Herlige opplevelser på familieferie i Vestjylland

De fleste har på et eller annet tidspunkt vært på ferie i Vestjylland. Vestjylland er den perfekte destinasjonen for en koselig ferie der familien kan tilbringe kvalitetstid sammen. Sommerminnene inkluderer som regel strand og bølger, varme solstråler på huden mellom sanddynene, store mengder feriegjester, god mat og lange, lyse netter. Vinteren bringer kanskje tilbake minner om vind i håret, store, brusende bølger, koselige stunder foran peisen med varm kakao og smaken av salt i luften. Nordsjøen har perfekte rammer for gode ferieopplevelser året rundt og er en viktig del av det som gir Vestjylland sin sjarm. Den til tider røffe naturen kombinert med koselige stunder i feriehuset legger opp til flotte opplevelser og gode minner for hele familien.

10+

Attraksjoner

80+

Feriehus

Luksush sommerhus i Vestjylland - sommerhusudlejning ved vestkysten

Gode opplevelser for hele familien ved Nordsjøen

Nordsjøen er et av Danmarks mest unike områder, som de fleste av oss har minner fra. For noen bringer det tilbake minner om da farfar skulle vise hvordan man hopper inn i bølgene før de knekker, og slik unngå å bli trukket tilbake på land igjen. For andre er Nordsjøen synonymt med lange høstferier med mye vind og salt i håret og gåturer på stranden til lyden av bølgene. De unge assosierer Nordsjøen med våtdrakter, surfebrett og førsteklasses bølger, mens den eldre garde kanskje tenker tilbake på den lange historien som havet har vært vitne til.

Vestkysten av Danmark har en spesiell betydning for de fleste, og det er nettopp det som gjør området til en feriefavoritt. Området byr på mange opplevelser for hele familien, både i naturen og innenfor historie og kultur.

Vestjylland

I Vestjylland kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieutleie i Vestjylland og ved Nordsjøen.

Bjerregård Strand

Bjerregård

Ved Bjerregård merkes Nordsjøen året rundt. Om sommeren er det gjerne strandturer med soling og bading som står på menyen, og om vinteren kan du gå lange turer. Her kan du prøve å fiske din egen lunsj, eller kjøpe fersk fiske direkte fra båtene i
Se mer
Blåvand Strand

Blåvand

Naturen rundt Ho er svært allsidig. Ho Klitplantage er et stort fredet sand- og lynglandskap med merkede turstier og utsiktspunkter. Ho Bugt er et spesielt naturområde med fine strandenger.
Se mer
Henne Strand

Henne Strand

Velkommen til Henne Strand, som er det perfekte feriested med alle sine aktiviteter for store og små og sin vakre natur. Torget er sentralt og har kafeer og butikker som legger opp til ferieshopping.
Se mer

Attraksjoner i Vestjylland

Vestjylland – fra Thy nasjonalpark til Legoland
Se mer
Blåvand i Jylland

Ho ved Blåvand

Naturen rundt Ho er svært allsidig. Ho Klitplantage er et stort fredet sand- og lynglandskap med merkede turstier og utsiktspunkter. Ho Bugt er et spesielt naturområde med fine strandenger.
Se mer
Houstrup Strand

Houstrup Strand

Houstrup Strand er en perle beliggende ved den populære og brusende Nordsjøen. Området ligger mellom Henne strand og Nymindegab og i nærheten av de mange spennende attraksjonene på Vestjylland.
Se mer
Hvide Sande

Hvide Sande

I området rundt Hvide Sande merker du Vesterhavet alle årstidene. Om sommeren innbyr havet til strandturer og solbading, og om vinteren til lange spaserturer.
Se mer
Klegod

Klegod

De vakre naturområdene på Klegod gjør området perfekt for en aktiv ferie enten på sykkelen, på stranden eller med turskoene på. Stranden ved Klegod er spesielt barnevennlig og overvåket av badevakter i sommermånedene.
Se mer
Søndervig

Søndervig

"Porten til Nordsjøen" kalles den fine badebyen Søndervig, som er full av aktiviteter både sommer og vinter. Byen har direkte tilgang til stranden via strandpromenaden, hvor havet og stranden trollbinder alle med sin skjønnhet.
Se mer
Sanddynelandskap ved

Vedersø Klit

Vedersø Klit er et av de vakreste feriehusområdene på Jyllands vestkyst. Her kan dere få vind i håret, fisk til middag og mange gode minner sammen med familie og venner.
Se mer
Vejers Strand

