JyllandsAkvariet

Du opplever en reise ned i dypet på Jyllandsakvariet. Her kan du (eller barna dine) holde en krabbe i hånden eller til og med stryke en hai over ryggen. Ja, du kan også berøre skatene. Eller hva med en østers- eller ravsafari?

En utflukt til Jyllandsakvariet

Jyllandsakvariet ligger nord for byen Thyborøn. Du kommer til akvariet via Harboørevej eller Vesterhavsgade. Krigsmuseet ligger også i samme nabolag som akvariet.

Høydepunkter i Jyllandsakvariet

Skalldyr og havfisk er fokuset for Jyllandsakvariet. Den 15 meter lange modellen av en spermhval er meget imponerende. Hvis du stiger ombord på museets kutter, har du muligheten til å finne din egen rav.

Sæler
©JyllandsAkvariet
Safari
©JyllandsAkvariet

Det er fôringstid

Fôringstiden ved Jyllandsakvariet er alltid et spektakulært show. Her kan du også hjelpe til som besøkende. Du får mat av dyrepasserne og kan så glede de ulike vannlevende dyrene med en deilig matbit. Fôr skatene, flyndrene og haiene, så vil du oppleve skikkelig turbulens i vannet. Fôringen skjer mandag og fredag kl. 13.00 i berøringsbassenget. I juli og august også på onsdager kl. 13.00.

Kom tett på de vannlevende dyrene i berøringsbassenget

Hvis du noensinne har strøket en hai over ryggen, vet du at dette er en helt spesiell opplevelse. I berøringsbassenget på Jyllandsakvariet kan man oppleve dette. Eller hva med en sprell levende krabbe i hånden? Kanskje du helst vil klappe en skate på hodet? Takket være den lave oppbyggingen, har også barna muligheten til å komme riktig nærme fisker og skalldyr – en opplevelse som ingen glemmer med det første. Bassenget er også stort og dypt nok til at dyrene raskt kan trekke seg tilbake, dersom de får nok av menneskelig kontakt.

Fascinerende rav

Er det rav? Eller er det bare en gul stein? Kan du forskjellen? Dette lærer du på Jyllandsakvariet, hvor du kan finne din egen rav. Det garanteres faktisk. Bli ravtester og finn ut hva som er rav og hva som bare er en gul stein. Du trenger ikke engang å bite i stykker tennene dine.

Strandverkstedet

Et besøk på Jyllandsakvariet trenger ikke å være en passiv gjennomgang. Nei, faktisk tvert imot: I det kreative verkstedet blir du og barna dine kunstnere. Her kan dere selv lage deres egne suvenirer. Bruk muslinger, steiner og strandskjell, og lag deg et unikt minne du kan ta med hjem, eller lag lystige figurer og fabeldyr sammen med barna dine.

Du kan også kjøpe vakre smykkeskrin, lerreter, drager og sjørøversverd, og dekorere disse akkurat slik du selv ønsker.

Fasit: Jyllandsakvariet er en opplevelse

På Jyllandsakvariet vil du ikke bare se det, du vil rett og slett oppleve det. Her kan du berøre dyrene (så sant dyrene vil det, de har selvfølgelig muligheten til å trekke seg unna) og du kan bli en kunster i strandverkstedet. Dette opplevelsesorienterte opplegget gjør besøket på Jyllandsakvariet til et riktig eventyr for både store og små.

Ofte stilte spørsmål om JyllandsAkvariet

Når åpner JyllandsAkvariet?

02.01 – 31.05: Alle ukedager 10.00 – 16.00

01.06 – 30.06: Alle ukedager 10.00 – 17.00

01.07 – 31.08: Alle ukedager10.00 – 18.00

01.09 – 30.12: Alle ukedager 10.00 – 16.00

Adressen

Du kan legge denne adressen inn i GPS-en din for å tas rett til Jyllandsakvariet:

Vesterhavsgade 16

DK-7680 Thyborøn

På nettet finner du mer informasjon om Jyllandsakvariet her:

http://jyllandsakvariet.dk

Safari
©JyllandsAkvariet