Gode ferieopplevelser venter på deg og familien i Nordsjælland!

Opplev alt Nordsjælland har å by på i ferien!

Når dere ferierer i Nordsjælland, får dere virkelig en komplett pakke. På den ene siden får dere et tradisjonelt feriehusopphold med hyggelige stunder og strandturer. Nordsjælland er også kjent som den danske riviera. Kallenavnet kommer av Nordsjællands lange og vakre kyst, med mange koselige badebyer som fylles til randen av mennesker og aktiviteter i sommermånedene. På den annen side er dere bare en times kjøretur unna København, Danmarks største by og hovedstad. Her kan dere oppleve storbylivet – noe helt annet enn badebyene på kysten. Få med dere alt storbyen har å by på når det gjelder historie, gastronomi og kultur.

Nordsjælland er det perfekte stedet å feriere på hvis dere er ute etter både aktivitet og avslapning. Feriemoro, hygge og gode opplevelser er noe av det dere kan forvente når dere ferierer i Nordsjælland! Det er mye å gjøre både i og rundt feriehusene, men også i nærområdene. Her finnes både en nasjonalpark, en geopark, et sommerland og gode kulturopplevelser.

10+

Attraksjoner

40+

Feriehus

Ferie i Nordsjælland

Flotte opplevelser i naturen i Nordsjælland

Sjælland har veldig variert natur! Når dere går på tur langs nordkysten, legger dere raskt merke til at denne delen av Nordsjælland har vakre sandstrender med flotte bademuligheter. De hvite sandstrendene går over i vakre naturområder med både skog, heier, lynglandskap og fjordene Roskilde Fjord og Isefjord.

Nordsjælland er den perfekte feriedestinasjonen for dere som liker friluftsliv. Ta med matpakke og begi dere ut på tur i en av de grønne skogene, enten til fots eller på sykkel. Nordsjælland har massevis av flotte sykkelveier, både til lange og korte turer. Mange av områdene har til og med terrengsykkelbaner. Et av de mest populære områdene er Teglstrup Hegn, med baner for både nybegynnere og erfarne syklister.

Nordsjælland er den perfekte feriedestinasjonen for dere som liker å drive med vannsport! Kystlinjen i Nordsjælland egner seg godt til både kite- og windsurfing. Dessuten kan dere prøve å stå på padlebrett eller padle kajakk. Både Esrum Sø og Isefjorden egner seg særlig godt til padlebrett!

Nordsjælland

I Nordsjælland kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieboliger på Nordsjælland og på Den danske riviera.

Asserbo

Asserbo

Området omkring Asserbo og Liseleje kan by på lange hvite sandstrender med blått flagg og livreddere i sommerferien, store skoger og mange spennende utfluktsmål.
Se mer
Gilleleje Strand Nordsjælland

Gilleleje

Kombinasjonen av det sjarmerende turist-, handels-, og fiskemiljøet gjør Gilleleje til en perle full av flotte ferieopplevelser. Både store og små vil finne inspirasjon enten man koser seg på stranden ved havet eller går på tur i den flotte naturen.
Se mer
Hornbæk

Hornbæk

Området rundt Hornbæk byr på utallige spennende severdigheter som f.eks. slottene Kronborg, Fredensborg og Frederiksborg, som alle er verdt et besøk. Hornbæks fantastiske natur lokker med skog og strand.
Se mer

Attraksjoner på Nordsjælland

Kultur på Sjælland? Da trenger du ikke lete lenge.
Se mer
Jægerspris

Jægerspris

I det naturskjønne området rundt Jægerspris ved Issefjorden i Nordsjælland er det mange ting å oppleve. Dessuten er det ikke langt til Danmarks hovedstad og alle opplevelsene som finnes der.
Se mer
Odsherred

Odsherred

Odsherred er en utmerket familiedestinasjon. Her finnes det barnevennlige strender, hyggelige havner, utallige sykkel- og vandreruter samt spennende attraksjoner.
Se mer
Tisvildeleje

Tisvildeleje

Tisvildeleje ligger i Nordsjælland ved Kattegats kyst i et naturskjønt område få kilometer fra Arresø. Her er en av Nordsjællands beste og mest barnevennlige sandstrender.
Se mer
Udsholdt Strand - sommerhusudlejning ved Udsholdt Strand i Nordsjælland

Udsholt Strand

På Nordsjællands kyst ligger Udsholt Strand omgitt av vakkert, grønt og kupert naturlandskap. Her kan du feriere i rolige omgivelser, og er du interessert i kultur, kan du besøke et av de mange slottene som ligger i det nordsjællandske landskapet.
Se mer
Vejby Strand

