• Danmark
  • /
  • 10 idéer til opplevelser nær ditt feriehus

10 idéer til opplevelser nær ditt feriehus

Hva skal du gjøre på ferieturen? Leier du et feriehus hos oss, finnes det mangeaktiviteter i selve huset – svømmebasseng, spa, biljard, lufthockey og mye annet.

Men du vil også garantert ut og oppleve noe. Vi har derfor samlet 10 tips til morsomme aktiviteter som du kan kose deg med på ferieturen.

24 Personer
9 Soverom
4 Bad
Leiepris/helg fra

kr 17 576,00

Inkl. rengjøring
30 Personer
12 Soverom
5 Bad
Leiepris/helg fra

kr 28 087,00

Inkl. rengjøring
18 Personer
7 Soverom
3 Bad
Leiepris/helg fra

kr 15 226,00

Inkl. rengjøring

En minigolf-duell

Det er alltid morsomt å utfordre venner og familie til en minigolf-duell. Både for barn og voksne. Og det er ikke alltid det er de voksne som vinner. Minigolf krever konsentrasjon og finesse – derfor er det absolutt ikke sikkert at den sterkeste vinner. Bonus: På de fleste minigolfbanene er det også en iskiosk. Taperen spanderer is?

Besøk en nasjonalpark

Danmark har fire nasjonalparker: Thy nasjonalpark, Mols Bjerge nasjonalpark, Vadehavet nasjonalpark og Skjoldungernes Land nasjonalpark (Midtsjælland). De er dermed spredt over nesten hele landet. Nasjonalparkene inneholder bl.a. besøkssentre, leirplasser, småhytter, bålplasser, gang- og sykkelstier, utsikts- og fugletårn. Og det viktigste av alt: vakker natur!

Dra på strandtur

Hvis du er i et feriehus i nærheten av hav og strand, er det fint å ta en tur ned for å se nærmere på forholdene – selv om det ikke er badevær. På stranden kan du gå på oppdagelsesferd etter drivgods, kikke etter rav, bygge et sandslott, spille tre på rad i sanden, fly med drage og mye annet.

Bruk naturen som spiskammer

Det finnes mat andre steder enn på supermarkedet. Avhengig av når på året du er i feriehuset ditt, kan du finne sopp, planter, bær og lignende som du kan ta med deg hjem og tilberede – kanskje som en del av kveldsmaten? Men husk å undersøke nøye om det du finner kan spises. Du kan evt. låne en bok på biblioteket, eller finne svar på internett.  

Besøk et fyrtårn

Danmark er et land med veldig lang kystlinje. Det betyr at det finnes mange fyrtårn i Danmark. Fyrtårnene er imponerende byggverk, og kommer du deg opp til toppen, har du en fantastisk utsikt utover havet og landskapet rundt deg. Flere av fyrtårnene har også små kaféer, der du kan få en liten forfriskning etter de mange trappetrinnene opp til toppen.  

Dra på fisketur – enten fra havna eller i en Put and Take-innsjø (et fiskevann)

Når du er i et feriehus, befinner du deg ofte i nærheten av vann. Det gir deg gode muligheter til å lufte fiskestangen din. Du kan prøve lykken fra kaien eller fra en Put and Take-innsjø i nærheten. Det siste er nok det enkleste, om du ikke er en erfaren fisker. Alt som kreves er en dupp og litt powerbait.

Gå på jakt etter loppemarkeder og antikviteter

Det finnes mengder av gjenbruksbutikker og loppemarkeder i det danske sommerland, og her kan du gjøre noen virkelige kupp. Det eneste problemet kan være å få plass til alt i bilen på vei hjem, når ferieturen er over.

Besøk et lekeland

De fleste kjenner til Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Legoland osv. De er alltid en suksess for store og små. Det finnes imidlertid også andre, mindre kjente lekeland rundt om i Danmark. Du finner kanskje ikke like mange muligheter her som i de store sommerlandene, men til gjengjeld er dette rimeligere alternativer hvor du slipper å stå flere timer i kø.

Fang krabber fra stranden

Har du ikke en fiskestang, kan du i stedet fiske etter krabber. Du behøver bare en pinne, en snor og en klesklype. Krabber er altetende, så du kan bruke en pølsebit, skinke eller hva du måtte ha i kjøleskapet. Du kan også bruke en snegle, en musling eller en reke – som krabben vanligvis spiser.

Besøk lokale museer

Det finnes mange små, lokale museer rundt om i landet, der du kan lære mer om landsdelen du befinner deg i på ferieturen. Høres det kjedelig ut? Det behøver ikke å være det. Og fordelen med å besøke et lokalt museum, er at det enten er gratis eller at det ikke koster mye å komme inn. Derfor gjør det ikke så mye om du bare er innom en liten tur.

Skal vi hjelpe deg med et feriehus?

Hvis du ikke allerede har sett deg ut et feriehus, kan vi hjelpe deg med å finne et til deg. Våre flott feriehus har plass til alt fra 12 til 30 personer, og er spekket med lekre fasiliteter. Du finner feriehusene våre over hele landet.