Rundtur på Slienfjorden

Du kan oppleve pittoreske gamle bygninger, kirker og møllehus i tettstedet Kappeln. Det er spesielt interessant å oppleve dette vakre landskapet fra vannet, med en rundtur med hjuldamperen eller dampbåten.

På vei til Kappeln

Kappeln ligger i nærheten av Flensburgfjorden i distriktet Schleswig-Flensburg, i den tyske delstaten Schleswig-Holstein ved Østersjøen. Du kommer til Kappeln fra sør via Bundesstraße 203, fra vest via Bundesstraße 201 og fra nord via Bundesstraße 199.

Med Schlei Princess og Nordlicht langs Slienfjorden

Aktuelt kan du vælge mellem to skibe: Hjuldamperen Schlei Princess og udflugtsdamperen Nordlicht. Udflugtsdamperen Wikinger Princess er for nylig blevet sendt på pension.

Schlei Princess

Hjuldamperen ble døpt i 2014 og preger i dag Kappeln-havnen. I det overdekte salongområdet finnes det plass til 200 personer, mens det er plass til enda 250 passasjerer på utedekket. Schlei Princess er 45 meter lang og knapt 9 meter bred. Hoveddekket på Schlei Princess er barrierefritt. Koselige dekk med salonger og barer samt et interessant kulinarisk utvalg av alt fra enkle tallerkenretter til luksusbuffet, gjør også oppholdet under dekk til en opplevelse. Det delvis overdekte utedekket byr på uhindret utsikt til Sliens severdigheter.

Schlei Nordlicht
Slien

Nordlicht

Denne dampbåten, som ble bygget i Istanbul i 2014, erstattet Wikinger Princess. Den lyse og klimakontrollerte salongen med restaurantstoler gjør turen med Nordlicht til en avslappet opplevelse, uansett vær og vind. I fint vær gir to utedekk utsikt til all idyllen langs Slienfjorden. Nordlicht har plass til 200 passasjerer. Omtrent 130 passasjerer får plass i salongen, mens det er 120 sitteplasser tilgjengelig på utedekket.

Rundturer på Slien for festligheter og reisegrupper

Enten det er høytid eller firmafest, er en fest på skipet alltid en fornøyelse. Dere kan benytte Schlei Princess eller Nordlicht som festlokale i havnen eller ta rundturen mens festen pågår. Planlegg festlighetene dine med utgangspunkt i det flotte landskapet rundt Slien. Grupper kan få spesielle tilbud og priser på mat.

Rundturene

Kjøreplanen for de to skipene kan variere noe, avhengig av sesongen. De omfatter en tur fra Kappeln til Sieseby, fra Kappeln til Schleimünde eller fra Kappeln til Maasholm. Vær oppmerksom på skiltede datoer og turer. Du finner kjørekart på skipet.

Fasit: Vakre landskaper og flotte skip

Med en rundtur på Slienfjorden kan du oppleve det vakre landskapet rundt Kappeln rett fra skipet. Nyt det kulinariske tilbudet på de to skipene og beundre landskapet mens du seiler forbi. Også store grupper og arrangementer fungerer godt på både Schlei Princess og Nordlicht.

Ofte stilte spørsmål om sejlture på Slien

Når seiler båtene?

Det kommer an på sesongen. Se mer under avsnittet ‘Rundturene’.

Hvor ligger parken?

Am Hafen

24376 Kappel

mer informasjon finner du på nettstedet

Schleswig