Vejby Strand

Vejby Strand er en liten, sjarmerende badeby med en hyggelig strandpromenade og barnevennlig strand. Vejby har en perfekt beliggenhet for utflukter til Nordsjællands mange flotte attraksjoner.
Se mer

I Nordsjælland kan du besøke både en nasjonalpark og en geopark

Skjoldungernes Land nasjonalpark ligger i nærheten av både Roskilde, Lejre og Frederikssund. I nasjonalparken kan dere se noe av Danmarks vakreste natur, men også få med dere mange kulturopplevelser. Det finnes mange slott, herregårder og museer der dere kan lære om parkens flora og fauna. Hvis dere liker friluftsaktiviteter, kan dere oppleve nasjonalparken fra Roskilde Fjord, der dere kan leie en kano. Vannet på fjorden er rolig, slik at dere kan lene dere tilbake og nyte holmene og øyene, og observere fuglelivet. Dere må gjerne ta med dere fiskestang. Kanskje fisker dere kveldsmaten?

I tillegg finnes det massevis av tur- og sykkelstier i området rundt Odsherred. Odsherred er godkjent som geopark og får støtte fra UNESCO. Hva innebærer det? En geopark skiller seg fra en nasjonalpark ved at området omfatter en særegen geologisk arv og i tillegg har en bærekraftig strategi for utvikling av området. En geopark legger vekt på verning og formidling. Det arrangeres blant annet en rekke arrangementer året rundt, som har som formål å sette søkelys på satsingene innen kunst og lokal matproduksjon i Odsherred.

Kongelige opplevelser på herregårder og slott i Nordsjælland

Det finnes mange herregårder og slott i Odsherred. Særlig to slott er verdt et besøk. Renessanseslottet Kronborg slott er kjent fra Shakespeares berømte tragedie Hamlet. Det 400 år gamle slottet legger opp til flotte opplevelser, der dansk historie formidles på en interessant og spennende måte.

Fredensborg slott er også verdt et besøk. Det er bare mulig å besøke selve slottsbygningen i juli, ettersom kongefamilien bor på slottet andre deler av året. Dere er velkomne til å besøke slottsområdet utenom juli også. Slottsparken er nemlig åpen året rundt.

Rungstedlund er en interessant severdighet i Nordsjælland. Det er ikke snakk om et slott, men om et av Danmarks mest berømte forfatterhjem. Karen Blixen bodde på Rungstedlund mesteparten av livet sitt, og i dag er bygningen omgjort til et museum som gir et unikt innblikk i forfatterens liv. Rommene er innredet akkurat slik de var da Karen Blixen bodde der, med pynt og kuriositeter fra hennes tid i Afrika, og minner om foreldrene hennes.

Spennende opplevelser i storbyen København

Uansett hvor dere befinner dere i Nordsjælland, er dere ikke langt unna Danmarks desidert største by, København. Hvis dere ønsker å ta en dagstur til hovedstaden, ligger den bare en drøy times kjøretur fra feriehuset. For dere som besøker København for første gang, kan en kanaltur anbefales. På kanalturen får dere se København fra en annen vinkel, mens dere seiler forbi kjente bygninger som Børsen, Den Sorte Diamant og Operaen. Dere seiler dessuten forbi Den lille havfrue og Kastellet på Langelinie.

I tillegg til de viktigste severdighetene, som Amalienborg, Rosenborg slott, Glyptoteket, Rundetårn og Den Botaniske Have, kan dere også vurdere andre morsomme aktiviteter. Har dere barn, kan dere gå på tur i Superkilen, den flotte parken i Nørrebro. Barna kan leke på de mange lekeplassene, mens hele familien opplever en ny side av Nørrebro. Hvis dere starter i den nordlige enden av parken og beveger dere mot byen, ender dere opp på Assistens kirkegård. Dra ut på en annerledes skattejakt og se hvem som finner H.C. Andersens grav først!

København er en spennende by, også for de minste. I Amager finnes det blant annet et kjempestort akvarium. Den Blå Planet er Nord-Europas største akvarium, der dere kan begi dere ut på en verdensomspennende reise under havets overflate! Hvis dere er mer interessert i landdyr, er et besøk til København Zoo et must. Dyreparken er åpen året rundt, og dere kan komme tett innpå mange av verdens både truede og mer kjente dyrearter. Er det fart og spenning dere er ute etter, er en tur til enten Tivoli eller Bakken noe for dere.

Merk at de fleste attraksjoner og severdigheter i København er stengt på mandager. Når dere er i storbyen, lønner det seg å planlegge på forhånd og sjekke åpningstidene, særlig på mandager.

