Flotte ferieopplevelser i Nordjylland

Nordjylland byr på opplevelser for hele familien

I Nordjylland finnes det massevis av morsomme aktiviteter å velge mellom, uansett årstid. Nordjylland er den perfekte destinasjonen for dere som ønsker å kombinere en aktiv ferie med ro og avslapning. Natur, kultur og pulserende byliv kjennetegner Nordjylland, og feriehusområdene, så vel som Nordens Paris, Aalborg, har en avslappet atmosfære takket være innbyggernes jordnære væremåte.

10+

Attraksjoner

20+

Feriehus

Opplevelser for barnefamilier i Nordjylland

Nordjylland er et paradis uten like for barn Her finnes det morsomme aktiviteter for barn både innendørs, utendørs og i feriehuset. Om været tillater det, kan dere ta turen til Røverknolden, som er kåret til Nordens beste naturlekeplass. Røverknolden ligger i Rold Skov, som er Danmarks nest største sammenhengende skogkompleks. Det er mange morsomme aktiviteter på Røverknolden som aktiverer både hjernen og kroppen, som å spille piano på et tre, ta på frosker, lukte på soppen i skogbunnen, gjenleve historien om Tommelise og mye mer.

Tar dere turen til Rold Skov, kan dere også prøve dere på geocaching. Geocaching er en gøyal aktivitet som minner om en moderne form for orienteringsløp. Dere følger en GPS, for eksempel på en smarttelefon. Basert på GPS-koordinatene kan dere finne en av skattene som andre har etterlatt. Mesteparten av skattene er gjemt i Rolv Skog, men det er også mulig å finne noen i nærheten av feriehusområdet. Når dere finner skatten, skriver dere navnene deres ned i loggboken og legger igjen en ny skatt til de neste skattejegerne. Dette er en morsom og lærerik aktivitet som hele familien kan være med på.

I Nordjylland kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieutleie i Nordjylland og ved Nordsjøen.

Ålbæk

Ålbæk

"Lysets Land", som spissen av Jylland med god grunn kalles, er med sin vakre natur og lange barnevennlige badestrender et kjært reisemål hele året. Området rundt Ålbæk byr på vakker natur og spennende utflukter.
Se mer
Blokhus Strand i Nordjylland

Blokhus

I Jammerbukten ligger den lille danske badebyen Blokhus. Hos oss kan du leie et feriehus med luksus og basseng i Blokhus.
Se mer
Nyfanget fisk på tørresnøre

Bratten Strand

Bratten Strand er et naturskjønt område som ligger mellom Skagen og Frederikshavn på østkysten av Nordjylland. En ferie her er synonymt med lange turer, bading og lek på den barnevennlige stranden og mange spennende attraksjoner bare en kort kjøretur unna.
Se mer

Attraksjoner i Nordjylland

Kirker, museer og fornøyelsesparker – velkommen til Nordjylland
Se mer
Råbjerg Mile i Nordjylland
Grønhøj

Grønhøj

Grønhøj ligger i vakre omgivelser nær både skog og strand. Den brede sandstranden med sanddyner har også Blått Flagg-sertifisering. Stranden kan friste med vann, sand og vakre solnedganger året rundt.
Se mer
Nr. Lyngby

Nr. Lyngby ved Løkken

Nr. Lyngby, et gammelt fiskevær, er et naturskjønt område med sanddyner, skog, lyng og lange flotte hvite sandstrender ved Nordsjøen. Området ligger mellom feriebyene Løkken og Lønstrup.
Se mer
Thorup Strand

Thorup Strand

Her finner du en by der fiske er svært viktig. På stranden ligger gamle, blå fiskeskøyter som venter på at vannet skal stige, og i horisonten kan du se fiskere i arbeid.
Se mer
Vorupør

Vorupør

Vorupør er en liten perle i Thy. Den unike bade- og fiskerbyen har en perfekt beliggenhet rett ved Nordsjøen.
Se mer

Severdigheter og kulturopplevelser i Nordjylland

Uansett hvor i Nordjylland dere ferierer, vil dere merke den koselige stemningen som er typisk for området. Livet i Nordjylland er stille, rolig og koselig. I de små kystbyene kan dere oppleve fiskerarven, besøke kunstgallerier med interessant dansk og internasjonal kunst og smake på lokal gastronomi. I mange av kystbyene kan dere kjøpe fersk fisk til middag eller smake på den i en av de mange restaurantene i området.