Vejers

Den sjarmerende badebyen ved Nordsjøen ligger i et område som er attraktivt hele året, med en endeløs sandstrand, frisk luft, store klittplantasjer og imponerende lyngheilandskap. Den brede hvite sandstranden med fin sand og sanddyner er Blått Flagg-sertifisert.
Se mer
Vester Husby

Vester Husby

Husene med stråtak går i ett med naturen i dette området, hvor både sanddyner og fjordenger ligger side om side med klittplantasjer. I området er det stor tradisjon for gårdsbutikker, brukskunst, lysstøping og keramiske verksteder.
Se mer

Unik og røff natur legger opp til spennende opplevelser i Vestjylland

Naturen i Vestjylland er en stor lekeplass for folk i alle aldre. Med et så stort utvalg av sport og aktiviteter er det ikke vanskelig å finne frem den barnslige siden av seg. Innover i landet i Vestjylland er det rå marklandskap i forskjellige toner av gult og grønt, avhengig av årstid og kornet og maisen som vokser der. Mot vest går naturen over i et sanddynelandskap, med feriehus på rekke og rad, før man kommer til stranden og den ville Nordsjøen.

Den varierte naturen i Vestjylland legger opp til mange forskjellige aktiviteter. Her er dere sikret en aktiv ferie med mange morsomme opplevelser. Hvis dere ønsker en rolig aktivitet, kan dere for eksempel gå på tur i sanddynene, langs stranden eller innover i landet. Det finnes mange merkede stier og forslag til ruter som dere kan følge, og som alle tar dere med gjennom vakker og vill natur. Hvis dere foretrekker å bevege dere på to hjul, er det også gode muligheter for det.

Gode opplevelser med vannsport ved Nordsjøen

Vestjylland har de beste surfeforholdene i Danmark, som passer både til nybegynnere og mer erfarne surfere. Mange av feriehusområdene i Vestjylland ligger ved Nordsjøens store bølger, mens det roligere vannet i Ringkøbing fjord ligger innover i landet. I Ringkøbing fjord kan dere vasse hele 800 meter inn i den grunne fjorden, og de ville bølgene mot vest passer godt til erfarne vannsportentusiaster. Vannsport er en god opplevelse for hele familien, fordi det både trener fysikken, motorikken og konsentrasjonen, uansett nivå. I stedet for å reise på skiferie kan dere vurdere en surfeferie, der dere kan ta et kurs og få en ordentlig introduksjon til surfing.

Innenfor vannsport er det mer enn bare tradisjonell surfing dere kan prøve dere på i Vestjylland. Hva med å prøve dere på kitesurfing, der dere kan sveve over vandet mens dere blir trukket av en drage? Vindsurfing er også en morsom aktivitet, som egner seg ypperlig i de to forskjellige typene av vannforhold som finnes på vestkysten. Det er også mulig å padle med padlebrett, som har blitt særlig populært de siste årene. Hvis dere vil ha enda mer fart og spenning, er det mulig å stå på vannski og wakeboard i Kabelparken i Hvide Sande.

Husk at Nordsjøen ikke bare er for surfere. Det er også mulig å tilbringe dagen på stranden med bading og vanlige strandaktiviteter. Hvis dere ikke er vant til å bade i Nordsjøen, må dere være ekstra forsiktige med de fysiske fordypningene i sanden, som kalles «revlehuller». Havbunnen er til å begynne med helt flat, men endrer seg jo dypere ut man kommer. Dere går raskt fra å stå med vann til knærne til å stå med vann til livet, før vannivået faller igjen. Dette gjentar seg, men denne gangen er vannet dypt, og særlig barn kan ha vanskeligheter med å få fotfeste på bunnen, helt frem til neste revle. Det anbefales ikke å gå lengre ut enn til den andre revlen, fordi vannet deretter blir svært dypt med sterke strømforhold. Nordsjøen er et røft hav, så dere må være veldig forsiktige og holde et øye med de som bader. Så lenge man er oppmerksom, gir de store bølgene utgangspunkt for mye moro og artige opplevelser.

