Kjempeflotte feriehus ved Flensborg Fjord

Ta med familien på en vannvittig flott ferie i et feriehus like ved Flensborg Fjord som feriedestination

Alle som leier et stort feriehus med basseng i den tyske feriebyen Olpenitz eller på Als er garantert uforglemmelige opplevelser. Fra begge områdene kommer man seg enkelt til Flensborg Fjord. Mange av de feriehusene vi leier ut ligger i vakker natur, og området har også flott utsikt over fjorden her på grensen mellom Danmark og Tyskland.

I området ligger det dessuten mange sjarmerende byer, og innbyggerne her er preget av både tysk og dansk kultur. Dette gir byene en helt spesiell og åpen atmosfære som skaper perfekte rammer for en rolig ferie med et feriehus som base.

Ønsker du litt avveksling fra livet i det flotte feriehuset i Kegnæs eller Olpenitz, kan du ta en tur i det fri på sykkel eller følge en av de mange turstiene, dra på utflukter til gamle møller, slott, museer og kirker eller ta en dagstur til en av de mange fornøyelsene som finnes i området og som passer godt for hele familien.

7

Attraksjoner

40

Feriehus

Olpenitz

Det er mange tur- og sykkelstier rett ved feriehusene

Selv om det kan være fristende å slappe av i feriehuset eller å plaske rundt i feriehusets basseng, bør du ta deg tid til å utforske den flotte naturen som omgir de feriehusene vi leier ut i Olpenitz og Kegnæs. På den tyske siden går det fra byen Kappeln en 95 kilometer lang sti langs kysten til den danske grensen. Denne stien kalles Fördesteig, og når dere kommer frem til den danske grensen, fortsetter stien enda 74 kilometer. I Danmark blir stien kalt Gendarmstien.

På grunn av lengden er stien spesielt godt egnet til sykling, men det er også hyggelig å gå tur i de naturskjønne omgivelsene. I det nordtyske området er det også mange andre fine veier og stier å gå og sykle på. I byene Flensburg, Lyksborg, Harreslev og Langballe er det gode muligheter til å bli med på guidede byturer, der kultur, natur og guidenes egne yndlingssteder i byene er i fokus. Disse guidede turene tilbys hele året og kan derfor alltid kombineres med en ferie i et feriehus.

Historiske minnesmerker som Dybbøl Mølle og slottene i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg og Nordborg er også verdt et besøk på en ferie i et feriehus med basseng.

Flensborg Fjord har strender som passer både for familier og vannsportentusiaster

Området ved Flensborg Fjord har flere strender som er perfekte for familier. Mange av strendene i området har lekeplass, mulighet til å kjøpe lunsj, is og brus og er langgrunne, og derfor passer de meget godt til småbarnsfamilier. I tillegg er området meget blant populært blant seilere og andre båtfolk, og her er det flere båthavner. Her kan man prøve seg på padlebrett, dykking, vannski, kitesurfing og mange flere morsomme aktiviteter. Hele familien kan delta eller heie på deltakerne fra sidelinjen.

Spennende gastronomiske opplevelser rett utenfor døren

Dagene man tilbringer i feriehuset kan man ofte slappe av og gjøre ting man vanligvis ikke har tid til. Man kan for eksempel spise en lang frokost sammen, noe det ofte er vanskelig å få tid i en travel hverdag. I de store kjøkkenene og oppholdsrommene som alle feriehusene har, er det fritt frem for å kokkelere og kose seg sammen. Har du lyst til å prøve sild i en litt ny utgave, kan du ta turen til en av de mange små kafeene i byene rundt Flensborg Fjord, der man kan kjøpe såkalte Fischbrötchen. Denne småretten består av et rundstykke med salat og sild (eller frityrstekt fisk), og den er meget populær bland innbyggerne i Nord-Tyskland.

Vil dere pirre smaksløkene enda mer, eller kanskje bare ikke har lyst til å lage dagens middag på feriehusets kjøkken, kan dere ta en tur til restauranten Meierei Dirk Luther. Meierei Dirk Luther har to Michelin-stjerner og har spesialisert seg på mat fra det franske kjøkkenet med et regionalt preg. Så her er maten inspirert av lokale mattradisjoner og tilberedt med utgangspunkt i friske, lokale råvarer.

Maritim kulturfestival på tysk og dansk

Hvis dere er på ferie i et av feriehusene sist i august, bør dere vurdere å ta en pause fra feriehusets mange aktiviteter og ta turen til Flensburg for å delta i byfeiringen. Her forenes dansk og tysk kultur. Siden 2018 er den maritime kulturfestivalen Flensburg Ahøj blitt arrangert for å feire den fredelige sameksistensen i den nordtyske byen mellom det danske mindretallet og det tyske flertallet. Havnefesten feirer dette fellesskapet, og den maritime historien er samlingspunkt for festivalen. Festivalen har blant annet teateroppsetninger, poesislam, musikalske opptredener fordelt på to scener, deilig mat og drikke, et historisk marked og selvfølgelig massevis av gamle båter som ligger og vugger i havnen.

Utleie av feriehus i Olpenitz og på Als ved Flensborg Fjord

Vi tilbyr utleie av store, kjempeflotte feriehus med basseng på to steder som ligger nær Flensborg Fjord. Vi leier ut feriehus ved Olpenitz, nær den tyske byen Kappeln, og i Købingsmark og Kegnæs på Als.