• Danmark
  • /
  • Danmarks flotteste strender

Danmarks flotteste strender

7 400 kilometer med kyst ved Nordsjøen og Østersjøen – det er Danmark

Danmark er ensbetydende med kilometerlange strender Kysten har en samlet lengde på 7 400 kilometer, og uansett hvor i Danmark du oppholder deg, er du aldri lenger enn 50 kilometer fra kysten. Stille fjorder, forfriskende bølger, myke sandstrender. På Danmarks kyst er det noe for enhver smak.

De flotteste strendene ved den danske delen av Nordsjøen

Stranden i Søndervig

Søndervig er blant de mest populære feriestedene ved Nordsjøen. Tettstedet ligger rett ved havet, ikke langt unna fjorden. De flotte sanddynene gjør Søndervig til et optimalt reisemål for en hyggelig, rolig ferie. Stranden i Søndervig ligger på en odde mellom fjorden og Nordsjøen. Her er det ulike restauranter, fortauskafeer og hyggelige butikker som er spennende å stikke innom.

På stranden i Blåvand

Ved Blåvand er det en veldig bred sandstrand. Spesielt barna gleder seg over denne langgrunne stranden ved Nordsjøen. Stranden har også en rolig beliggenhet, for biler finner du ikke her. Vannet er grunt, uten sterke strømmer. Horns Rev strekker seg 40 kilometer ut i havet og danner på sørsiden nesten en lagune.

Stranden i Blokhus

Den fine, hvite stranden i Blokhus er flere mil lang. Fra Blokhus kan du kjøre nordover til Løkken og sørover til Rødhus. På stranden kan du nesten hver dag kjøpe fersk fisk. Hvis du liker vindsurfing, er også Blokhus stedet for deg.

Saltum Strand

Stranden i Saltum sies å være en av Europas vakreste strender. Den er 21 kilometer lang, så her finner du garantert det riktige stedet å skue drømmende utover havet fra.

Strand og natur ved Kandestederne

Liker du å gå lange turer i strandkanten? Da vil du trives på stranden ved Kandestederne, som ligger ved Tannisbukten sør for Skagen. Her finner du høye sanddyner langs stranden og en variert flora og fauna.

Stranden i Rømø

På øya Rømø ved Lakolk og Sønderstrand kan du kjøre bil helt til stranden. Her er det strand så langt øyet rekker. Den ramsalte luften gjør godt, og dette er også et paradis for vindsurfere.

Feriehus med basseng, på stranden i Danmark

Her finner du et utvalg lekre feriehus i Danmark som ligger mindre enn 500 meter fra stranden.

Danmarks østersjøkyst: de mest populære strendene

De danske strendene langs Østersjøen er spesielt langgrunne, rolige og barnevennlige. Strendene går for det meste ganske flatt ned i det litt varmere vannet. Nyt endeløse badedager og lange vandringer. Kanskje du også har lyst til å padle i kajakk?

Marielyst Strand

Stranden i Marielyst er spesielt barnevennlig, for den er langgrunn med sandbanker. Barna kommer til å elske å samle skjell og bygge sandslott her. Vannkvaliteten har fått sertifiseringen «Blått Flagg».

Hestehoved Strand

Hestehoved Strand passer også for personer med nedsatt funksjonsevne. Stranden ligger nær byen Nakskov på Lolland, ved fjordene øst for Langeland. Her kan dere bli med på mange aktiviteter, med alt fra minigolf til strandvolleyball. Fra den 190 meter lange badebryggen kan du også komme deg ned i dypere vann. Fjordene ved Nakskov hører til naturvernområdet Natura 2000. Derfor er det båndtvang i dette området.

Stranden ved Bisnap

Strendene mellom Bisnap og Hou ved Kattegat er hele seks kilometer lange. På østkysten av Jylland har avleiringer av sand i tidenes løp dannet små øyer og laguner. Kanskje finner du din helt egen lille badeøy her? Funksjonshemmede kan komme seg ned til stranden via en sti. I 2006 kåret den danske avisen Jyllands-Posten stranden i Bisnap til Nordjyllands beste badestrand.

Amager Strandpark

Nær København ligger Amager Strandpark. Her er det en kunstig strandøy og en badelagune med plaskebasseng. Øya har forbindelse til kysten via tre broer. I én ende ligger badestrendene og sanddynene, i den andre båthavnen og piknikområdene.

Hou Strand

I havnen i Hou er det alltid liv og røre. Populære «Caféen» kan by på musikk og god stemning. Stranden har alt det du trenger til en aktiv ferie: alt fra strandvolleyball til fiske og fra minigolf til fotturer. Med ferge kommer du til Samsø og Tunø.

Stranden i Gudmindrup

I Sejerøbukten ligger Gudmindrup Strand. Her er det veldig langgrunt, så stranden passer også godt for barn. I sommerferien er livredningstårnet bemannet, og i gode vindforhold er stedet perfekt for kite- og vindsurfing. Det er båndtvang i dette området.

Stranden i Hornbæk

Hornbæk Strand er en av de mest populære strendene i Nordsjælland. Og dette er virkelig en strand av toppkvalitet: finkornet sand og utmerket vannkvalitet, pluss beskyttende sanddyner og trygge badeforhold, også for barn. To livredningsposter beskytter badegjestene i høysesongen. I den østlige delen av Hornbæk havn ligger det et grillområde med en stor strandlekeplass.

Kerteminde Nordstrand

Ved Storebælt, på Fyn, ligger den populære stranden i Kerteminde. På denne stranden vaier det blå flagget, så vannkvaliteten er på topp. I midten av stranden er det en parkeringsplass med kiosk. I den sørlige enden ligger det en minigolfbane.

Sandstranden i Katholm ved Grenaa

Sør for Grenaa havn ligger det to flate og langgrunne strender som er spesielt barnevennlige. Hvis du beveger deg en kilometer vekk fra den mest besøkte delen av stranden, vil du finne rolige steder der du kan være helt for deg selv.

Boderne Strand på Bornholm

På sørkysten av Bornholm ligger Boderne Strand, og her er det nok plass til at du kan finne ditt eget lille sandparadis mellom dynene. Stranden er dessuten bred nok til ballspill. Modige, gode svømmere stuper ut i vannet fra de store steinene. I båthavnen ligger det en kiosk og ulike motebutikker. Selv i høysesongen finner man som regel en parkeringsplass. Det militære øvingsfeltet i enden av stranden brukes så å si ikke i badesesongen.

Dueodde Strand på Bornholm

Bornholms mest populære strand heter Dueodde. Denne stranden har både langgrunne og mer brådype strekninger. Den største parkeringsplassen ligger i skogkanten. Via en 500 meter lang sti belagt med treplater kommer du også lett til stranden med sykkel, rullestol eller barnevogn. På parkeringsplassen er det toaletter og kiosk.

Avventer evalueringer
24 Personer
10 Soverom
4 Bad
Leiepris/helg fra

kr 23 864,00

Inkl. rengjøring
Avventer evalueringer
14 Personer
7 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 11 021,00

Inkl. rengjøring
Avventer evalueringer
18 Personer
7 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 15 226,00

Inkl. rengjøring