Tivoli i København – her er det moro for hele familien

Tivoli er en av verdens eldste fornøyelsesparker, og tiltrekker seg mange besøkende hvert eneste år. Gå ikke glipp av denne flotte parken midt i København, selv om det kanskje er en litt lengre kjøretur for å komme hit.

Her finner du en mengde kjøreattraksjoner, et allsidig musikk- og teaterprogram, og mye forskjellig som du kan oppleve sammen med barna dine.

Tivoli i København

Den internasjonalt anerkjente fornøyelsesparken Tivoli finner du bare noen få skritt fra hovedjernbanestasjonen i København. Med bil tar du A02 og kjører via Hans Christian Andersens Blvd. Det finnes flere parkeringshus i nærheten.

Tradisjonelle og nye attraksjoner i Tivoli

Allerede fra det øyeblikket du trer inn i denne parken, merker du at det dreier seg om en tradisjonsrik fornøyelsespark. De fargerike blomsterbedene og gamle fontenene danner en fascinerende kulisse. Tivoli åpnet i 1843, og helt siden den gang har det vært stadige fornyelser. Ta med barna og kjør berg- og dalbane eller stolkarusell. Mot kvelden blir parken mer romantisk, med musikalske serenader og fargerikt lysspill.

Ved inngangen har du valget: Betaler du bare for inngangsbilletten eller kjøper du et armbånd? Armbåndet gir deg nemlig ubegrenset adgang til alle Tivoli-attraksjonene.

Himmelskibet i Tivoli
Dæmonen i Tivoli

Flotte høydepunkter på Tivoli: Kjøreattraksjonene

For småbarn finnes det flotte karuseller, mens berg- og dalbanene lokker til seg de større barna og de voksne.  Skal det gå opp og ut i den virvlende Monsunen, eller svinges du heller rundt i Dragen? I Dæmonen går det vilt for seg. Bjergbanen er en av de eldste berg- og dalbanene som fortsatt er i drift.

Himmelskibet gir deg følelsen av at du flyr; her nyter du ikke bare vinden i håret, men også en utsikt over den danske hovedstaden, med sine historiske byggverk som virkelig vil ta pusten fra deg.

Spesielle opplevelser for både små og store

Plænen er fornøyelsesparkens midtpunkt. I sesongen (april til september) avholdes det her ulike konserter og andre arrangementer. Under konsertsalen finnes det dessuten et akvarium med omtrent 1600 fisk. Det store vinduet gir deg et fantastisk innblikk i undervannsverdenen.

Spesialarrangementer utenom sesongen: halloween og advent

Spesielle arrangementer har egne åpningstider. Hvis du tilbringer høstferien og Halloween i København, bør du absolutt ta turen til Tivoli. Kos dere med fyrverkeriet og prøv sesongens danske spesialiteter. I adventstiden er det spesielt koselig å ta med familien på et besøk på julemarkedet. Her kan dere også teste ut noen av delikatessene som tilbys.

Kveldsbelysning for den romantiske

Når det mørkner, viser Tivoli seg i et helt annet lys. Lykter og lanterner sørger for en særegen stemning. Da er det romantisk, særlig for forelskede par, å møtes i parkens kroer og kafeer. Av og til gifter folk seg faktisk her. Stedets spesielle utseende og vakre belysning skaper en drømmende atmosfære.

Sommerlige forestillinger for musikk- og teaterelskere

Pantomimeteateret i tivoli kan du ikke gå glipp av. I sommersesongen tilbys det totalt nesten 300 forestillinger her, fra klassisk ballett via eventyrballett og tradisjonell pantomime til moderne danseteater. Pantomimeteateret tilhører Tivoli Ballett Theater, Tivolis eget ballettkompani, som enkelte år oppfører en juleballett i konsertsalen. Om sommeren føres du inn i en drømmeverden med Harlekin og Colombine, en virkelig ballettklassiker.

Halloween i Tivoli
©Foto af Kim Wyon
Vinter i Tivoli
©Foto af Malin Poppy Darcy Mörner

Mengder av restauranter for matelskere

Du trenger absolutt ikke å ha med deg proviant; i Tivoli finner du nemlig mange forskjellige restauranter. Her finnes det både danske spesialiteter og internasjonale matretter, som for eksempel italiensk mat. Eller har du mer lyst på søtsaker, som for eksempel en iskrem eller et stykke bløtkake? Da tar du turen til en av kafeene.

Fasit: En flott dag på Tivoli

Tivoli sørger for godt humør for alle besøkende. Her finnes det passende kjøreattraksjoner for alle aldersgrupper, fra små karuseller til kjemperaske berg- og dalbaner. Når familien din trenger en pust i bakken, finner dere veien til et innbydende bevertningssted og får påfyll av nye krefter. Om ettermiddagen begynner balletten, som vil ta deg med til en annen verden. Mot kvelden blir parken svært romantisk med de mange lysene.

Nyhavn i København