Mye moro i Legoland

Legoklosser så langt øyet kan se. Det kan du oppleve med barna dine i Legoland i Billund. Mer enn 50 spennende attraksjoner gjør en utflukt til Legoland til en opplevelsesrik dag. De aller yngste besøkende vil la seg begeistre av Duplo-land. Du kan oppleve riddereventyr i Knights Kingdom.

Når du reiser til Danmark med barna dine, hører et besøk i Legoland liksom med i planen. Legoklosser åpner for barnas kreativitet. Legoland gjenspeiler sjarmen til dette leketøyet, som strekker seg på tvers av generasjoner og utmerker seg med barnerommets egenkonstruerte byggverk og kjøretøy.

Legoland i Vestjylland

Legoland ligger i Billund i Vestjylland, mellom A28 og A30. Fra Hirtshals tar kjøreturen i overkant av 1,5 timer med bil. Hvis du tar toget, kan du ta bussen videre til fornøyelsesparken eller til det tilstøtende hotellet fra stasjonene Vejle, Kolding eller Frederica. Vil du fly til Legoland? Det er heller ikke noe problem. Billund lufthavn ligger kun få minutter fra Legoland.

Oplev over 50 spændende attraktioner

Det er ikke bare barna som gleder seg over alle attraksjonene i Legoland. En god fornøyelsespark skal fylle en hel feriedag med spennende opplevelser. I Legoland er én dag som oftest ikke nok. Dessuten finnes nå også muligheten til å overnatte rett ved Legoland og fordele opplevelsene over to dager i stedet.

Legoland skiller seg fra andre fornøyelsesparker ved at så godt som alle attraksjonene er bygget i legostil. Noen av høydepunktene består faktisk av ekte legoklosser, akkurat som ungene har hjemme på barnerommet.

Legoland i Vestjylland
Tog i Legoland

For de helt yngste besøkende: Duplo-land

De yngste besøkende vil storkose seg i Duplo-land. Hva med en tur i Duplo-flyet eller på Duplo-ekspressen? I Duplo-lekehusene kan barnas fantasi få utfolde seg. Det går høyt opp i luften med Legondol, mini-pariserhjulet som gir selv de minste gjestene en flott utsikt over parken.

Riddernes verden: Knights´ Kingdom

Knights’ Kingdom er først og fremst stedet for stilige forestillinger. Hvor bor egentlig Legoland-prinsessen? Hva har stuntmennene i borgshowet å by på? En tur inn i Legolands ridderverden vil besvare disse spørsmålene. Knights’ Kingdom kan også by på raske kjøreattraksjoner. Her finnes både vannbanen Vikings River Splash og berg- og dalbanen Dragen. For kulinariske fornøyelser tar du turen inn i Knights’ Restaurant.

Imagination-sonen – nå blir det virtuelt

Hva er virkelighet? Hva er fantasi? I Imagination-sonen møtes virtuelle og reelle verdener. Høydepunktet i dette temaområdet er nok reisen til Atlantis. Partnerprosjektet med Sea Life gjør de besøkende til dyphavsdykkere, som ikke bare oppdager gamle skipsvrak og tropiske fisker, men som også blir bedre kjent med haiene som lever i havene våre. Elsker du special effect-kino? Da bør du absolutt ikke gå glipp av et besøk i Lego Studio.

Skandinavias største 4D-kino lar deg oppleve filmhøydepunkter med alle sansene. Star Wars-fans vil elske X-Wing Photo Opportunity Show. I Legolands restaurant Panorama kan sultne munner skjemmes bort.

På tur til ville Vesten – Legoredo Town

Med kano gjennom den rasende elven? I Legoredo Town har du mange muligheter. De som vil bli bedre kjent med det autentiske indianerlivet, bør besøke indianerleiren. Eller vil barna dine kanskje være gullvaskere? Da er Legoldmine det rette stedet. Her kan gullet til og med smeltes om til en ekte gullmynt. Vannberg- og dalbanen Lego Canoe er en rask og forfriskende kjøreattraksjon. Hos Grill House kan du oppleve den deilige maten fra cowboy og indianer-verdenen.

Ofte stilte spørsmål om Legoland

Indianer
Tunnel under vand

Polar Land – en frisk opplevelse

Danmark ligger i Nord-Europa, men hvis det ikke er langt nok nord for deg, vil du like Legolands Polar Land. Det går også friskt for seg på Ice Pilots School. Hvilke dyr lever på Nordpolen? Pingvinene, selvfølgelig. Disse kan du se boltre seg under vannet i Legolands Polar Land. Og i en hastighet på hele 65 km/t raser du gjennom polarområdet med berg- og dalbanen Polar X-plorer. I polarområdet kan du spise god mat på restauranten Polar Pizza & Pasta.

Av gårde til jungelen i Adventure Land

I Adventure Land treffer du på både ville dyr og levende mumier. Dette er definitivt ikke for de med svake nerver! Med Jungle Racers fyker barna over vannflaten, og de som alltid har hatt lyst til å stige opp i en brannbil får muligheten med Fire Brigade. Med X-treme Racers går det kjempekjapt gjennom luften. Attraksjonen The Temple er en skatt for hele familien.

Fasit: En allsidig temaverden

Legoland i Billund byr, takket være sine mange forskjellige temaområder, på et stort antall forskjellige attraksjoner, forestillinger og kulinariske tilbud. Her finner alle sitt eget yndlingssted; Legoland har passende attraksjoner for både de yngste barna, de litt større og selvfølgelig også for foreldrene.

Mount Rushmore