Skap gode minner sammen på ferie i Tyskland

Herlige ferieopplevelser venter på dere i Olpenitz

Olpenitz er en destinasjon som på sikt skal utvikles til et av Nord-Europas største feriesteder. Betyr dette at dere bare har muligheten til å oppholde dere på selve feriestedet? Slett ikke! Olpenitz ligger ikke langt unna den koselige havnebyen Kappeln, og det er bare en times kjøretur til den tyske byen Flensburg. Hvis dere ønsker en heldagstur, kan dere kjøre to timer sørover, til Hamburg. Massevis av opplevelser venter på dere nord i Tyskland!

3

Attraksjoner

33

Feriehus

Sommerhusudlejning i Nordtyskland

Ferieidyll og gode opplevelser i Tyskland

Det som gjør Tyskland og særlig den nordlige delen, hvor Olpenitz ligger, til en populær feriedestinasjon for hele familien, er at området passer perfekt til en koselig ferie, med et stort utvalg attraksjoner og severdigheter, sjarmerende byer og variert naturlandskap. Ferieområdet ved Olpenitz ligger bare et steinkast unna Danmark, slik at dere kan få en skikkelig utenlandsferie uten å måtte reise langt.

Området ved Olpenitz har flotte naturområder med store, vakre skoger, fine sandstrender og gode rammer for å tilbringe tid utendørs med hele familien. Gå en lang tur, ta en båttur på fjorden Schlei eller hopp på sykkelen og utforsk området

Tyskland

I Tyskland kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieleie i Tyskland ved Olpenitz.

Krakow am See

Krakow am See

Oppdag det idylliske området Krakow am See, og bli forelsket i det vakre landskapet og alt det har å by på.
Se mer
Olpenitz

Olpenitz

Det nyoppførte feriestedet Olpenitz danner det beste grunnlaget for en morsom og koselig ferie. Ferielandsbyen ligger i den tyske kommunen Kappeln i Sørslesvig og ved Finskebuktas flotte badestrand.
Se mer

Attraksjoner i Tyskland

Østersjøen, Hansa-park og Slien!
Se mer
Museumshafen i Kappeln tæt på sommerhusene i Tyskland

Gode ​​opplevelser i Kappeln og omegn

Like ved Olpenitz ligger det fine naturområder, vakre slott og flere sjarmerende byer som dere kan besøke. Det er særlig den koselige byen Kappeln som er verdt et besøk når dere først er i Olpenitz. Den idylliske havnebyen Kappeln er full av små gater, trange smug med brostein og koselige, gamle hus. Dere kan dessuten gå en tur i den vakre havnen og nyte utsikten over fjorden Schlei. Det er også mulig å hoppe om bord på en av byens sightseeingbåter og se byen fra et annet perspektiv. I tillegg finnes det en rekke butikker med gode muligheter for shopping, og mange restauranter og kafeer som dere kan lade batteriene på.

Hvis dere ønsker en dag med fart og spenning, kan dere besøke en av de mange fornøyelsesparkene i Nord-Tyskland. Både Heide Park og Hansa Park ligger bare 2–2,5 timer unna Olpenitz med bil. I begge parkene er dere garantert timevis med fart og moro, samt gode opplevelser for hele familien.

Vi har laget en oversikt over attraksjoner og severdigheter dere kan besøke på ferien i Tyskland. Les mer her og begynn og planlegge ferien allerede nå!

Spennende opplevelser i Flensburg

Flensburg er den tredje største byen i Schleswig-Holstein og ligger en drøy time nord for Olpenitz, like ved grensen mellom Danmark og Tyskland. Mesteparten av innbyggerne i Flensburg snakker dansk, og det er lett å gjøre seg forstått under oppholdet. Selv om Flensburg først og fremst er kjent for grensehandelen, byr byen på mye mer enn bare det. Flensburg bugner av historie, skipsfart og turisme. Grenselandets unike kultur merkes tydelig i Flensburg.

Dere kan lære mer om Flensburg på flere måter, men en av de mest anbefalte opplevelsene i den nordtyske byen er skattejakten i havnen. Ta del i den historiske omvisningen i havnen, samtidig som dere løser gåter og mysterier! Hvis dere er interessert i vitenskap og teknikk, kan dere ta turen innom vitenskapsmuseet Phänomenta.

Kort om Tyskland

Kystlinje

2247 km.

Geografisk område

Flensburg til Stettiner Haff

Øyer

Fehmarn, Rügen, Usedom, Poel, Ummanz, Hiddensee

Største by

Rostock

Tettsteder

Eckernförde, Kiel, Laboe, Schönberg, Hohwacht, Heiligenhafen, Fehmarn, Grömitz, Scharbeutz, Lübeck, Travemünde, Boltenhagen, Wismar, Timmendorf, Rerik, Kühlungsborn, Rostock, Graal-Müritz, Göhren, Baabe, Sellin, Zinnowitz, Bansin, Heringsdorf

Østersjøbadet

Binz, Prerow, Warnemünde, Timmendorfer Strand, Dahme, Boltenhagen

Lengste sandstrand

42 km.

Saltinnhold Østersjøen

1,5%

Maks. temperatur i vannet

Opp til 20 °C

Vanndybde

459 m.

Turmål

Dyreparken Sassnitz, fiskeri- og havnemuseum Sassnitz, nasjonalpark Königstuhl Rügen, naturreservat Leonorenwald Klützer Winkel

Flensborg Havn i Tyskland

Attraksjoner i Tyskland

Østersjøen, Hansa-park og Slien!

Olpenitz ligger i Tysklands høye nord. Her ligger også Østersjøen. Hvis du planlegger en ferie i denne regionen, er du ikke langt fra Hansa-Park. Barna vil bli kjempeglade for en utflukt til parken. Som naturvenn er du nok også interessert i Slien.

I Tyskland kan du oppleve:

Hansa-Park

Hansa-Park har virkelig utviklet seg siden 1970-tallet, og har nå både et lite legoland og en fritidspark med en prisvinnende berg- og dalbane. De fleste attraksjonene har tema som forteller historier fra Nord-Europa. Den nye 4D-kinoen hører også til parkens høydepunkter. Hansa-Park har virkelig utviklet seg siden 1970-tallet, og har nå både et lite legoland og en fritidspark med en prisvinnende ...

Se mer
Naturparken Slien

Naturparken Slien

Uansett om du vil gå deg en tur eller svømme litt, vil du la deg begeistre av naturparken Slien. Det er tilrettelagt med stier for syklister, og hvis du ønsker å oppleve landskapet mellom Schleswig-Flensburg og Rendsburg-Eckernförde fra vannet, tilbys det også flotte rundturer. Uansett om du vil gå deg en tur eller svømme litt, vil du la deg begeistre av naturparken Slien. Det ...

Se mer
Schlei Nordlicht

Sejlture på Slien

Det lille tettstedet Kappeln kan by på en vakker kirke, en idyllisk mølle og historiske bygninger. Her ligger også startpunktet for en runde over Slienfjorden med dampbåten eller hjuldamperen. Skipene serverer deilig mat, og kan også benyttes som selskapslokaler. Det lille tettstedet Kappeln kan by på en vakker kirke, en idyllisk mølle og historiske bygninger. Her ligger også startpunktet ...

Se mer