Kronborg Slot

Utforsk historiske Kronborg Slot og dra på oppdagelsesferd i de mørke kasemattene. Besøk slottet som utgjør rammene rundt Shakespeares kjente historie om den danske prins Hamlet. Bli med på en spennende Mystery Hunt og se om du kan løse Kronborgs hemmelighet.

Om slottet

Kronborg Slot er Nord-Europas største renessanseslott, og i over 400 år hadde slottet som oppgave å kreve inn Øresundstollen fra skipene som passerte Øresund. Slottet hadde sin storhetstid på slutten av 1500-tallet. Kronborg er utstyrt med kanoner, som er rettet direkte mot de sjøfarende, og dette viste seg å være en god taktikk for å få innkrevet tollen.

Under Frederik den andres regjeringstid blev slottet forskjønnet med spir, tårn, sandstein og kobbertak. Kronborg Slot ble ofte omtalt som storslått og et av renessansens vakreste slott. 

I 1629 ble slottet dessverre utsatt for en brann og gikk mørke tider i møte. Fra 1658 til 1660 ble Krongborg okkupert og plyndret av den svenske kongen Karl Gustav og ble deretter brukt som festning og militærkaserne.

Det kan du oppleve på Kronborg Slot

Kronborg set fra haven
Renæssancebygninger

Hamlets Slott

De aller fleste kjenner Shakespeares historie om den danske prins Hamlet og hans slott Kronborg. Selv om historien tar utgangspunkt på Kronborg, besøkte aldri Shakespeare slottet. Slottet var tema for sladder i hele Europa, og det er muligens derfor den kjente dramatikeren fikk kjennskap til det. Det var blant annet det luksuriøse hofflivet og den storslåtte arkitekturen som gjorde at det passet så godt til historiens handling.

Kasemattene

Under Kronborg Slot finnes det en helt annet og mer dyster verden, nemlig slottets mange underjordiske ganger. Gangene kan virke både dystre, kalde og fuktige, men de har reddet mange liv i krigstider. Hvis Kronborg Slot var under angrep, kunne soldatene søke tilflukt i de underjordiske gangene, og her kunne de være i flere uker eller til og med måneder. I kasemattene var det plass til hestene, som også hadde en egen stall i de underjordiske gangene.

Dypt nede i Kronborgs kasematter er en statue av nasjonalhelten Holger Danske. Han sover som en stein, og i følge gamle sagn vil han våkne dersom Danmark en dag trues av fiender.

Kronborgs hemmelighed

Kronborgs hemmelighed er en kulturskattejakt som går ut på å fylle opp skattekisten igjen etter at kongen er gått i krig med alle sider. Det danske riket er nemlig på fallittens rand, men kan dere virkelig stole på hverandre og holde griskheten i sjakk?

Følg de skjulte sporene og ledetrådene som fører deg rundt på hele slottet. Kan jeg løse Kronborgs hemmelighet?

Omvisninger for grupper

Vil du vite mer om det vakre renessanseslottet, kan du bli med på en guidet omvisning. Det arrangeres forskjellige typer guidede omvisninger på slottet i løpet av året. En av omvisningene viser deg alle de skjulte krikene og krokene som finnes rundt om på slottet. Da får man et innblikk i slottets skjulte verden, og man får høre historier som bare slottets indre krets kjente til. Det er også mulig å bli med på en reise tilbake til år 1658 for å se hvordan Kronborg forsvarte seg mot svenskene.

Les mer om de spennende omvisningene på Kronborg Slot her.

Tunge døre til Kronborg
Udsigten mod Sverige fra Kronborg