Historiske opplevelser rett under overflaten i Vestjylland

Når dere går langs stranden i Vestjylland, vil dere merke hvordan historie og nåtid smelter sammen. Det ligger nemlig fremdeles bunkere fra andre verdenskrig på stranden, som i noen tilfeller er godt bevart, mens de i andre tilfeller har blitt forflyttet eller veltet av vær og vind. Noen av bunkerne er fylt med sand, mens det er mulig å krype inn i andre. Hvis dere er interessert i denne delen av Danmarks- og verdenshistorien, kan dere ta turen til Hanstholm. Her ligger Hanstholm Bunkermuseum, der dere kan lære mer om soldatenes liv og forholdene i Vestjylland i løpet av krigsårene.

Langs Vestjyllands kyst står det også mange fyr, som i sin tid ble brukt til å hjelpe sjømenn med å navigere på havet. I dag er ikke fyrtårnene i bruk, men pryder Jyllands vestkyst til minne om gamle dager. Det finnes dessuten flere museer i Vestjylland som tar dere med tilbake i tid og beretter om det røffe livet ved sjøen og naturens innvirkning på menneskene som levde på vestkysten.

Opplev massevis av kultur og kunst i Vestjylland

Det er mye mer å finne på i Vestjylland enn naturopplevelser og sport. I de mindre byene i Vestjylland og i flere av feriehusområdene kan dere oppleve både kunst og kultur.

Her kan dere blant annet besøke museer, gallerier, butikker som selger brukskunst, håndverkeres verksteder, keramikere, glassblåsere, ravslipere og gullsmeder. I disse forretningene kan dere kjøpe vakre kunststykker og smykker og lære mer om inspirasjonen bak kunsten, samt materialene kunstnerne og håndverkerne benytter seg av. Det er uten tvil verdt å besøke galleriene, museene og butikkene når dere først er i Vestjylland.

Opplev byene på vestkysten

Feriehusområdene i Vestjylland ligger avskjermet fra de mindre landsbyene på kysten. Ta en tur innom en av de koselige byene, som ligger bare en kort kjøretur unna feriehusområdet. I de tidlige sommermånedene er Søndervig vert for den internasjonale sandskulpturfestivalen, mens det i Hvide Sande alltid er mulig å kjøpe deilig, fersk fisk. Ringkøbing er en av de større byene på vestkysten, og i den sjarmerende kjøpstaden fra 1400-tallet kan dere gå på byvandring, lytte til livemusikk om sommeren og besøke kunstmarkedene.

Barnevennlige opplevelser på ferie i Vestjylland

Når dere har med barna på ferie i Vestjylland, står opplevelsene på rekke og rad. Området bugner av spennende severdigheter som passer godt til både store og små. Feriehusene vi leier ut hos VillaVilla, ligger i nærheten av mange av severdighetene og attraksjonene i Vestjylland, så her er det bare å velge og vrake.

En av barnas favorittopplevelser er Bork Vikingehavn. Her kan barna oppleve hvordan det var å være en ekte viking, med komplett vikingutstyr. I løpet av sommersesongen er det mange gratis aktiviteter i denne delen av Ringkøbing – Skjern Museum og særlig vikinglekeplassen, runejakten og seilturen i minibåter er noen av favorittene.

I den litt annerledes fornøyelsesparken Wow Park kan dere virkelig få beveget på kroppen. Her er hele familien sikret en morsom opplevelse ute i naturen. Dere kan gå på tur i tretoppene, klappe dyr og besøke trollhulen.

Det finnes mange gode opplevelser for småbarnsfamilier i Vestjylland. For mer inspirasjon kan dere besøke siden attraksjoner og severdigheter i Vestjylland. Her vil dere helt sikkert finne inspirasjon til en dagstur i ferien.

Det beste utgangspunktet for ferieopplevelsene i Vestjylland

Vestjylland har alt dere kan tenke dere når det gjelder å feriere sammen med familien. På slutten av ferien vil dere helt sikkert ha mange koselige minner sammen. Med så mange opplevelser på programmet er det viktig å ha et godt sted å lade batteriene på. Hos VillaVilla leier vi ut mange feriehus langs Jyllands vestkyst. Områdene vi leier ut feriehus i, er Vrist, Søndervig, Vejers, Vester Husby, Blåvand, Henne Strand, Hvide Sande, Ho ved Blåvand, Houstrup Strand, Bjerregård og Klegod. Les mer om feriehusområdene og husenes fasiliteter her, og finn feriehuset som passer best til ferien deres!