Morsomme opplevelser med attraksjoner på Sjælland

I tillegg til de mange slottene og København finnes det mange andre severdigheter og attraksjoner som gjør Sjælland til den perfekte feriedestinasjonen, året rundt.

Kunstmuseet Louisiana kan gjerne besøkes av barnefamilier. Her finnes det nemlig noe for både store og små! Louisiana ligger i Humlebæk nord for København og huser en av Skandinavias største kunstsamlinger fra det 20. århundre. I de skiftende utstillingene kan dere se kunst fra kjente internasjonale kunstnere. Hvis dere har barna med, kan dere besøke museets barneavdeling. Her finnes det morsomme aktiviteter for de minste, der de kan tegne og male sammen, mens de voksne besøker museet.

Hvis dere er på utkikk etter fart og spenning, men ikke ønsker å reise hele veien til København, til Bakken eller i Tivoli, kan en tur til Sommerland Sjælland anbefales. Sommerland Sjælland ligger i Nordsjælland, og her er fart og spenning garantert. Sommerlandets attraksjoner er delt opp i kategorier, så her finnes det noe for enhver. Om sommeren bør dere huske å ta med badetøyet, slik at dere kan boltre dere i sommerlandets badeland. Badelandet er det største i Sjælland og har mange morsomme vannsklier.

I tillegg til dette finnes det mange flere severdigheter og attraksjoner i Sjælland, og særlig i Nordsjælland. Her har vi samlet noen av de mest populære attraksjonene, som dere kan ta en titt på. Ta en nærmere titt på hva som tilbys av opplevelser, og velg de som passer best til familien din, ut fra deres behov og interesser!

Ferieopplevelser i Nordsjælland

Gleder du deg til ferien i Nordsjælland? Det skjønner vi godt. Nordsjælland er en fantastisk feriedestinasjon hvis dere er ute etter en kombinasjon av strand og kulturopplevelser, vakker natur og kort avstand til storbylivet. Hos VillaVilla leier vi ut mange feriehus i Nordsjælland. Te en nærmere titt på dem og finn det perfekte feriehuset for deres opphold i Nordsjælland!

Kort om Nordsjælland

Tettsteder

Hundested, Gilleleje, Helsingør

Kystlinje

100 km.

Hav

Østersjøen/Kattegat

Populære strender

fra vest til øst Trekanten Strand i Hundested, Gråstenvej strand, Liseleje strand, Tisvildeleje strand, Rågeleje strand, Gilleleje veststrand, Dronningemølle strand, Hornbæk strand vest og øst

Slott

Frederiksborg, Kronborg, Fredensborg

Museer

M/S maritimt museum, Louisiana museum for moderne kunst

Fredensborg Slot i Nordsjælland
Nyhavn i København

Attraksjoner på Nordsjælland

Kultur på Sjælland? Da trenger du ikke lete lenge.

Kunstelskere bør ta seg en avstikker til Louisiana kunstmuseum. De som liker kjappe kjøreattraksjoner, tar turen til Sommarland Sjælland eller Tivoli i København. Og hemmelighetsfulle spøkelseshistorier fortelles på Kronberg slott.

Asserbo Slottruin

Asserbo Slottruin

Reis tilbake i tid på Asserbo slott. Først et kloster, så et slott og til slutt en ruin. Den beste måten å oppleve historien til Asserbo slott på er å besøke ruinen i Asserbo Plantage. Reis tilbake i tid på Asserbo slott. Først et kloster, så et slott og til slutt en ruin. Den beste ...

Se mer
pjerrot på bakken

Bakken

10 km nord for København finner dere Dyrehavsbakken (Bakken) som ligger midt i dyrehagen. På Bakken finnes det noe for enhver smak. Prøv deg på de forskjellige turene og spillbodene, ta en pause på en av Bakkens mange restauranter, se gratis underholdning på friluftscenen, eller ta en øl på en av Bakkens puber. Mulighetene er mange, og de besøkende kan regne med gratis underholdning og konserter i løpet av sesongen. 10 km nord for København finner dere Dyrehavsbakken (Bakken) som ligger midt i dyrehagen. På Bakken finnes det noe for ...

Se mer
jente i experimentarium

Experimentarium

Gjennom de mange interaktive utstillingene på Experimentarium har dere muligheten til å lære om et stort utvalg av fysiske og biologiske temaer gjennom moro og lek som kan erfares på egen kropp. Følg en av temarutene, se et vitenskapsshow og opplev disseksjon av f.eks. et menneskeøye. På Experimentarium er det mye å finne på, og alt er i vitenskapens ånd! Gjennom de mange interaktive utstillingene på Experimentarium har dere muligheten til å lære om et stort utvalg av fysiske og ...

