Ferie med familievennlige opplevelser på Fyn og øyene rundt

Gled dere til eventyrlige opplevelser med natur, kultur og gastronomi

Det er ikke uten grunn at man sier «Fyn er fin». Fyn ligger i hjertet av Danmark, midt mellom Jylland og Sjælland, og er et fantastisk reisemål for den neste ferien, uansett hvilken side av Danmark dere reiser fra. Den vakre øya er en flott feriedestinasjon året rundt, med massevis av spennende severdigheter og vakker natur. Dere finner barnevennlige strender langs hele kysten. Dere kan glede dere til deres neste ferie på Fyn!

Idyllisk natur og strender legger opp til gode opplevelser for familien

Fyn er full av flotte og varierte naturområder. Rundt omkring på øya finnes det både kupert landskap, hvite kyster og store, grønne skoger, som passer ypperlig til gåturer eller lange sykkelturer. Når man er på tur, er det viktig å kunne ta en pause og lade batteriene. Det finnes massevis av bærbusker rundt omkring på Fyn, og dere kan plukke med dere smakfulle bær til pausen. Lad opp energien før dere fortsetter turen!

10

Attraksjoner

30+

Feriehus

Skåstrup Strand

Herlige opplevelser på barnevennlige strender

Strandløvene og badenymfene kan glede seg til ferien på Fyn. Strendene på Fyn passer perfekt til lange dager på stranden. Strendene er brede og veldig barnevennlige, med grunt og rolig vann. Her kan dere både sole dere, bygge sandslott, leke og more dere! Det er gode muligheter for å padle i kajakk, enten på korte turer eller lengre turer, der dere padler i den fynske skjærgården.

Hvis dere kunne tenke dere å tilbringe hele dagen på stranden, er Ristinge Strand sør på Fyn, i Langeland, det opplagte valget. I denne delen av Fyn finnes det mange vakre strender, men det er spesielt verdt å nevne Ristinge Strand. Det er lov å grille på stranden, så ta med grillen og bli på stranden helt til solnedgang. Når dere tilbringer dagen på stranden, er fossiljakt en morsom aktivitet. Ristinge Strand er et flott sted å lete etter fossiler og andre naturskatter i vannkanten!

På Nord-Fyn ligger Hasmark Strand, som er et paradis for barnefamilier. I tillegg til grunt og rolig vann finnes det en naturlekeplass på stranden. Her er det en petanque-bane, et stort klatrestativ, utendørsdusjer i garderoben, toaletter og en bålplass. Tilbring dagen her og ta med en grill til å tilberede maten på! Stranden er dessuten handikapvennlig, og det er mulig å låne en av de to badestolene som Nordfyn kommune har stilt til rådighet.

Fyn og øyer

På Fyn og øyene kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieutleie på Fyn og i den sørfynske øygruppen.

Bagenkop Havn

Bagenkop

Den lille fiskerbyen Bagenkop ligger på Langelands sørspiss og byr på en herlig strand og hyggelige gater. Byen er omgitt av vakker natur med utsikt over Østersjøen og et område hvor dere kan oppleve ville hester året rundt.
Se mer
Faaborg Havn

Faaborg

På en ferie til den sydfynske kjøpstaden Faaborg, kan du kombinere sjarmerende byliv med flotte naturopplevelser. Mange kunstnere holder til i byen, noe du fort vil merke på det rike kulturlivet og de mange spennende butikkene.
Se mer
Flyvesandet Nordfyn

Hasmark Strand

Hasmark Strand er et fantastisk område på Nordfyn. Lei et feriehus med mange aktiviteter ved Hasmark Strand, og opplev den vakre naturen.
Se mer

Attraksjoner på Fyn og øer

​​Om eventyr og løver: Attraksjoner på Fyn og Langeland
Se mer
Udlejning af store sommerhuse på Fyn
Lohals

Lohals

Lohals ligger på Lollands nordlige spiss med en av Danmarks flotteste og tetteste bøkeskoger på den ene siden og utsikt over Storebælt på den andre. Her er det gode muligheter for lystfiske, og om sommeren syder den flotte byen av liv og musikk.
Se mer
Skåstrup Strand

