Tycho Brahe Planetarium

Planetariet i København har fått navn etter den kjente danske astronomen Tycho Brahe. Bli med på en tur ut i det mystiske verdensrommet for å lære mer. Du kan også se forskjellige interessante filmer i IMAX-format samt det utrolige universet i 3D.

Bli med på en tur ut i rommet

Rommet er en mystisk dimensjon fylt av mange interessante fenomener, blant annet partikkelsammenstøt og supernovaeksplosjoner. Tycho Brahe Planetarium tar deg med på en reise langt ut i det ytre rom og gir deg et unikt innblikk i hva stjerner, svarte hull og nordlys er.  

Besøker du planetariet, kan du utforske og lære mer om universet.

Utstillinger

Rummissioner er en interaktiv utstilling, der man blant annet kan oppleve seg selv ved forskjellige bølgelengder av lys. Du kan lære mer om rommet ved å utforske romsonder, se på planeters kratere og sende en romsonde til Mars. I tillegg kan man se nærmere på utstyret som brukes for å kunne se helt ut i det ytre rom.

Planetariet er oppkalt etter den danske astronomen Tycho Brahe, og det finnes også en liten utstilling som er basert på hans liv og forskning.

Stedet har også utstilt en ekte månestein som ble tatt med jorden etter Apollo 17-romferden i 1972, og det blir sagt at det er den største månesteinen som er utstilt utenfor USA. 

Videre kan du jo utforske spørsmålet hvor kommer vi egentlig fra? i utstillingen Made in Space. Her kan du lære mer om blant annet Big Bang, stjerner og sorte hull.

Det kan du oppleve i Tycho Brahe Planetarium

Kosmos - big bang
©Tycho Brahe Planetarium
Kuppelsalen med gitter
©Tycho Brahe Planetarium

Film utenom det vanlige

Hvis du først besøker planetariet, må du ikke gå glipp av de spennende filmene som vises i Kuppelsalen. Her vises det filmer på en 1000 m2 stor skjerm, så du er ikke alene hvis du skulle få problemer med å skille mellom film og virkelighet. Den store skjermen visker nemlig ut linjene mellom film og virkelighet, og det kan føles som om man er med i filmen. Filmene som vises her, handler om naturens fantastiske underverker og hva som skjer langt ute i universet. Forestillingene vises i IMAX-format, som gir seerne den aller beste opplevelsen, og i 3D, så man kommer så tett på virkeligheten som mulig.

Konklusjon

Hvis du er fascinert av hva som foregår ute i verdensrommet, er Tycho Brahe Planetarium det perfekte stedet å besøke. Her finner du garantert interessante og spennende opplevelser, og planetariet er vel verdt et besøk uansett alder.

Hvor finner jeg Tycho Brahe Planetarium?

Tycho Brahe Planetarium ligger i København på følgende adresse:

Gl. Kongevej 10

1610 København V

Du finner mer informasjon på nettstedet til planetariet.

Kosmos - Stjernetåge
©Tycho Brahe Planetarium