Familieferie full av fantastiske opplevelser på Öland i Sverige

Av og til glemmer vi at våre første naboer har massevis å by på som feriedestinasjon Sverige er virkelig et vakkert sted å feriere på, året rundt. Når dere krysser Øresundsbroen og kjører et par hundre kilometer østover, kommer dere til Småland. Øst for Småland og midt mellom Østersjøens bølger ligger øya Öland. Öland har forbindelse til fastlandet og byen Kalmar via Ölandsbroen. Broen er en av de mange severdighetene dere bør få med dere på ferieturen i Sverige. Ölandsbroen er seks kilometer lang og har en høy bue i midten. Buen er til for at skipene skal kunne seile under den, og gir dere en vakker utsikt over Østersjøen og Öland når dere kjører over den.

På Öland kan dere glede dere til en flott ferie med herlige opplevelser, både når det gjelder kultur, natur og interessante severdigheter. Det populære ferieområdet er også kongefamiliens favoritt, og de har feriert her i mange år!

3

Attraksjoner

6

Feriehus

elg i svensk natur

Sverige som feriedestinasjon for naturopplevelser

Ölands form minner litt om den danske øya Langeland. Det tar to timer å kjøre fra den ene enden av øya til den andre, og turen har noen av Sveriges vakreste omgivelser. Naturen varierer avhengig av hvor på øya dere befinner dere. Dere får se både høye klipper, slettelignende områder, brede og åpne vidder samt skogsområder. De mange naturområdene på øya har et rikt og mangfoldig dyreliv. Fuglene som holder til på Öland, er et godt eksempel på dette dyrelivet.

Det er to ting som er unike med naturen på Öland. For det første har den unike kombinasjonen av naturområder sikret Öland en plass på UNESCOs verdensarvliste. Det sier mye om hvor spesiell naturen på øya er. For det andre ligger verdens største kalkslette på den sørlige delen av øya. Sletten kalles Alvarområdet og ligger ved Store Alvaret. Sletten er helt flat og fylt med kalkstein, noe som gir de perfekte levekårene for ville orkideer. De mange blomstene, kalksteinen og innsjøene gjør et besøk til øya til en helt unik opplevelse.

Sverige

I Sverige kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieboliger i Sverige og på Öland.

Öland

Öland

I Sverige leier vi ut hus på den vakre øya Öland, som ligger i Østersjøen øst for Småland. Et attraktivt område, hvor bl.a. den svenske kongefamilien reiser på ferie
Se mer

Attraksjoner i Sverige

Historiske byggverk og fornøyelsesparker – dette er Øland
Se mer
Slottet Borgholm

Aktiv ferie på Öland

Det er mange gode tur- og sykkelstier å velge mellom på Öland. På nordspissen av øya ligger det vakre naturområdet Trollskogen. Her kan dere gå hele 4,5 km langs kysten. Turen går innom en vakker skog med mange store trær med spesielle fasonger. Ettersom stien går langs kysten, kan dere nyte lyden av de brusende bølgene som slår mot stranden, der dere også vil kunne se et gammelt skipsvrak. Turen starter med en flott utstilling om områdets natur og dyrene som lever i Trollskogen. Utstillingen heter Naturrum Trollskogen

Hvis dere først er på nordspissen av øya, bør dere ta et besøk til naturreservatet Byrum. Her kan dere se unike steinskulpturer som har blitt formet i løpet av tusenvis av år. Bølgene som har slått mot kysten, har slipt bort den myke kalksteinen. Det som gjenstår er hard kalkstein, som kalles for «rauker». Disse vakre naturskulpturene gir et unikt innblikk i hva naturens krefter er i stand til.

Strender og bading på Öland

Ettersom Öland ligger i Østersjøen, er det bare å glede seg til mange fine strender. Öland har to vidt forskjellige kyststrekninger Strendene på den nordlige siden ligger ved Kalmarsund, mens strendene på den sørlige siden ligger ved Østersjøen. Mot nord er strendene mer øde, med skog som gror helt ned til stranden, mens den sørlige delen av øya er tettere befolket. På grunn av de store flygesandområdene på øya er det sanddyner på de fleste strendene.

De fleste strendene er vakre sandstrender, mens det på noen plasser er gresskledde strender eller strender med stein. Strendene er barnevennlige, og flere steder er det mulig å drive med vannsport. Dere kan blant annet padle i kajakk eller kano, kjøre vannscooter eller prøve dere på padlebrett. Haga Park er en populær destinasjon for de som liker å surfe. Her er vind- og vannforholdene gode for både nybegynnere og eksperter. Hvis dere skulle gå lei av bassenget i feriehuset, kan dere med fordel ta turen innom badelandet på Öland. Her finnes det massevis av bassenger og sklier, med garantert moro for hele familien.

Opplev Kalmar – Smålands tredje største by

Når dere først krysser Ölandsbroen for å komme dere til øya, kjører dere forbi Kalmar. Kalmar er Smålands tredje største by, og her finner dere både kultur, gode muligheter for shopping og flere grønne områder. Hvis dere får lyst på et storbybesøk under oppholdet i feriehus, er Kalmar et godt valg!

