Vannsport ved kysten i Danmark

Vannsportsaktiviteter ved danskekysten

Danmark er et opplagt feriemål for en aktiv ferie med vannsport! Både den danske vestkysten og østkysten tilbyr gode betingelser for seilsport og sportsaktiviteter på vannet. Danskekysten begeistrer både ekstremsportutøvere, men også aktive familier, barn og voksne, som elsker lek og moro på vannet.  Her er noe for enhver smak og sportslige ferdigheter. Den danske vestkysten er kjent for sin rå karakter, med høye bølger og sterk vind. Som en motsetning, er den danske østkysten preget av roligere vann og flate strender, som egner seg godt til ferie med mindre barn i et flott feriehus.

De beste områdene for surfing i Danmark

Den danske vestkysten er et eldorado for surfere – og de kommer fra hele verden for å måle krefter med de danske bølgene. Du finner også gode surfeområder på østkysten, med litt roligere hav som egner seg godt for barn eller nybegynnere.

Nordjylland – det ultimate surfeparadis

Den nordjyske vestkysten ved Thy byr på flotte bølger til surfing, og er internasjonalt kjent som Cold Hawaii. Området har en kraftig vestavind og brytende bølger, noe som gjør at surfing i Nordjylland alltid er en opplevelse. Det er også gode forhold for kite surfing. Alt i alt har området 29 registrerte surfeområder, som dere kan utforske fra et av flott feriehusene i Nordjylland.

Det lille området Klitmøller er særlig kjent for sine vannsportmuligheter, og her arrangeres også en årlig World Cup-konkurranse i vindsurfing. Området er preget av skjønn natur kombinert med praktfulle bølger. Rundt fire kilometer fra Klitmøller, ved Vandet Sø, finner dere et roligere vann som egner seg godt for nye surfere. I Nørre Vorupør finner dere et nybygd havbad, som er perfekt for havkajakk og brettsurfing, før man beveger seg ut på det åpne havet. Andre ideelle reisemål for en aktiv ferie i Nordjylland, er den gamle fiskerbyen Hanstholm og den hyggelige feriebyen Løkken ved Jammerbugten. 

Flotte surfeområder i Vestjylland

Kysten i Vestjylland innbyr til vannsportsaktiviteter for de adrenalinsøkende. Ferierer man i Hvide Sande, kan man øve seg på Ringkøbing Fjord, før man setter ut på den litt villere Nordsjøen. For de som ikke er så interessert i vannsport, er en utflukt til de flotte sanddynene virkelig å anbefale.

I den hyggelige havnebyen Thorsminde, er det gode muligheter til både surfing og fisking. Området er spesielt kjent for sine gode muligheter til kitesurfing. Dra på ferie til et flott feriehus i Vestjylland, og få vind i håret.

Flotte områder for vannsport på Nordsjælland

Ikke langt ifra storbyens sus i København, finner du kystlinjen på Nordsjælland, med gode surfeområder i Kattegat. Du finner et lekkert surfeområde, samt en flott yacht- og fiskehavn, i den hyggelige badebyen Hornbæk. I Gilleje kan dere bl.a. se på de sjarmerende stråtekte husene. De skjønne ferieområdene i Nordsjælland byr altså på muligheter til både vannsport og hygge.

Kajakktur på havet

Du kan også oppleve Danmarks vakre natur med en kajakktur på havet. En havkajakktur gir et annerledes perspektiv på Danmarks rå kystlinje, idylliske småsjøer og deilige strender. Nybegynnere har muligheten til å få en introduksjon og undervisning, før de setter ut på det åpne havet. Det finnes forskjellige typer av guidede turer i havkajakk langs danskekysten, bl.a. Havkajak Center Marstal og Trekantens Kajakskole ved Kolding. Ferierer man i et flott feriehus med svømmebasseng og badstue i Skåstrup Strand på Nordfyn, har man flotte muligheter til å kombinere kajakkturer med en hyggelig familieferie i vakre omgivelser. 

Havkajakk fra Vadehavet nasjonalpark

Ferierer man i et flott feriehus med aktivitetsrom og svømmebasseng på Fanø, har man flotte muligheter til å se store flokker med sel og forskjellige fugleraser fra havkajakken. Du kan leie kajakker, kanoer og bestille utflukter hos Kajak Fanø.  Fanø tilbyr ideelle betingelser for en aktiv ferie i et flott feriehus med svømmebasseng. 

De beste seileområdene i Danmark

Egentlig er hele danskekysten et seileparadis, men det er særlig enkelte områder som peker seg ut. Blant disse er det sydfynske øyhav og solskinnsøyen Bornholm med sine store klipper. Det finnes også flotte seileområder utenfor Danmarks grenser, som ved de nordtyske fjordene rundt Flensborg. Det kan passe fint å feriere i et flott feriehus i Olpenitz ved Kappeln, eller like ved havnebyen Sønderborg på Als, for å oppleve disse områdene.

Seiler man rundt øyene Lolland, Falster og Møn, kan man nye utsikten til Møns Klint og andre imponerende syn langs kysten. Vi tilbyr dessuten flott feriehus ved Limfjordens vakre kyst i Hostrup Strand og Ejsingholm. Man kan oppleve flotte seilaser i Danmark under et opphold i et stort flott feriehus med svømmebasseng og plass til hele familien. 

Flotte dykkeropplevelser ved den danske østkysten

De beste stedene å dykke i Danmark ligger i det sydfynske øyhav og Lillebælt, som er spesielt kjent for vrakdykking og den fantastiske naturen under vannoverflaten.

20 Personer
8 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 17 422,00

Inkl. rengjøring
16 Personer
6 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 15 341,00

Inkl. rengjøring
26 Personer
10 Soverom
4 Bad
Leiepris/helg fra

kr 21 419,00

Inkl. rengjøring