Fiskeri- og Søfartsmuseum

På Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan du oppleve en blanding av hav, dyr og spennende historier. Her kommer du tett på de mange dyrene som lever i Nordsjøen og Vadehavet, og du får et innblikk i fiskernes eventyr opp gjennom årene.

En opplevelse for alle

Fiskeri- og Søfartsmuseet byr på opplevelser for hele familien. Her tas du med på en reise under havets overflate, og du kommer tett på de mange dyrene som lever i farvannene rundt Danmark. En sikker vinner blant alle aldergrupper er berøringsbassenget, der det er mulig å ta på fiskene. De store skjelettene av strandede hvaler er også svært populære.

Det kan du oppleve på Søfarts- og Fiskerimuseum

Gutt på fiskeri- og søfartsmuseet
Barn leker

Rett fra havet til akvariet

Bli med ned i det store saltvannsakvariet, der det hele tiden pumpes inn saltvann fra Vadehavet. Det store saltvannsakvariet inneholder omtrent 300 000 liter vann, som hele tiden resirkuleres for at det skal være rent. Du kan oppleve livet under havoverflaten gjennom de store vinduene eller fra rampen, som tar deg med ned under vannets overflate.

I det store akvariet er det kjente fiskearter fra Nordsjøen, i tillegg til mer uvanlige og sjeldne arter som du kanskje ikke har sett før. Mange av fiskene i akvariet lever som yngel i Vadehavet før de beveger seg ut på dypere vann.

Selarium

I dette naturtroe Vadehavsinspirerte selariet kan du se de flotte selene på nært hold. Her er det nemlig mulig å komme helt tett på selene i forskjellige nivåer. Du kan se selenes elegante bevegelser i vannet fra de store undervannsvinduene eller se dem fra barnehøyde i de mange observasjonsstedene. Foringen og treningen av selene er også en opplevelse det er verdt å få med seg. Da får du både gode historier, informasjon og kunnskap om selene.

Vadehavspaviljong

Fiskeri- og Søfartsmuseet ligger i nærheten av Vadehavet, noe som også preger museet. I Vadehavspaviljongen er det mulig å se mange av fugleartene som lever ved Vadehavet. Du kan dessuten lære mer om den flotte naturen i Vadehavet samt dets til tider komplekse økosystem.

Ved paviljongen kan du lære mer om mange av dyrene i Vadehavet, både store og små.

sjøløve
Rørebassin

Bli med på ville eventyr

Denne utstillingen er basert på fiskernes spennende opplevelser på havet. På 1900-tallet hadde Esbjerg sin storhetstid innen fiskeri, og utstillingen fokuserer nettopp på denne tiden, gjenfortalt av tidligere fiskere. Utstillingen byr på en blanding av ulik dokumentasjon, historier og fotografier. I tillegg kan du høre fortellinger gjennom et digitalt forum. 

Mat med utsikt

Hvis sulten melder seg, kan MS Smag friste med herlige matopplevelser i tillegg til byens beste utsikt. Her kan du nyte et måltid med den fantastiske utsikten i bakgrunnen, som strekker seg over det store grønne området. Er det klarvær, kan du se helt til kystlinjen ved Fanø.

havet