Skåstrup Strand

Nordfyn kan friste med variert natur, flotte skoger, 80 km med Danmarks fineste badestrender og mange attraksjoner. Her ønskes du velkommen året rundt.
Se mer
Tårup Strand

Tårup Strand

Tårup Strand på Sydfyn er kjent for sin frodige natur og barnevennlige strand. Her kan du legge ut på sykkelturer blant store herregårder og slott, høre de sjeldne klokkefroskene på varme vårdager eller ta tur til Odense.
Se mer

Naturopplevelser for hele familien

Svanninge Bakker er et område som ligger nær Fåborg på Sør-Fyn. Det er lett å komme frem med bil og oppleve det vakre kuperte landskapet med bakker, åpne områder, vannhull og vakker utsikt. Svanninge Bakker kalles også for de Fynske Alpene og var på slutten av 1800-tallet ved flere anledninger motivet for malerkolonien Fynbo-malerne. Dere skjønner godt hvorfor når dere går en tur på en av de merkede stiene, som ligger 126 meter over havet. Stiene er totalt 35 km lange og er delt opp slik at dere kan finne en rute med en lengde som passer dere.

Øhavsstien er et godt valg hvis dere er på utkikk etter en turrute. Den 220 km lange ruta starter på Øst-Fyn, fortsetter gjennom Sør-Fyn og ender til slutt på Vest-Fyn. Ikke la dere skremme av de mange kilometerne! På samme måte som rutene i Svanninge Bakker kan Øhavsstien deles opp i mindre ruter, så de aller minste også kan være med. Pakk med nisten og sett kursen mot Øhavsstien. Husk kikkerten, så dere kan se nærmere på det rike fugle- og dyrelivet!

Et mylder av kulturopplevelser på Fyn

Fyn byr ikke bare på natur. Dere kan også få med dere interessante kulturopplevelser på øya.

Her finnes det flere forskjellige slott, bindingsverkshus, herregårder og koselige byer, som fylles med markeder, liv og festivaler i sommermånedene. I de fleste av byene på Fyn finnes det kunstverksteder, gallerier, keramikere, lysstøperier og lignende.

I Fyns hovedstad er venter enda flere kulturopplevelser. Champagnefestivalen er en viktig årlig begivenhet, som arrangeres i Det Røde Pakhus ved strandpromenaden i Odense. I 2019 stilte ni forskjellige selskaper ut på individuelle stands, og det var mulig å smake på flere glass champagne som ikke var blant de 10 som var valgt til festivalen. I tillegg kan dere kjøpe et deilig champagnebrett, og når festivalen avsluttes kl. 22.00, kan dere bli igjen og nyte et ekstra glass champagne på after-party.

I sommermånedene avholdes det flere forskjellige festivaler på Fyn. Heartland er en koselig festival rettet mot den eldre generasjonen. Bandene som opptrer på denne festivalen, toppet hitlistene en gang i tiden. Få et inntrykk av storhetstiden deres sammen med et publikum som har fulgt dem over lengre tid. Heartland varer i tre dager og holdes i idylliske omgivelser på Egeskov slott. Tinderbox er også en populær tredagers festival som holdes rett utenfor Odense sentrum. Festivalen er delt inn i to scener – blå og rød – og har både familier og ungdom som målgruppe. På en av scenene, Magicbox, spilles det elektronisk musikk frem til de sene nattetimer, for de som vil danse seg gjennom natten.

Familieferie på Fyn i fortellingenes ånd

Vi kjenner alle til de mange historiene av H.C. Andersen. «Den stygge andungen», «Prinsessen på erten», «Fyrtøyet» og «Den lille havfruen» er bare noen av historiene som har blitt lest verden over før leggetid, og som vi alle assosierer med barndommen. H.C. Andersens dikt og fortellinger kan få oss til å smile og le eller gir oss tårer i øynene – men hvem var egentlig dikteren? I Odense kan dere fordype dere i det eventyrlige universet som H.C. Andersen har skapt opp igjennom årene, og bli bedre kjent med forfatteren. Odense er nemlig hjembyen hans, og huset hans finnes fremdeles her. Ta også turen innom barnekulturhuset Fyrtøjet, der billedkunst, lek, fortelling og teater står i fokus. Det hele formidles gjennom workshops, improvisasjonsteater, opplesninger og lignende kreative aktiviteter, som er ment til å stimulere barnas interesse for fortellerkunst, kunst og egen kropp.

