Danske fyr

På grunn av den lange kystlinjen er Danmark et land med mange fyr. Flere av fyrene er fredet og står igjen som viktige monumenter over den danske historien.

Noen av fyrene ligger såpass nærme kystlinjen at de står i fare for å rase ned i sjøen i løpet av noen år. Derfor må dere ikke vente altfor lenge om dere vil se dem før det er for sent.

Et fyr kan være en flott opplevelse – også for barn

Fyr er imponerende bygninger, og det finnes flere grunner til å besøke dem.

Fra toppen av et fyr kan dere se en fantastisk utsikt over havet og landskapet i alle retninger.

Selv de av barna som i utgangspunktet ikke gledet seg til å besøke fyret, syns det er morsomt å klatre opp de mange trappene og se utsikten fra toppen. Et besøk til et fyr kan med andre ord være den perfekte ferieaktiviteten – også for barn.

​​Danmarks mest populære fyr

Om et fyr er vakkert eller ei, er et spørsmål om smak. Her har vi laget en liste over noen av de mest besøkte fyrene i Danmark.

Rubjerg Knude Fyr

Fyret ved Rubjerg Knude, som ligger litt sør for Lønstrup, er plassert på det høyeste punktet på Vendsyssels vestkyst. Rubjerg Knude Fyr ble opprinnelig bygget 200 meter innover i landet, men siden den gang har havet kommet tettere og tettere på. Fyret har i flere år vært kun noen meter unna å rase ned i sjøen, men fikk stor medieoppmerksomhet da det i 2019 ble flyttet ca. 70 meter innover i landet.

Besøkende har muligheten til å komme seg til toppen av fyret for å se utsikten.

Hirtshals fyrtårn

Det hvitkalkede fyret ved Hirtshals har stått der siden 1863 og er i drift den dag i dag. Det har imidlertid skjedd mye siden fyret ble tent for første gang. Hirtshals fyrtårn er åpent alle dager i året fra kl. 10 til solnedgang. Dessuten kan fyret besøkes til en rimelig pris. Fra stiene rundt fyret kan du få øye på bunkere fra 2. verdenskrig. I klart vær er det mulig å se helt til Skagen fra toppen av fyret.

Bovbjerg Fyr

Bovbjerg fyr ved Lemvig er kjent for sin karakteristiske røde farge som gjør at det skiller seg ut i landskapet. På Bovbjerg fyr kan du få med deg arrangementer, omvisninger og kunstutstillinger, eller ta deg en kaffe på fyrets café. Du kan med andre ord se frem til mye mer enn en vakker utsikt når du besøker Bovbjerg fyr.

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr ligger ved Holmsland Klit, midt mellom Nordsjøen og Ringkøbing Fjord. Det sier seg selv at det er litt av en utsikt du kan se frem til! Du befinner deg 53 meter over havet når du står på toppen av Lyngvig fyr. Den gamle fyrmesterboligen har blitt gjort om til butikk og café med forskjellige utstillinger.

Skagen Fyr

Hvis du er på et feriehusopphold i Skagen, er det verdt å ta turen til toppen av Skagen fyr. Her kan du nyte den vakre utsikten over Skagen by på den ene siden og havet på den andre. Dessuten er fyret et utmerket sted for fugletitting. Derfor ble fyret gjort om til et opplevelsessenter kalt «senter for trekkfugler». I tillegg er det både café og butikk på fyret.

Andre populære fyr

Andre fyr som er verdt et besøk:

  • Det Hvide Fyr (Skagen)
  • Røsnæs Fyr (Kalundborg)
  • Hanstholm Fyr (Hanstholm)
  • Sletterhage Fyr (Syddjurs)
  • Stevns Fyr (Store Heddinge)
Roklub foran Stevns Klint

Få med deg fyrene under feriehusoppholdet ditt

Hvis du skal oppholde deg i et feriehus i nærheten av sjø og strand, er det gode muligheter for å besøke et fyr – også de som er nevnt på listen ovenfor. Det finnes mange fyr i Danmark, særlig langs vestkysten. Vi har en rekke feriehus i Vestjylland som ligger i nærheten av et fyr.

Se mer
(11)
Leiepris/helg fra

kr 16 429,00

Inkl. rengjøring
Avventer evalueringer
18 Personer
7 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 14 327,00

Inkl. rengjøring
Avventer evalueringer
30 Personer
12 Soverom
5 Bad
Leiepris/helg fra

kr 28 087,00

Inkl. rengjøring