Hansa-Park

Vil du kjøre berg- og dalbane med utsikt over havet? Det kan du bare i Tyskland. Hansa-Park ligger rett ved Østersjøen og har enkelte berg- og dalbanehøydepunkter som kan overbevise selv internasjonale fritidsparkeksperter.

Ved Østersjøen …

Hansa-Park ligger i Sierksdorf i Schleswig-Holstein, rett ved Østersjøen. Fra enkelte av attraksjonene kan du se langt ut på havet. Direkte veiforbindelse skjer via A1 og deretter Pohnsdorfer Straße.

Fra Legoland til Hansa-Park

I 1973 het Hansa-Park fortsatt «Legoland». Det ble bygget modeller av hele byer ved hjelp av rundt 28 millioner plastklosser. På grunn av de høye lisensgebyrene og kun et moderat antall besøkende, ble Legoland stengt allerede i 1976. På høsten i 1976 fikk parken hanseatene som nytt tema. Enkelte av attraksjonene fra Legoland ble med videre, men alle spor etter legoklosser måtte, av lisensmessige årsaker, fjernes helt. I 1977 ble en av Tysklands første vannberg- og dalbaner åpnet, og i 1987 ble «Hansaland» til «Hansa-Park».

Attraksjoner på internasjonalt nivå

Bare for å ha nevnt det: Den som elsker spektakulære berg- og dalbaner, vil la seg begeistre av to attraksjoner, nemlig «Kärnans ed» og «Forbandelsen fra Novgorod». Parken har imidlertid også mange andre høydepunkter

en båt i hansapark

Kärnans ed

Denne 1,23 kilometer lange berg- og dalbanen ble åpnet i juli i 2015. Den oppnår en topphastighet på 127 kilometer i timen og har en maks. skinnehøyde på 73 meter. Berg- og dalbanen er en såkalt Hyper Coaster og er, sammen med «Silverstar» i Europaparken i Rust, den høyeste berg- og dalbanen i Tyskland. Berg- og dalbanen begynner å kjøre i mørket. Det går nesten loddrett krapt oppover. Hva skjer så? Berg- og dalbanevognen faller ned igjen på skinnene. Dette er ikke en teknisk feil, men derimot et tilsiktet frifall bakover, for å gi de av passasjerene som ikke kjenner denne berg- og dalbanen et lite sjokk. Så følger det nok en oppoverfart. Denne gangen ut i det fri. Og så starter den kjappe turen gjennom Heartline Roll. Berg- og dalbanen ble tildelt «FKF Award» i 2015.

Forbandelsen fra Novgorod

Også Forbandelsen fra Novgorod starter i mørket. Denne ganger er det imidlertid snakk om en superrask katapultstart, som akselererer passasjerene opp til 100 kilometer i timen på bare 1,4 sekunder. Du kjører så gjennom en venstre-høyre-sving og deretter 5 meter inn i en tunnel. Deretter følger akselerasjon gjennom en vinklet høyresving og så ut i det fri på en Top Hat. Her belastes passasjerene med en akselerasjonskraft på 1,5 G. Den videre farten byr på en bakke som krysser i en 90-graders sidestilling og to 45-graders looper. Til slutt kjører man inn i mørket igjen og ned et fall med 97-graders vinkel. Forbannelsen fra Novgorod ble tildelt nyhetsprisen «FKF Award» i 2010.

Flere berg- og dalbaner

«Nessie» er litt eldre. Denne berg- og dalbanen fra 1980 overbeviser med sine 18 meter høye looper. Den oppnår en topphastighet på 90 kilometer i timen og har en kjøretid på over 2 minutter. Det går mer familievennlig for seg med «Midgardsormen» og «Rasende Roland». «Crazy Mine» byr på krappe svinger som skapt av en gal mus.

Vannbaner

De som besøker parken om sommeren, vil nok glede seg over litt avkjøling. Vannberg- og dalbanene byr på slik vannsprutende forfriskning. «Vannulven ved Illmensee» er 15 meter høy og nettopp en slik klassisk vannberg- og dalbane. Det går roligere for seg i «Blomsterbåtene». Her driver du forbi fargerike blomster med vakker valsemusikk i bakgrunnen. «Barracuda Slide» er, som «Hara Kiri Raft Slide», en blanding av sklie og vannbane. Du rafter gjennom «Störtebekers Kaperfahrt» i gummibåt.

Hansapark
Hansapark

Andre attraksjoner

I Bonanza City kan barna lære seg gullvaskingens kunst. Hansahagen byr på fjernstyrte båter. I «Linehagen Navajo Trail» kan du begi deg ut på dristige klatreturer, og «Indianerland» er en eventyrlekeplass av de sjeldne.

Forestillinger i Hansa-Park

3D på kino er generelt sett en standard i våre dager. I Hansa-Park kan du imidlertid bli kjent med 4D-kinoen. Men hva er den fjerde dimensjonen? La deg overraske. Også flott: Vannsirkusarenaen og forestillinger på friluftsscenen. På Plaza del Mar tilbys det varietéforestillinger, og under laser- og spesialeffekt-forestillingene vil du knapt tro dine egne øyne. I likhet med amerikanske fornøyelsesparker avholder Hansa-Park en stor parade hver kveld.

Fasit: En opplevelsesrik dag i Hansa-Park

Uansett om dere ser etter familievennlige attraksjoner, forestillinger eller superraske berg- og dalbaner, finner dere alt i Hansa-Park. Og som et ekstra høydepunkt anbefaler vi et besøk til Østersjøen etter at parken stenger om kvelden. Bukten ligger kun 10 minutter fra parken.

husker i hansapark