Nordsjællands Fuglepark

Nordsjællands fuglepark ligger i Sjælland og har mer enn 2000 fugler fra hele verden.  Det er ikke bare fugleelskere som kommer til å nyte et besøk til fugleparken. Her er det også andre spennende dyr, som kenguruer, ekorn og små krypdyr. 

Dyrene i parken

Fugleparkens vakre naturområde, der de 2000 fuglene fra 200 forskjellige arter lever, er på hele 70 000 kvadratmeter.  

Tropehuset

Tropehuset har et areal på 600 kvadratmeter. Her kan du vandre blant frittflygende eksotiske fugler. Lytt til fuglesangen og få med deg nesten 30 forskjellige reptilarter. Fiskene i akvariet gjør et besøk til Tropehuset til en uforglemmelig opplevelse.

Pattedyrene

Det lever ikke kun fugler i Nordsjællands Fuglepark. Parken er også tilholdsstedet for flere pattedyr, inkludert ekorn og kenguruer. Surikater og skilpadder kom til parkens nye anlegg i 2016.

Se feriehus på Nordsjælland

Det kan du opleve på Nordsjællands Fuglepark

Fuglefodring
©Foto af Jytte Strandberg
Fugleshow
©Foto af Jytte Strandberg

Danske fugler

Noen av dyrene vandrer fritt i parken. Det er opp til dyrene selv hvem du møter på. Det kan være blant annet påfugler, dvergpapegøyer eller silkebjørner. Parken tiltrekker seg dessuten de lokale fuglene. Mange danske fugler har gjort parken til sitt hjem, og hvis du ser opp, kan du se en rovfugl eller en ravn som leter etter mat. Sommerfuglene føler seg også hjemme i Nordsjællands Fuglepark.

Fuglereservatet

Fuglevern er et viktig satsingsområde for Nordsjællands Fuglepark. Særlig truede fugler plasseres i parken parvis. Her finner fuglene naturlig vegetasjon, tilpasser seg og oppretter den naturlige atferden sin. Dette er grunnen til at parken holdes stengt i vintermånedene. Da fokuseres det nemlig på å beskytte fuglene mens de er i vinterhi. 

Fôring og luftshow

Høydepunktet for besøkende er parkens luftshows og daglige fôringer. Luftshowet varer i omtrent en halv time. Her kan du blant annet oppleve de spektakulære flyvemanøverene og lære mye om kakaduens liv. Fôringene foregår to ganger om dagen. Besøkende kan dessuten hjelpe til med å mate fuglene.

En rask titt på fugleparkens historie

Nordsjællands fuglepark ble åpnet for publikum av Frank Friis Nielsen i 2003. Tomten ble kjøpt av Nielsen allerede i 1993 og deretter gjort om til fuglepark. Parken har vært en dyrehage offisielt siden 2008. Parken drives fremdeles privat og mottar ingen offentlig støtte. 

Kakadue
©Foto af Jytte Strandberg
Tilskuere til fugleshowet
©Foto af Jytte Strandberg

Og så en matbit

Du kan kjøpe is og drikke i Tropehuset eller ta med egen niste til parken. Det er flere bord/benker der gjestene kan hvile seg og spise maten de tar med. Det finnes også fire grillplasser til lunsjpausen.

Arasari
©Foto af Jytte Strandberg