Kabelpark ved Hvide Sande

Vannsport involverer ikke nødvendigvis svømming. Så lenge man har god fart kan man nøye seg med å stå på brettet. I Hvide Sande kan dere prøve dere på både vannski og Wake Board i byens kabelpark i Ringkøbing Fjord.

Vannsport for barn og nybegynnere

Hvis dere liker vannaktiviteter, er kabelparken i Hvide Sande et must. Her kan barn fra åtte år og eldre være med på det nybegynnervennlige anlegget.

Alt som trengs er å være i en noenlunde god fysisk form. Kabelsystemet kan trekke opptil ti personer samtidig, slik at hele familien kan ha det moro sammen.

Banen har flere forskjellige funksjoner som dere kan prøve ut, og hvis noen i gruppen ikke vil være i vannet, kan de se på fra kjøkkenet og baren med utsikt over banen.

Det kan du oppleve på Søfarts- og Fiskerimuseum

Triks på vannet
bilde over vannet

Slik kommer dere i gang

Når dere ankommer kabelparken betaler dere for et armbånd som gir dere tilgang til banen i en begrenset periode.

Deretter kan dere gå til garderobene og skifte til våtdrakt. Disse kan dere enten ta med selv eller leie på stedet. Deretter må dere ta på dere både hjelm og vest som er obligatoriske å ha på banen.

Når dere er klare til å starte, velger dere enten vannski eller et Wake Board, stiller dere i riktig kø og venter på tur.

Dere får alt forklart før første runde, og når startlyset skifter fra rødt til grønt er det deres tur ut på vannet.

Tips for den første runden

Det er lurt å være godt forberedt første gang dere skal stå på på vannski.

Det er f.eks. viktig å ikke ha skiene på for stramt. Dere skal fortsatt kunne bevege føttene.

Hvis dere faller i vannet, spretter skiene vanligvis av automatisk. Hvis dette ikke er skjer må dere bevege eller sparke med beina for å få dem av.

Husk at dere kan slippe håndtaket når som helst hvis dere føler dere utrygge på noen av hoppene på banen. Plukk opp vannskiene og svøm tilbake til startpunktet.

Ofte stilte spørsmål om Kabelparken

Når åpner parken?

Les mer om parkens åpningstider her.

Hvor ligger parken?

Kabelparken i Hvide Sande ligger på følgende adresse:

Gytjevej 15

6960 Hvide Sande

Les mer og se bilder og videoer på parkens hjemmeside.

Pige på kabelbanen
Vannsport i Hvide Sande

Sjekk ut åpningstidene

Kabelparkens åpningstider avhenger av sesongen. I høysesongen er parken åpen både morgen og ettermiddag, men hvis dette er første gangen dere står på vannski eller Wake Board, kan dere planlegge et morgenbesøk ettersom det som regel er roligere på banen da. Hvis dere er en større gruppe, kan dere ringe på forhånd og reservere parken utenom åpningstidene.

Kabelparkens åpningstider kan påvirkes av værforholdene. Parken holder åpent ved kaldt vær eller regn og er stengt ved storm. Dessuten kan sterk vind fra øst påvirke aktivitetene på banen.