Frederiksborg Slott

Ikke gå glipp av det imponerende Frederiksborg slott i Hillerød når du besøker København. Slottet ble bygget i renessansestil på begynnelsen av 1600-tallet av daværende kong Christian IV. Turen til Frederiksborg slott er ikke bare verdt et besøk på grunn av den historiske utstillingen, men også på grunn av slottets vakre park. Slottet er også knutepunktet for en rekke kulturelle arrangementer året rundt.

Frederiksborg Slott i Hillerød

Fra København kan du kjøre til Frederiksborg slott på omtrent 40 minutter via A16. Hvis du vil ta offentlig transport, kan du ta S-tog E til Hillerød stasjon. Herfra kan du gå gjennom byen eller ta stien langs Slotssøen. Det tar ca. 20 minutter til fots. Buss 301 og 302 kjører dessuten til slottet fra stasjonen.

Det kan du oppleve på Frederiksborg Slot

 

Frederiksborg slott
vollgrav

Opplev attraksjonene på Frederiksborg slott

Siden slutten av 1800-tallet har Frederiksborg slott huset Danmarks nasjonalhistoriske museum. På en omvisning i bygningen med de praktfulle rommene vil du se en rekke portretter av kongelige og andre viktige borgere. Du vil bevege deg gjennom flere forskjellige epoker helt frem til det 21. århundret.

Verdt å se: Riddersalen og slottskirken

Riddersalen ble kalt «rosen» på Christian IVs tid og ble deretter brukt som spisestue. Store festligheter fant sted her. I 1859 ble riddersalen ødelagt av brann. Senere ble rommet rekonstruert i detalj. I dag kan du beundre det fint vevde teppet og føle at du er i en annen tid, omgitt av portretter av kongefamilien. Slottskirkens galleri ligger i første etasje. Den vakre kirken ble bygget på begynnelsen av 1600-tallet og ble ikke påvirket av brannen i 1859. I 1693 brukte Christian V kirken som et ridderkapell.

Frederiksborg slott
Frederiksborg slott

Adressen:

Det Nationalhistoriske Museum

Frederiksborg Slot

3400 Hillerød

www.dnm.dk

Natt over Frederiksborg