Nørre Vosborg

Besøk herregården Nørre Vosborg og opplev det vakre fjordlanskapet med flotte bygninger og en hage som vekker fantasien til de fleste. Herregården har en unik kulturarv og arkitektur påvirket av 800 år av Danmarks historie. Her berettes Vestjyllands historie, der tøffe forhold og sterke personligheter skapte en særegen kultur og ånd rundt Nørre Vosborg.

Bli med på en underholdende og lærerik introduksjon til stedets og menneskenes historie på en gratis omvisning hver søndag kl. 13.30.

Ta med hele familien

Både store og små kan være med på å løse mysteriet på Nørre Vosborg når den nye appen, museumsmysteriet, lanseres.

Appen er et morsomt og lærerikt spill som kan brukes av barn og voksne til å løse mestertyven Heidenreichs gåter. Den grådige og lure skurken Heidenreich har en forkjærlighet for uvurderlige kulturskatter og planlegger å stjele en verdifull gjenstand fra herregården.

Professor Blom er på sporet av ham, men trenger hjelp. Barna kan bare stoppe Heidenreich ved å løse de lure gåtene hans som tar dem med på en spennende tur rundt på herregården. Samtidig utforsker barna Nørre Vosborgs spennende historie og naturen i området rundt herregården. Appen er gratis for alle.

Det kan du oppleve på Nørre Vosborg

Nørre Vosborg Interiør
Nørre Vosborg i Vestjylland

Kos dere med en herlig middag

Maten på Nørre Vosborg er som Vestjyllands natur – jordnær og kompromissløs. Vi bruker råvarer fra heia, fjorden og skogen rundt oss så mye som mulig. Vi samarbeider med lokale leverandører og produsenter som dyrker og avler noen av områdets beste og mest spennende råvarer – for det meste organiske.

Tjenesten på Nørre Vosborg er upretensiøs og trivelig og gjør det enkelt å nyte den herlige maten og de gode vinene i herregårdens koselige og vakre omgivelser.

Opplev naturen

Nørre Vosborg og de tilhørende landområdene har noen av Danmarks største verneområder som nærmeste naboer. 216 hektar hører til herregården. Mot vest, langs Nordsjøen og Nissum Fjord, finnes det reservater med et rikt fugleliv. Mot øst ligger et nesten 100 km² stort statsskogområde med Nørre Vosborg Hede, Ulfborg og Stråsø Plantager.

Skovbjerg Bakkeø mot sørøst er et nesten uberørt kupert landskap fra istiden. I nord grenser Storåen mot Nørre Vosborgs jorder. Nørre Vosborg har en flott beliggenhet i et unikt kyst-, natur- og kulturlandskap med mye å se og oppleve.

Det finnes tre turstier på Nørre Vosborgs landområder. Stiene er gangstier og kan derfor være ujevne enkelte steder. På parkeringsplassen på Nørre Vosborg kan dere sjekke infoskiltene for å se kart over stiene.

Ofte stilte spørsmål om Nørre Vosborg

Når åpner gården?

Herregården er åpen fra kl 10.00 – 00.00 hver dag dersom du bestiller billetter ved å klikke her.

Hvor ligger gården?

Vembvej 35
7570 Vemb

Besøk herregårdens nettside før besøket.