Experimentarium

Nysgjerrige barn og voksne er velkomne til å utforske verden gjennom vitenskap og teknologi på det danske vitenskapssenteret Experimentarium i København. Experimentarium er et senter for lek og oppdagelse, og ved hjelp av de dyktige ansatte kan dere glede dere til en ettermiddag med lek og moro i vitenskapens ånd.

Utstillinger og temaruter

Experimentarium inneholder flere forskjellige interaktive utstillinger. Her står vitenskapen i fokus, og gjennom lek kan dere lære om vann, lys, lyd, vind, energi og mange andre temaer. De 20 utstillingene tar for seg temaer som menneskekroppens mange fascinerende kriker og kroker, vitenskapen bak såpebobler, interaktive matematiske utfordringer og universet av lys, farger og skygger.

Det kan du oppleve på Experimentarium

Barn som leker på experimentariet i København
Opplevelser på Experimentariet

Krasj, boom, bang

I tillegg til de mange utstillingene kan Experimentarium by på demonstrasjoner og show. Flere ganger i året demonstreres alt fra disseksjoner av for eksempel øyet eller fordøyelsessystemet, til vitenskapelige fenomener som ild og lys. Dessuten kan dere få med dere flere show hver dag. Oppfinnelsesshowet tar for seg hverdagslige oppfinnelser og hvordan oppfinnelser utvikles, videreutvikles og markedsføres. Hvis du har en liten oppfinner i magen, er denne forestillingen et must!

I tillegg arrangeres det store såpebobleshowet to ganger om dagen, hvor dere kan se de største, flotteste og mest imponerende såpeboblene. Hvor store kan boblene bli? Hvor mange farger kan de ha? Og hvordan har det seg at de både kan settes fyr på og sprekke? Dere får svar på dette og mye mer under et av de mange lærerike showene, fulle av kunnskap, smell og aha-opplevelser.

Ingen fare for å gå tom for sukker

Med alle de lærerike og artige aktivitetene er det lett gå tom for energi. Heldigvis er det mulig å lade batteriene i spisesalen, der det serveres mange forskjellige retter, i tillegg til kaffe og kake. Her kan dere hvile bena og drøfte alle de nye oppdagelsene, før dere drar tilbake til vitenskapens univers.

Barn som spiser på Cafe Smask på Experimentariet
Caféen på Experimentariet

Dere finner Experimentarium her

Tuborg Havnevej 7

2900 Hellerup

Tlf.: + 45 39 27 33 33

Les mer på Experimentariums hjemmeside.

experimentarium
© David Trood