Kort om Vestjylland

Kommuner

Lemvig, Struer, Herning, Holstebro, Ringkøbing-Skjern

Kjente fyr

Thyborøn Kanal Fyr, Bovbjerg Fyr, Nørre Lyngvig og Blåvandshuk Fyr

Havner

Hvinde Sande, Thorsminde, Thyborøn, Esbjerg

Næringsliv

Reiseliv, fiskeri, matproduksjon

Dialekter

Vest-, øst- og sønderjysk

Overnatting

2019: 10 millioner feriehusbestillinger

Legoland i Billund - attraktioner i Vestjylland
Legoland i Vestjylland

Attraksjoner i Vestjylland

Vestjylland – fra Thy nasjonalpark til Legoland

Enten du elsker fornøyelsesparker eller vil oppdage naturen, byr Vestjylland på mer enn bare et vakkert utfluktssted. Fra ridderkamper i Legoland til terrengsykkeltur i Thy nasjonalpark, og fra Tirpitz-museet til Jyllandsakvariet, finnes det mengder av severdige attraksjoner som dere absolutt bør besøke.

Bork Legeland

Bork Legeland

La barna boltre seg på det store innendørs lekelandet Bork Legeland. Lekelandet byr på timevis med underholdning for både store og små barn. De mange forskjellige aktivitetene stimulerer barnas motorikk, fysiske styrke og fantasi, mens de voksne kan ta seg en fortjent pause med massasjestoler og magasiner. La barna boltre seg på det store innendørs lekelandet Bork Legeland. Lekelandet byr på timevis med underholdning for både store ...

Se mer
Flymuseet i Stauning

Danmarks Flymuseum

Besøk Danmarks Flymuseum som med sine 7200 m2 og over 70 utstilte fly gir dere et unikt innblikk i den danske luftfartshistorien. På museet har dere muligheten til å komme tett på mange av flyene som har vært brukt for eksempel i det danske luftforsvaret eller under andre verdenskrig. Dere kan lære mye mer om flyet og dets utvikling gjennom de permanente temautstillingene som omfatter fly-, motor- og propellutstillingene. Besøk Danmarks Flymuseum som med sine 7200 m2 og over 70 utstilte fly gir dere et unikt innblikk i den ...

Se mer
Fiskeri- og søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseum

Fiskeri og Søfartsmuseum er egentlig et sjøfartsmuseum, men her får du se mer enn bare båter. Friluftsutstillingen viser deg trebåtverftenes verden og fiskelandsbyene fra omtrent 80 år siden. Også offshore-energi vises frem i museet. Fiskeri og Søfartsmuseum er egentlig et sjøfartsmuseum, men her får du se mer enn bare båter. Friluftsutstillingen viser deg trebåtverftenes ...

Se mer
Fyrtårn på Jernkysten i Vestjylland

Jernkysten

Jernkysten er navnet på strekningen mellom Thyborøn og Hvide Sande, hvor mange skip strandet, forliste eller var i andre ulykker på grunn av uberegnelige strømforhold. I dag kan dere besøke redningsstasjoner, badevaktposter, minnesteiner til ære for sjømenn som mistet livet, fyr og ikke minst museer, som alle forteller historien om de røffe ulykkene som har funnet sted langs kyststripen. Jernkysten er navnet på strekningen mellom Thyborøn og Hvide Sande, hvor mange skip strandet, forliste eller var i andre ulykker ...

Se mer
Kom helt tæt på fiskene i JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet

Dyk ned i havets dyb på JyllandsAkvariet i Thyborøn. Her kan du stryge en rokke over ryggen, klappe en haj på snuden og holde en krabbe. Ved fodringstid går det sågar endnu vildere for sig. På JyllandsAkvariets indendørs sandstrand kan du grave efter rav – faktisk er der ravgaranti! Dyk ned i havets dyb på JyllandsAkvariet i Thyborøn. Her kan du stryge en rokke over ryggen, klappe en haj ...

Se mer
Triks på vannet

Kabelpark ved Hvide Sande

Har dere noen gang prøvd å stå på vannski? Hvis svaret er nei, så kan dere prøve det i Kabelparken i Hvide Sande og få en ny og spennende sportsopplevelse. Banen passer for barn på over åtte år og er egnet for nybegynnere som skal more seg med vannsport for første gang. I parken kan dere stå på både Wake Board og vannski. Har dere noen gang prøvd å stå på vannski? Hvis svaret er nei, så kan dere prøve det i Kabelparken ...