Dere har også muligheten til å oppleve dukketeater på Møntergården. Dukketeateret er gratis, men billetter må bestilles på forhånd. Forestillingene som fremføres, er «Keiserens nye klær» og «Kloss-Hans».

Kort om Fyn og øyer

Befolkning

469.000

Befolknings-
tetthet

157 innbyggere per km²

Lengde

85 km.

Bredde

60 km.

Areal

2 984,56 km²

Koordinater

55° 21′ N, 10° 21′ O

Administrasjons-
sentrum

Odense

Vann

Østersjøen

Beliggenhet

Mellom Lillebælt og Storebælt

Temperaturer

I snitt -2,4 (februar) til 22,1 (juli). På grunn av klimaendringene er tendensen stigende.

Attraksjoner

Enebærodde fyr, Sankt Knuds kirke Odense

Egeskov Slot på Fyn - hold ferien i sommerhus på Fyn

Opplev storbyen med dagstur til Odense

Odense ligger midt på Fyn og er Danmarks tredje største by. I de koselige gatene er det en herlig stemning, og det er gode muligheter for både shopping og spennende familieopplevelser.

Odense er H.C. Andersens hjemby, og en av de største opplevelsene i byen er å besøke forfatterens barndomshjem. Her ble den berømte dikteren og historiefortelleren H.C. Andersen angivelig født, og huset er innrettet akkurat slik det var på den tiden. Til ære for en av Danmarks største diktere og forfattere er det bygget et museum som forteller om H.C. Andersens liv. Det er særlig fokus på hvordan reiselyst, berømmelse og ensomhet i stor grad var en del av livet hans. Et vanskelig, men interessant liv er formidlet på en vakker måte.

De minste kan glede seg over at det finnes en dyrepark i Odense. Odense Zoo er en romslig dyrepark, som huser mange eksotiske dyr. Dra på reise verden rundt og hils på dyr fra mange forskjellige habitater. Det lever mer enn 130 dyrearter og 2000 dyr i Odense Zoo – både store og små! De venter alle spent på å hilse på deg!

Byvandring er en unik opplevelse i Odense. Byvandringene finner sted annenhver onsdag i sommermånedene. Det er viktig å bestille billetter på forhånd. Barn kan delta gratis, mens de voksne må betale en lav pris.

Loppemarkeder og matmarkeder på Fyn

Det er mange forskjellige markeder rundt omkring på Fyn, som alle er enkle å komme til. Et av de mange antikvitetsmarkedene finner sted i et gammelt andelsmeieri, som ligger i Guldbjerg like ved Bogense. Markedet heter Bogense Kræmmermarked og får mellom 500 og 1 000 nye varer hver uke.

Det er også mulig å gå på loppemarkedet i Odense. Odense har Danmarks største utendørs loppemarked, som er åpent hver søndag fra slutten av mars til begynnelsen av oktober. Her kan dere finne mye spennende – kanskje et ferieminne dere kan ta med hjem?

I mange fynske byer holdes det dessuten ukentlige markedsdager. Her kan dere finne masse godbiter, ferske råvarer og spesialiteter, som dere kan ta med hjem til middag. Her finnes det massevis av ferske grønnsaker, fargerik frukt og godt kjøtt. I de større byene, som Nyborg, er det markedsdag hver tirsdag fra kl. 10.00 til kl. 14.00, mens det i Odense er markedsdag hele året, hver lørdag og onsdag morgen. Her er det også mulig å kjøpe fersk fisk. I Middelfart er det markedsdag hver lørdag fra kl. 10.00 til kl. 14.00 fra mai til september, i Ringe hver fredag fra kl. 08.00 til kl. 18.00, i Svendborg hver lørdag fra kl. 08.00 til kl. 14.00 og i Faaborg hver tirsdag og lørdag fra henholdsvis kl. 08.00 til kl. 17.00 og fra kl. 08.00 til kl. 14.00. Uansett hvor dere ferierer på Fyn, er det mulig å kjøpe ferske råvarer og lokale produkter. Her er dere sikret smakfull mat og gode opplevelser i koselige og familievennlige omgivelser.

