Asserbo Slottruin

Asserbo slott i Sjælland ble opprinnelig bygget som et kloster. Bygningen er omringet av et vakkert naturlandskap og forteller historier om munker og adelsmenn, men også om brann og sandflukt.

Slottruinernes historie

Biskop Absalon donerte Asserbo til munkene i Kortordenen på 1100-tallet. Bygningen ble senere videreført til munkene i Cistercienserordenen. Asserbro ble en kongelig eiendom i 1560. På grunn av sandflukt måtte slottet forlates på slutten av 1660-tallet. Det var først i 1849 at Frederik VII avdekket ruinene. Vollgraven ble fylt med den utgravde sanden. I 1972 åpnet Nasjonalmuseet de restaurerte bygningene for besøkende.

Det kan du oppleve på Asserbo Slotsruin

Asserbo Slottruin
Stranden i Asserbo

Hva var slottet laget av?

Asserbro-ruinene gir et inntrykk av den imponerende bygningen som en gang stod der. Asserbo slott besto av en hovedbygning med tårn og kjeller samt noen bindingsverkshus. Gulvet i alle bygningene var laget av store steiner, de såkalte munkesteinene. I den nordlige delen gikk det en videbro over vollgraven.

Adresse

Asserbo ligger i Nordsjælland. Kjør nordvestover på rute 16 fra København. Reisetiden er omtrent 52 minutter. Fra Roskilde kan du kjøre langs rute 211 til slottsruinene på 48 minutter.

GPS-adressen:

Asserbo 3360

Danmark

Du kan lese mer om slottsruinens historie her. 

https://oplevhalsnaes.dk/naturen/asserbo-slotsruin

Asserbo slottruin