Geopark Odsherred

Geopark Odsherred ligger nordvest i Sjælland. Her kan du oppleve regionens landskap og kulturhistorie, kunsten og folket i Odsherred.

Unike landskap

Forskjellige typer landskap møtes langs Odsherreds 160 km lange kyst. Den frodige naturen og de mange åsene er en del av sjarmen til Odsherred. Dette unike området har blitt skapt over mange årtusener under påvirkning av vann, vind, is og selvfølgelig mennesker.

Odsherreds kulturhistorie

Opplev regionens kunst og kultur i Odsherred Geopark. Det startet så tidlig som i bronsealderen. Solvognen i Trundholm Mose ble funnet i 1902 og er et av bronsealderens viktigste funn. Spektakulære gravhauger vitner om svunne tider. Middelalderen var også en interessant tid i Odsherred. Dagens høydepunkter er Dragsholm slott og Fårevejle kirke. Også i nyere tid har folk visst hvordan å forme omgivelsene. Lammefjords demning, byer, veier og feriehusområder er alle en del av de menneskeskapte omgivelsene i området.

Det kan du oppleve på Geopark Odsherred

Odsherred

Odsherreds kunst

Sammen med Skagen, Fyn og Bornholm er Odsherred kjent som en av de viktigste kunstnerkoloniene i Danmark. Åsene i Vejrhøjbuen har vært en inspirasjon for Odsherred-malerne i mange år. Kunstsamlingen i Geopark Odsherred viser verk av bl.a. Sigurd Swane og Karl Bovin.

Jordbruk i Odsherred

Jordbruksfelt og beiter pryder landskapet i Odsherred. På grunn av den friske sjøluften og den fruktbare jorda smaker råvarene fra Odsherred ekstra godt. Fornøyd storfe og økologiske griser, ville urter og sopp samt sunne grønnsaker er noen av lokalproduktene fra Geopark Odsherred. De lokalt produserte ingrediensene står på menyen på områdets restauranter og kan kjøpes i lokale gårdsbutikker og på supermarkeder.

Geopark Odsherred som arrangementssted

Geopark Odsherred har også etablert seg som et sted for større arrangementer, blant annet store musikkfestivaler og sportsbegivenheter, som sykkelrittet Geopark Bjerg Grandprix.

Kultur og natur

På Geopark Odsherred kan dere få med dere et unikt landskap, en historie som daterer helt tilbake til bronsealderen, kunstnerkolonier og velsmakende mat. Det er mange spennende attraksjoner å utforske når dere ferierer i Sjælland.

Finn veien til Geopark Odsherred

Odsherred kommune og Geopark Odsherred strekker seg over 335 kvadratkilometer og har dermed ikke én enkel adresse.  

Kjør vestover fra København, på rute 21. Turen tar ca. 1 time. 

Gå til hjemmesiden for å ta en nærmere titt på Geoparken www.geoparkodsherred.dk

blomst