Güstrow slott

Güstrow slott ligger i Barlachstadt Güstrow, sør for Rostock og nord for Krakow am See. Renessanseslottet er i dag både et museum og kultursenter. Slottet byr på spennende utstillinger, vakker arkitektur og en fantastisk slottspark som dere kan spasere i.

 

Fransk og italiensk inspirert renessanseslott

Guströw slott ligger rett ved bymuren som omringer den gamle bydelen i Guströw. Det ble bygget oppå et gammelt middelalderslott på befaling av Ulrich, Greve av Mecklenburg. Slottet ble tegnet og bygget under ledelse av den italienske arkitekten Franciscus Pahr, som er kjent for å være en av arkitektene som brakte renessansestilen til Nord-Europa. I dag anses slottet for å være en av de viktigste renessansebygningene i Tyskland og er bygget i en blanding av fransk og italiensk renessansestil.

Hva du bør se i Güstrow slott

Utstillingene på slottet: fra middelaldersamling til moderne kunst

I tillegg til den vakre arkitekturen og de dekorative elementene har det flotte slottet mye annet spennende å by på. Flere av rommene på slottet er utsmykket og møblert, og det finnes dessuten en permanent utstilling med en stor middelaldersamling.

 Den omfattende samlingen inkluderer både renessansekunst og -kunsthåndverk, jakt- og seremonielle våpen brukt av hertugen av slottet samt glass og keramikk fra antikken.

En annen av utstillingene tar for seg tiden da hertugen bodde i slottet, mens andre utstillinger fokuserer på malerier fra DDR og moderne kunst. Det er mye å oppleve for hele familien på et besøk til Güstrow slott.

Ofte stilte spørsmål om Güstrow slott

Hvor ligger Güstrow slott?

Franz-Parr-Platz 1,

18273 Güstrow, Germany

Güstrow