Kalmar er en sjarmerende by med 40 000 innbyggere. Byen har flere historiske bygninger og en flott atmosfære, og har ved flere anledninger blitt tildelt «Europa Nostra-prisen». Fra midten av juni til midten av august kan dere bli med på byvandring som varer i 1,5 time, og arrangeres av Kalmars turistkontor.

En av de viktigste severdighetene i Kalmar er Kalmar slott Et besøk til slottet varer mellom to og tre timer. Er det bra vær kan dere kombinere besøket med en tur rundt på vollene. Hvis været ikke passer til å være ute, kan dere få med dere de spennende og varierte utstillingene inne på slottet. Utstillingene forteller om hvordan slottet utviklet seg fra en liten borg til en stor festning, og hvordan livet på slottet var på den tiden. Kalmar slott er uten tvil verdt et besøk, også for de minste familiemedlemmene!

Barna kommer uten tvil til å glede seg til et besøk til barnemuseet A World of Dinosaurs. Her kan dere blant annet se fossiler, utstoppede dukker og skjeletter.

Barnevennlige opplevelser på ferie på Öland

Öland legger opp til mange gode opplevelser for familien, med vekt på å tilbringe tid sammen og skape gode minner. Öland er full av dyreparker, fornøyelsesparker og massevis av aktiviteter som passer til alle aldre.

En av de morsomste opplevelsene som dessuten er familievennlig, er et besøk til Ölands dyre- og fornøyelsespark. Her kan dere se 160 dyrearter, samt et 1000 m² stort badeland, med mange forskjellige vannsklier. Ölands dyre- og fornøyelsespark er mer enn en vanlig dyrepark. I løpet av årene har parken utviklet seg til å bli tre forskjellige parker. Ölands dyre- og fornøyelsespark er både en dyrepark, en fornøyelsespark og et stort badeland. Her kan dere tilbringe en spennende dag og komme tett innpå dyrene, mens dere skaper nye minner sammen!

Gode opplevelser med severdigheter og attraksjoner venter på dere på Öland. Les mer om opplevelsene her og bestem dere for hvilke som passer best til deres behov og interesser.

Gode ferieopplevelser i Sverige

Kunne dere tenke dere en ferie i Sverige? Det skjønner vi godt. På Öland er du sikret en ferie i et av Sveriges vakreste områder, fylt med spennende natur og gode opplevelser enten du reiser med familie eller venner. Øya ligger bare 300 km fra Øresundsbroen og er virkelig noe for seg selv. Hos VillaVilla kan dere bestille et feriehus i Sverige med både basseng og boblebad, og plass til mellom 12 og 18 personer. Ta en nærmere titt på feriehusene og finn det som passer best til deres behov.

Kort om Sverige

Befolkning

10.327.589 indbyggere

Befolknings-
tetthed

23 innbyggere per km²

Areal

447.435 km²

Offisielt språk

Svensk

Telefon landskode

+46

Hus på Ölland
Feriehus på Öland i Sverige

Attraksjoner i Sverige

Historiske byggverk og fornøyelsesparker – dette er Øland

Hvis du vil lære om Ølands historie, lønner det seg å ta turen til Solliden slott. Du kan også besøke Kalmars domkirke eller ruinen av Borgholm slott. Den flotte fornøyelsesparken Ölands Djur & Nöjespark har en helt annen tiltrekning. Her kan du beundre dyrene, kjøre berg- og dalbane eller ta deg en svømmetur.

I Sverige kan du oppleve:

tårnet på borgholm slott

Borgholms slott

Borgholm slott var egentlig bare et befestet tårn. Etter mange ulike utbygginger ble tårnet til et ekte slott. Dette brant imidlertid ned til grunnmuren i 1804, og i dag kan du beundre borgruinen. I de senere år har det også foregått kulturelle arrangementer i ruinene. Borgholm slott var egentlig bare et befestet tårn. Etter mange ulike utbygginger ble tårnet til et ekte slott. Dette brant ...

Se mer
Ölands Djur & Nöjespark

Öland Djur og Nöjespark

Ölands Djur & Nöjespark er så mye mer enn en dyrehage, selv om det var slik parken fikk sin opprinnelse. Den er også en morsom fornøyelsespark med en mengde raske attraksjoner. I tillegg er den direkte forbundet med et badeland. Som dagsutflukt byr Ölands Djur & Nöjespark faktisk på litt for mye. Ölands Djur & Nöjespark er så mye mer enn en dyrehage, selv om det var slik parken fikk sin opprinnelse. ...

Se mer
Sollidens Slott

Sollidens Slot

Dessverre kan man ikke komme inn på Solliden slott. I stedet kan du imidlertid oppleve skiftende utstillinger om slottet ved inngangsbygningen. Det gis også adgang til slottsparken. Her finnes det mange interessante hageanlegg å legge øynene på, fra den italienske hagen til en engelsk hage. Dessverre kan man ikke komme inn på Solliden slott. I stedet kan du imidlertid oppleve skiftende utstillinger om slottet ved ...

Se mer