Det finnes dessuten et variert utvalg av severdigheter rundt omkring i Nordjylland. Det er verdt å nevne akvariet Nordsøen Oceanarium, der dere kan dykke ned under overflaten og oppleve en helt ny verden. Dere kan også besøke Skagens Museum, som består av tre forskjellige museer, og forteller historien om den berømte kunstnerkolonien Skagenmalerne. Hvis dere har barn med på ferien, er et besøk til Fårup Sommerland et must – her finner dere fornøyelser for både store og små. Les mer om alle de spennende attraksjonene og severdighetene i Nordjylland her.

Besøk Nordjyllands storby, Aalborg

Når dere først er i Nordjylland, bør dere legge turen til Nordjyllands største by, Aalborg. Aalborg har en lang industrihistorie og er i dag en pulserende storby, som samtidig har en avslappet stemning. Ta en lang spasertur langs vannkanten, der dere kan se store, imponerende bygninger som Utzon Center, Aalborg Universitets Create og Spritten. Gå dere vill i byens gågater, besøk Aalborgs domkirke, Budolfi kirke, ta et avbrekk i Vestre Fjordpark eller nyt utsikten over byens fine, gamle hus fra Aalborgtårnet eller Salling Rooftop. Aalborgs gågater er fulle av moderne butikker, koselige kafeer og interessante museer. Det finnes mange grønne områder i Aalborg, og hvis dere bestemmer dere for å vandre rundt i Vestbyen eller sentrum, vil dere garantert få øye på minst ett av de mange flotte gatekunstverkene som pryder veggene til flere bygninger. Aalborg har mye å by på også når det gjelder gastronomi. Dere kan dra på luksuriøse restauranter eller velge en mer avslappet atmosfære på Aalborg Street Food, som ligger ved Limfjorden i Vestbyen.

Hvis dere er ute etter en kulturell opplevelse mens dere er i Aalborg, kan dere bestille billetter til en av de mange forestillingene på Aalborg Teater. Aalborg Teater er et koselig teater og ligger i en av sidegatene til en av de mer travle gatene i byen. Hvis dere ønsker en litt annerledes teateropplevelse, kan dere kjøpe billetter til en forestilling på Det Hem’lige Teater. Historien til Det Hem’lige Teater er like interessant som forestillingene dere kan se der. Teateret har både vært et mindre kjent teater (derav navnet), en høyskole og er nå en selveiende institusjon. Her får dere uten tvil en minneverdig opplevelse!

Opplevelser i naturen utenom det vanlige i Nordjylland

Nordjylland er den delen av Danmark som har flest solskinnsdager, og her kan dere virkelig nyte tiden utendørs. Hvis dere er lei av dårlig vær og savner solen, bør dere vurdere en ferie i Nordjylland. Luften som sklir nedover de norske fjellene, skyver skyene bort fra Nordjylland, og området har derfor flere solskinnsdager enn resten av Danmark. Det gir perfekte rammer for å nye den flotte naturen i Nordjylland.

Naturen i Nordjylland har blitt formet av mange forskjellige naturfenomener gjennom tidene og er en opplevelse i seg selv. På vestkysten av Nordjylland ligger de kjente småbyene Klitmøller og Hanstholm, med Thy nasjonalpark like i nærheten. Thy nasjonalpark ble skapt under siste istid og strekker seg i et bredt belte langs vestkysten av Nordjylland. Thy nasjonalpark har en helt unik natur, med mange ville dyr og innsjøer (hvorav flere er egnet for fiske). Noen plasser kan dere bli med på orienteringsløp, som lar dere oppleve området på en litt annerledes måte.

