Müritz bjørneskog

Siden 2006 har Müritz bjørneskog vært hjem til flere bjørner som ble reddet fra dyreparker og sirkuser. Et besøk til Müritz bjørneskog er en lærerik og spennende opplevelse der dere kan komme tett på bjørnene i sitt naturlige habitat, omringet av vakker og vill natur.

 

Vest-Europas største bjørnereservat

Bjørnereservatet ble grunnlagt av dyrebeskyttelsesorganisasjonen Vier Pfoten og er Vest-Europas største bjørnereservat med et samlet areal på 16 hektar. Hver sommer kommer det ca. 54 000 besøkende til bjørneskogen – med god grunn. Bjørnereservatet er hjem til 12 bjørner som ble reddet fra dyreparker og sirkuser, og som nå får leve i sitt naturlige habitat. Blant bjørnene er det både søskenpar og barn og foreldre. Dyrepasserne tar seg av bjørnene og sørger for at de trives. De observerer dynamikken til bjørnene for å forsikre seg om at de kommer godt overens.

Hva du kan oppleve i Müritz Bjørnskog

skoven
Krakow bjørn

Lær om bjørnene før og etter besøket

Dere kan lære om bjørnene som lever i reservatet, gjennom de forskjellige utstillingsstasjonene rundt omkring i bjørneskogen. Disse forteller om bjørnene, livet deres og mye mer. Dere kan også melde dere på en gruppetur. Denne må bestilles i forveien til minimum 10 personer.

Klarer dere ikke å vente, kan dere allerede nå se bjørnene på Müritz bjørneskog sin hjemmeside. Her kan dere bli kjent med alle de 12 bjørnene. Dere kan lese om bakgrunnen deres, hvordan de havnet i bjørnereservatet, hva de liker å spise, og hvordan dyrepasserne ville beskrevet personlighetene deres. Les mer om bjørnene her.

Unn dere noe godt på en økologisk bistro

Når dere blir sultne etter en spennende tur i bjørneskogen, kan dere hvile beina og ta noe godt å spise på den økologiske bistroen i tilknytning til reservatet. Alle rettene er hjemmelagde, og råvarene er kjøpt så lokalt og dyrevennlig som mulig, for å unngå transport langveisfra. De fleste av rettene på menyen er vegetarianske eller veganske, og menyen endrer seg i takt med årstidene og råvarene som er tilgjengelige på kjøkkenet.

Gode opplevelser krever gode suvenirer

I bjørnebutikken kan dere kjøpe flotte og morsomme suvenirer til å ta med hjem. Her finner dere alt fra kalendere til grankongleformede stearinlys, kaffekopper og fine t-skjorter med bjørnemotiver. Kjøp noe artig å ta med hjem for å huske de gode opplevelsene, og støtt et godt formål på samme tid.

Ofte stilte spørsmål om Müritz Bjørneskog

Åpningstider

Fra 15. mars til 31. oktober:
Åpent daglig fra kl. 09.00 til kl. 18.00.

Fra 1. november til 14. mars:
Åpent daglig fra kl. 10.00 til kl. 16.00.

Hvor ligger Müritz Bjørnskog?

Am Bärenwald 1,

17209 Stuer

Krakow am See