Se mer
Fredensborg slott

Fredensborg Slott

Når kongefamilien befinner seg på Fredensborg slott, er det naturligvis ikke tilgang for turister. Men i juli kan du bli med på en guidet tur gjennom slottet. Slottsparken er imidlertid åpen for besøkende hele året. Når kongefamilien befinner seg på Fredensborg slott, er det naturligvis ikke tilgang for turister. Men i juli kan du bli ...

Se mer
frederiksborg slott

Frederiksborg Slott

På det nasjonalhistoriske museum på Frederiksborg slott kan du oppleve helt ulike stilretninger. Rundt fem hundre års historie og endringer i kunst og innredning gjør denne utflukten til en opplevelse. Også danske barnehistorier fortelles på en interessant måte. På det nasjonalhistoriske museum på Frederiksborg slott kan du oppleve helt ulike stilretninger. Rundt fem hundre års historie og endringer ...

Se mer
aktivitetsmuligheter i Odsherred, Nordsjælland

Geopark Odsherred

Geopark Odsherred formidler regionens natur og kultur. Fra bronsealderen gjennom middelalderen til dagens økologiske jordbruk. Geopark Odsherred formidler regionens natur og kultur. Fra bronsealderen gjennom middelalderen til dagens økologiske jordbruk. ...

Se mer
Løvefamilien

København Zoo

København Zoo deler attraksjonene sine inn etter jordens ulike kontinenter. Du kan altså oppleve nordiske dyr, som ulven, moskusokser og bjørner, i den nordiske dyrehagen. I Australia finner du de tasmanske djevlene. Kaninbyen er selvfølgelig et trekkplaster for ungene. København Zoo deler attraksjonene sine inn etter jordens ulike kontinenter. Du kan altså oppleve nordiske dyr, som ulven, moskusokser og ...

Se mer
Imponerende Kronborg Slot

Kronborg Slot

På det nasjonalhistoriske museum på Frederiksborg slott kan du oppleve helt ulike stilretninger. Rundt fem hundre års historie og endringer i kunst og innredning gjør denne utflukten til en opplevelse. Også danske barnehistorier fortelles på en interessant måte. På det nasjonalhistoriske museum på Frederiksborg slott kan du oppleve helt ulike stilretninger. Rundt fem hundre års historie og endringer ...

Se mer
Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana

Moderne kunst kan oppleves på Louisiana kunstmuseum. Her flyter arkitektur, natur og kunst sammen. I barnehuset kan barna dine også prøve ut sine kunstneriske evner. Hvem vet? Kanskje har du en moderne kunstner i hus? Moderne kunst kan oppleves på Louisiana kunstmuseum. Her flyter arkitektur, natur og kunst sammen. I barnehuset kan barna dine også ...

Se mer
Nordsjællands Fuglepark

Nordsjællands Fuglepark

Omtrent 2000 fugler fra 200 forskjellige arter på et område på 70 000 kvadratmeter. Nordsjællands fuglepark fokuserer spesielt på artsbeskyttelse og at fuglene får leve så naturlig så mulig. Omtrent 2000 fugler fra 200 forskjellige arter på et område på 70 000 kvadratmeter. Nordsjællands fuglepark fokuserer spesielt på artsbeskyttelse ...

Se mer
Bilforlystelse i Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland

Det finnes fornøyelsesparker hvor dagen går altfor fort til å få prøvd alle attraksjonene. Slike parker er vel verdt et besøk, og Sommerland Sjælland faller definitivt i denne kategorien. Enten dere ser etter berg- og dalbaner fulle av looper, rask gokart-kjøring eller en flytetur gjennom Amazonas, er Sommerland Sjælland alltid en opplevelse. Det finnes fornøyelsesparker hvor dagen går altfor fort til å få prøvd alle attraksjonene. Slike parker er vel verdt et ...

Se mer
Tivoli København

Tivoli

Du vil nok gjerne ta turen i alle Tivolis attraksjoner i hvert fall én gang. Da tenker vi at du bør våge deg opp i den virvlende Monsunen eller ta deg en tur med Dragen. Eller fly opp i luften med Himmelskibet. Du vil nok gjerne ta turen i alle Tivolis attraksjoner i hvert fall én gang. Da tenker vi at du ...

Se mer
Tycho Brahe Planetarium udefra

Tycho Brahe Planetarium

Vil du dra på tur ut i verdensrommet? Da bør du ta turen innom Tycho Brahe Planetarium. På et 1000 kvadratmeter stort filmlerret kan du utforske universets hemmeligheter i 3D. Planetariet tilbyr også en reise under vannet eller ut i jungelen. Vil du dra på tur ut i verdensrommet? Da bør du ta turen innom Tycho Brahe Planetarium. På et 1000 ...

Se mer