Julemarkeder på Fyn

Det er ikke bare i sommermånedene at dere kan gå på marked på Fyn. Fyn er kjent for sine mange julemarkeder, som starter allerede i begynnelsen av november i de mange kjøpstedene på øya, men også på herregårdene og slottene. På julemarkedene kan dere nyte et glass gløgg med epleskiver, hilse på julenissen og komme i skikkelig julestemning med julemusikk, som ved noen anledninger spilles live av lokale nisseband.

Gode ​​opplevelser ved populære severdigheter og attraksjoner

Det finnes massevis av spennende attraksjoner og severdigheter å velge mellom hvis dere er ute etter gode opplevelser. Hva med en dagstur eller utflukt for hele familien?

Det finnes mer enn 120 herregårder og slott på Fyn. De mest berømte er Egeskov slott og Valdemars slott. Egeskov Slot er en 460 år gammel borg med vollgrav, og er den best bevarte av sitt slag i Europa. Det sies at slottet har fått navnet «Egeskov» fordi det ble brukt en hel eikeskog til å lage fundamentet av eiketømmer, så slottet kunne bygges midt ute på en øy. Valdemars slott eies i dag av TV-kjendisen Caroline Fleming og søsteren hennes. Hagen som omgir slottet, er en vakker landskapspark, som gir et interessant innblikk i slottets bruk og historie opp gjennom tidene.

Hvis dere foretrekker interaktive attraksjoner, kan dere besøke Den Fynske Landsby, som tar dere med på en reise 200 år tilbake i tid, eller ta en tur til vitenskapsmuseet Naturama i Svendborg. Dette er kun noen av de mange attraksjonene som finnes på Fyn. 

Gode ferieopplevelser på Fyn

På Fyn er det kort avstand mellom fantastiske opplevelser i feriehus, natur og interessante kulturopplevelser. Fikk dere lyst på ferie på Fyn? Ta en nærmere titt på feriehusene vi leier ut på Fyn!

Attraksjoner på Fyn og øyer

Om eventyr og løver: Attraksjoner på Fyn og Langeland

Liker du kanskje den stygge andungen eller andre dyr fra eventyrenes verden? Da bør du besøke du H.C. Andersens hus på Fyn. Levende dyr venter på deg i Odense Zoo. Den kalde krigen er temaet for Langelandsfortet Museum.

Danmarks Jernbanemuseum i Odense

Danmarks Jernbanemuseum

Et steinkast unna hovedbanegården i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum. La dere imponere over de store lokomotivene, gå inn i kupeen og opplev hvordan folk reiste før i tiden. Dere kan blant annet lære om den danske jernbanen, passasjerens håp og drømmer og de kongeliges reiser med tog. Museet har også en spesialutstilling, slik at dere med fordel kan besøke museet mer enn én gang og være sikre på å oppleve Et steinkast unna hovedbanegården i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum. La dere imponere over de store lokomotivene, gå inn i kupeen ...

Se mer

Den Fynske Landsby

Under et besøk til Den Fynske Landsby reiser dere 200 år tilbake i tid, til et samfunn der mange av dagens ideer fikk utspring. Bindingsverksbygningene som danner rammen for friluftsmuseet er presise rekonstruksjoner av bygninger fra 1800-tallet. Med utgangspunkt i disse gir de ansatte liv til museet gjennom utstillinger av datidens håndverk, livsstil og tradisjoner. Under et besøk til Den Fynske Landsby reiser dere 200 år tilbake i tid, til et samfunn der mange av ...

