Sandskulptur Festival i Søndervig

Sandskulpturfestivalen i Søndervig arrangeres hvert år. Her dekorerer 40 skulptører en 200 meter lang og sju meter høy vegg, i tillegg til 10 enkeltskulpturer med motiver fra årets tema.

For eksempel var roboter temaet i 2019. Det er ikke snakk om framtidens roboter fra en fjern galakse, men om de mange maskinene som er en stor del av hverdagen vår, og som vil fortsette å være det i fremtiden.

Besøk Søndervig og de mange sandskulpturene for en unik og uforglemmelig opplevelse.

Det kan du oppleve ved Sandskulptur Festival

Skulptur i Søndervig
©Foto af Thomas Høystrup Christensen
Huse i sand
©Foto af Thomas Høystrup Christensen

Hvordan lages en sandskulptur?

Hvem skulle trodd at det er mulig å lage en 200 meter bred og sju meter høy sandskulptur? Før arbeidet med å lage skulpturen begynner, må sanden forberedes. Sanden må legges i treformer, fuktes med vann og presses. Dette fører til at sanden i formene beholder fuktigheten og holder på formen. Deretter stables figurene, slik at hver figur blir mindre jo høyere oppe den ligger.

Når utformingen av skulpturene starter, fjernes formene etter hvert som arbeidet skrider frem. Ingen verk er identiske, og både konstruksjon, sand og grustype kan eksperimenteres med, slik at det er mulig å oppnå forskjellige farger.

Se med fra start

De store sanskulpturene fullføres i løpet av bare 10 dager! Hvert år er det mulig å få en sniktitt på de store skulpturene ved å stikke innom før den offisielle åpningen, mens skulptørene er i full gang med utformingen. Se datoene på forsiden av Sandskulpturfestivalens offisielle hjemmeside.

Ofte stilte spørsmål om Sandskulptur-festival

Pige til festivalen
© Thomas Høytrup Christensen
Skulpturer
©Foto af Thomas Høystrup Christensen

Rom for både føtter og hjul

På festivalplassen er det rom for alle. Stiene på plassen er tilrettelagt for bruk av rullestol, barnevogn og rullator. Dessuten finnes det handikaptoalett og stellebord til baby.

På sandlekeplassen kan barna bygge sandslott og skulpturer inspirert av temaet og kreativiteten som fyller luften.

Gratis omvisning

En gratis omvisning på 20 minutter er inkludert for grupper på mer enn 10 personer som bestiller via e-post. Omvisningen tar for seg hele prosessen rundt byggingen av sandskulpturene. Se mer her.

Søndervig