Se mer
Legoland i Billund

Legoland

Legoklosser så langt øyet kan se. Det kan du oppleve med barna dine i Legoland i Billund. Mer enn 50 spennende attraksjoner gjør en utflukt til Legoland til en opplevelsesrik dag. De aller yngste besøkende vil la seg begeistre av Duplo-land. Du kan oppleve riddereventyr i Knights Kingdom. Legoklosser så langt øyet kan se. Det kan du oppleve med barna dine i Legoland i Billund. Mer enn 50 ...

Se mer
udendørs for museet

Lemvig Museum

På Lemvig Museum kan dere lære om den vestjyske byens historie gjennom barnevennlige utstillinger, fotografier, minner og moderne fortellerkunst. Utstillingene skiftes ut løpende og museet kan dermed med fordel besøkes flere ganger. På Lemvig Museum kan dere lære om den vestjyske byens historie gjennom barnevennlige utstillinger, fotografier, minner og moderne fortellerkunst. Utstillingene ...

Se mer
Nørre Vosborg

Nørre Vosborg

Besøk herregården Nørre Vosborg og opplev det vakre fjordlanskapet med flotte bygninger og en hage som vekker fantasien til de fleste. Herregården har en unik kulturarv og arkitektur påvirket av 800 år av Danmarks historie. Her berettes Vestjyllands historie, der tøffe forhold og sterke personligheter skapte en særegen kultur og ånd rundt Nørre Vosborg. Besøk herregården Nørre Vosborg og opplev det vakre fjordlanskapet med flotte bygninger og en hage som vekker fantasien til de ...

Se mer
Huse i sand

Sandskulpturfestival Søndervig

De fleste har prøvd å lage sandskulpturer som barn, men skulpturene på Sandskulpturfestivalen i Søndervig er noe for seg selv. Her eksperimenteres det med sand- og grustyper, og når det tilsettes vann og en stor dose tålmodighet blir resultatet unike, sju meter høye og 200 meter brede skulpturer. De fleste har prøvd å lage sandskulpturer som barn, men skulpturene på Sandskulpturfestivalen i Søndervig er noe for seg selv. ...

Se mer
Stauning Whiskey

Stauning Whiskey

Stauning Whisky produserer whisky i verdensklasse her i Danmark. Bli med på en oppdagelsesreise gjennom whiskyfremstillingen. Hør historien om whisky-eventyret deres og kom tett innpå hvert trinn i produksjons­prosessen. Fra gulvmaltingen av dansk bygg og rug til destillering i de 24 pot-still-ene av kobber. En unik opplevelse for alle sanser, der du kan se, føle, lukte og smake. Stauning Whisky produserer whisky i verdensklasse her i Danmark. Bli med på en oppdagelsesreise gjennom whiskyfremstillingen. Hør historien om whisky-eventyret ...

Se mer
Strandingsmuseum st. George

Strandingsmuseum St. George

De anmelderroste utstillingene på Strandingsmuseum St George formidler strandinger og forlis langs den farlige jyske vestkysten. Her kan du få et innblikk i en av verdenshistoriens største strandingskatastrofer, da de to engelske linjeskipene HMS St. George og HMS Defence strandet utenfor Thorsminde i 1811 og mange hundre sjøfolk mistet livet. De anmelderroste utstillingene på Strandingsmuseum St George formidler strandinger og forlis langs den farlige jyske vestkysten. Her kan du få ...

Se mer
Vandre par i Nationalparken

Nationalpark Thy

I Thy nasjonalpark kan du oppleve interessante landskaper, preget av storm og vær. Nasjonalparken byr imidlertid også på kulturelle opplevelser: Maleriske fiskerlandsbyer med flotte kuttere, en terrengsykkeltur gjennom parken eller en utflukt til de 19 bunkerne i det første batteriet, vil gjøre ferien i Thy til en uforglemmelig opplevelse. I Thy nasjonalpark kan du oppleve interessante landskaper, preget av storm og vær. Nasjonalparken byr imidlertid også på kulturelle opplevelser: ...

Se mer
Tirpitz museet i Vestjylland

Tirpitz-museet

Bunkeranlegget ved Blåvand har vokst, og Tirpitz-bunkermuseet kaster blikket bakover i tiden til en 40 millioner år gammel ravskog og inn i et gammelt skattkammer med ravfunn. Det fortelles også interessante historier om soldatlivet i Blåvand. Bunkeranlegget ved Blåvand har vokst, og Tirpitz-bunkermuseet kaster blikket bakover i tiden til en 40 millioner år gammel ravskog og ...

Se mer