengtet etter.

Hvor ligger Rubinsøen?

Du finner Rubinsøen på vestkysten av øyen Bornholm, i nærheten av tettstedet Hasle Sogn. Innfart skjer via vei 159. Fra Rønne er det en kjøretid på ca. 15 minutter. Kan det friste med en gåtur til Rubinsøen? GPS-koordinatene er: 14.717753 N, 55.170341 O.

For fiskere og de som liker å gå tur

Liker du gåturer? Eller vil du gjerne fiske litt under ferien i Danmark? Kanskje du bare vil nyte litt vakker natur. Uansett vil du finne det du leter etter på Rubinsøen.

Børn ved Rubinsøen på Bornholm
Rubinsøen ved Hasle på Bornholm

Rubinsøen for fiskere

Hvis du gjerne vil ha selvfanget middag i ferien din, kan du prøve fiskelykken. Rubinsøen er praktisk innrettet for dette. Innsjøen er hjem til flere forskjellige typer fisk, og den vanligste fangsten er abbor. Men du får kanskje en gjedde også? Gjedder er også ganske vanlige fisk for fiskere ved Rubinsøen. Det er heller ikke uvanlig at man fanger mort. Prøv selv: Hvilken type fisk blir det til middag i kveld?

Rubinsøen for turgåere

En gåsti fører rett ned til innsjøen. Her kan du sette fart på blodomløpet, nyte den vakre naturen og kikke på fiskerne. Lytt til fuglesang, nyt plaskelydene fra vannet og sett deg på en av benkene for å hente deg inn igjen, eller kanskje meditere. Som turgåer og naturelsker, vil du nok se at Rubinsøen er noe for seg selv.

Fasit: En utflukt som lønner seg

Hvis du liker å tilbringe tid i naturen og ferierer på Bornholm, kan du bruke noen flotte timer på Rubinsøen. Enten du vil prøve fiskelykken eller ta deg en spasertur for å oppleve naturen, vil Rubinsøen la deg lade batteriene og fornye deg selv.

Ofte stilte spørsmål om Rubinsøen

Når åpner søen?

Rubinsøen er åpen hele året.

Hvor ligger søen?

3790 Hasle Sogn

Danmark

Hvor mye koster billetten til søen?

Det er gratis å fiske i og besøke innsjøen.

Klipper på Bornholm