Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er den første fornøyelsesparken av sitt slag på Sjælland, og siden åpningen i 1985 har den blitt større og større. Her kan både store og små få en flott og morsom dag.

Familieeid fornøyelsespark

Sommerland Sjælland er av de få parkene som fremdeles er familieeid, og det har den vært helt siden den åpnet. Parken ble grunnlagt og eies av familien Dyvekær – først faren og deretter sønnen. Siden 2007 har parken vært i sønnens eie, og den har blitt drevet av ham og hans kone.

En park med en lang historie

Sommerland Sjælland er et av de eldste sommerlandene i Danmark og har en lang historie.

Sommerlandet startet som et vellykket landbruk, som siden ble utviklet til et grustak. Innsjøene og vannhullene som finnes i parken i dag, er fra den gang området ble brukt som grustak.

Ideen med Sommerland Sjælland ble til da det begynte å dukke opp forskjellige sommerland i Jylland, og familien Dyvekær mente det kunne være bruk for noe lignende på Sjælland. Det gikk likevel et par år før parken ble en realitet, men på starten av 1980-tallet ble det for alvor fart på sakene. Man må imidlertid ha mange tillatelser for å kunne åpne en fornøyelsespark, så det tok ytterligere fem år før Sommerland Sjælland åpnet dørene for første gang. 

I løpet av parkens levetid har den gjennomgått store forandringer. Da sommerlandet først åpnet, fantes det bare noen få attraksjoner, som kanoer og båter, svevebaner, en liten dyrepark, minitog, hoppeputer og noen kiosker. Siden den gang har stedet utviklet seg til å bli et sommerland med mange forskjellige attraksjoner, og nå finnes det noe for enhver smak – både de fartsglade og de som foretrekker roligere aktiviteter.

Vandland I Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland
Bilforlystelse i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland

Et sommerland med mange temaer

De forskjellige attraksjonene på stedet er inndelt i ulike kategorier. Er du for eksempel glad i fart og spenning, kan du ta turen til Racerland, og de tøffeste våghalsene kan prøve seg på den ville berg-og-dal-banen med loop, nemlig Vildkatten. Har du en dose bensin i blodet, er sommerlandets gokartbane helt perfekt. Her kan du kjøre gokart i tre forskjellige størrelser, så alle i familien kan konkurrere mot hverandre.

Dere kan også ta turen innom Silver City for å oppleve det ville vesten. Her kan man grave etter ekte gullklumper på 24 karat, og hvis man er heldig, kan man dra hjem med en ekstra skilling i lommen, siden parken bytter klumpene mot kontanter. I Silver City kan man også prøve seg på den ville mekaniske hesten, men den er ikke villere enn at hele familien kan prøve seg.

Og de aller minste må selvfølgelig innom MiniLegeland, et fargerikt område for barna, som utfordrer motorikken deres. Sommerlandet har dessuten en trafikkbane med minibiler dersom de aller minste vil prøve seg bak rattet. 

Parken byr på over 60 forskjellige attraksjoner, og her finnes det noe for lekeglade i alle aldre.

Sjællands største vannland

Når sommeren kommer og solen er på sitt høyeste, er det perfekt å legge turen til Sommerland Sjællands vannland, Den Blå Lagune, for å avkjøle seg. Vannlandet er det største i Sjælland, og det finnes et hav av forskjellige vannsklier her.

Så ønsker dere litt fart og spenning i løpet av ferien, er Sommerland Sjælland et perfekt sted å starte.

Et variert utvalg av spisesteder

Blir man sulten i løpet av dagen, er det mer enn nok å velge mellom. Dere kan ta med mat for å ha en piknik på de store grøntområdene eller kjøpe noe å spise på en av de mange restaurantene i parken.

Ofte stilte spørsmål om Sommerland Sjælland

Hvor ligger parken?

Gl Nykøbingvej 169

4572 Nørre Asmindrup  

Det tar rundt én time å kjøre til sommerlandet fra København, og fra feriehusene våre i Odsherred tar det bare 15 minutter. Bor dere i et av feriehusene våre på Nordsjælland, går det ferje fra Hundested til Rørvig.

Vandland I Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland
Togtur i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland
Karrusel i Sommerland Sjælland
©Foto af Sommerland Sjælland