Se mer
egeskov slot

Egeskov Slot

På øyen Fyn finner du det opprinnelig middelalderske Egeskov slott. Slottsmuseet omhandler naturligvis først og fremst selve slottet. Også interessant: «Titanias»-palasset – det store dukkehuset – og tremannen i trappetårnet, som vokter over Egeskovs fortsatte eksistens. På øyen Fyn finner du det opprinnelig middelalderske Egeskov slott. Slottsmuseet omhandler naturligvis først og fremst selve slottet. Også interessant: ...

Se mer
Gåtur over Lillebæltsbroen

Gåtur over Lillebæltsbroen

Skap minner for livet når dere krysser Den gamle Lillebæltsbro. Broen ligger 60 meter over vannoverflaten og har flott utsikt over både Sønderjylland og Fyn. Turen setter fysikken på prøve, men den er definitivt verdt det! Ta med hele familien! Her er det mye å finne på, enten dere skal helt til topps eller ei. Skap minner for livet når dere krysser Den gamle Lillebæltsbro. Broen ligger 60 meter over vannoverflaten og har flott utsikt ...

Se mer
H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens hus

I dette huset ble antageligvis den kjente dikteren og historiefortelleren Hans Christian Andersen født. Her er det også opprettet et museum rundt forfatteren av Den lille havfrue, Den stygge andungen og Keiserens nye klær. I dette huset ble antageligvis den kjente dikteren og historiefortelleren Hans Christian Andersen født. Her er det også opprettet et ...

Se mer
Hvalsafari i Middelfart

Hvalsafari

Bli med på hvalsafari og opplev en av verdens største nisebestander i Lillebæltsundet. Båtturen varer i omtrent to timer. Deretter kan du ta turen til lyttestasjonen Øret i Havet for å høre nisenes klikkelyder eller stikke innom den interaktive utstillingen om niser på Henner Friisers Hus, som er tilrettelagt for både store og små. Bli med på hvalsafari og opplev en av verdens største nisebestander i Lillebæltsundet. Båtturen varer i omtrent to timer. Deretter ...

Se mer
Missiler på Langelandsfortet

Koldkrigsmuseet Langelandsfortet

Selv den kalde krigen ligger allerede 25 år tilbake i tid. Langelandsfortet museum befatter seg med U-båter og minerydding fra denne tiden. Det nærliggende fuglereservatet er selvfølgelig noe helt annet. Selv den kalde krigen ligger allerede 25 år tilbake i tid. Langelandsfortet museum befatter seg med U-båter og minerydding fra ...

Se mer
Das Naturama in Svendbord

Naturama

I Svendborg ligger det zoologiske museet og naturteatret Naturama, hvor dere kan oppleve tidligere og nåværende kjemper på nært hold gjennom de mange moderne og interaktive utstillingene som museet er bygget rundt. La alle sansene komme til nytte mens dere konkurrerer med naturens mange dyr, deltar på omvisninger eller besøker Naturamas unike lydunivers, som gir en akustisk opplevelse av naturen som omgir oss i dag. I Svendborg ligger det zoologiske museet og naturteatret Naturama, hvor dere kan oppleve tidligere og nåværende kjemper på nært hold ...

Se mer
Giraffodring i Odense Zoo

Odense Zoo

I utkanten av Odense sentrum, like ved elven ved samme navn, ligger Odense Zoo. Hit kommer du også rett over elven. Dyrehagen har 130 dyrearter og 200 dyr som venter på interesserte besøkende. I utkanten av Odense sentrum, like ved elven ved samme navn, ligger Odense Zoo. Hit kommer du også rett over ...

Se mer
Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby

På Vikingemuseet Ladby blir historien om vikingene fortalt fra et alternativt perspektiv, nemlig livet og døden. Med utgangspunkt i utgravningene av vikingskipet Ladbydragen og andre funn fra den nordøstlige delen av Fyn, er dere sikret en særegen historisk opplevelse. På Vikingemuseet Ladby blir historien om vikingene fortalt fra et alternativt perspektiv, nemlig livet og døden. Med utgangspunkt i utgravningene ...

Se mer