Kort om Nordjylland

Regioner

Vendsyssel-Thy, Himmerland, Mors og Læsø

Større byer

Aalborg, Hjørring, Frederikshavn

Innbyggere

ca. 590.000 (2020)

Befolknings-
tetthet

74,9 innbyggere per kvadratkilometer

Administrasjons-
sentrum

Aalborg

VAndrutsjebanen i Fårup Spmmerland

Flotte turer for hele familien i Nordjylland

Nord for Thy nasjonalpark og litt sør for Blokhus ligger Fosdalen. Fosdalen er et vakkert skogområde å gå tur i. Her finnes det flotte, godt merkede turruter i forskjellige vanskelighetsgrader og lengder, som er enkle å følge. Har dere lyst på en kort tur, kan dere velge den korteste ruten på 2,5 km, mens den lengste ruten, på 5 km, går gjennom et mer kupert terreng. Når dere trenger en pause eller vil spise matpakken, kan dere gjøre det på et av de mange utsiktspunktene. De minste vil sikkert besøke lekeplassen som ligger i den ene enden av dalen. Her kan dere sette dere og ta en pause mens de minste leker på lekeplassen. 

På østkysten finner dere Dronninglund Storskog, der dere kan se en av de beste utsiktene over Nordjylland. Her ligger nemlig Nordjyllands to høyeste punkter. Dere kan også ta turen til Rold Skov eller Rebild Bakker og oppleve det vakre istidslandskapet, eller til Store Vildmose nordvest for Aalborg eller Lille Vildmose syd for Fjorden, der dere kan besøke det store natursentret. Det er en mer lærerik og interaktiv måte å oppleve naturen på.

Husk å besøke Nordjyllands spiss

Mot nord ligger Skagen Danmarks nordligste by har en virkelig unik atmosfære. Grenen er punktet der de to havområdene Skagerrak og Kattegat møtes, og det er mest trolig dette som gir utspring til det spesielle lyset i Skagen. Når de to havene møtes, blander det seg vannpartikler i luften, som reflekterer solens lys og gjør stemningen i Skagen til noe virkelig magisk. Det er ikke trygt å bade i vannet utenfor Grenen, ettersom vinden skaper uberegnelige og farlige strømforhold. Vinden og strømmen er såpass voldsom at Grenen konstant flytter på seg. En gang vendte Jyllands spiss mot nord, og i dag vender den mot øst. Dypp tærne, nyt gåturen og ta et bilde med en fot i hvert hav, men husk at bading frarådes på det sterkeste.

Når dere først er på besøk i Skagen, kan dere med fordel ta en tur rundt i byen og nyte utsikten over de vakre, gule husene med røde tak som kjennetegner feriebyen i nord. Skagen er en skikkelig ferieperle, og her kan dere besøke flere museer, der dere både kan se kunst og lære om byens sjøfartshistorie gjennom flere århundrer.

Feriehusutleie i Nordjylland

Vi skjønner godt at dere har lyst til å reise til Nordjylland på ferie etter å ha lest om de mange opplevelsene her og stedene dere kan besøke. Hos VillaVilla leier vi ut feriehus flere steder i Nordjylland. Feriehusene i Nordjylland har plass til mellom 10 og 26 gjester og ligger i områdene ved Løkken, Ålbæk, Grønhøj, Blokhus, Vorupør og Thorup Strand. Les mer om de forskjellige feriehusene her og finn feriehuset som passer best til familien din, ut fra behovene deres. De mange herlige opplevelsene i Nordjylland venter på dere!

Attraksjoner i Nordjylland

Kirker, museer og fornøyelsesparker – velkommen til Nordjylland

Ser du etter utfluktssteder i Nordjylland? Da er «Den tilsandede kirke» et godt forslag. Det blir enda mer sandete med den vandrende sanddynen «Råbjerg Mile». Superraske berg- og dalbaner kan oppleves i Fårup Sommerland. Aalborg Zoo lokker med isbjørner og sebraer. Og Skagens Museum byr på tre museumsbesøk i ett.

Tiger ii Aalborg Zoo

Aalborg Zoo

Mer enn 100 dyrearter venter på deg i Aalborg Zoo. Se isbjørnenes verden både på land og i vann. I dyrehagens afrikanske del kan du se både sebraer, antiloper og strutser. Parken viser også frem imponerende rovdyr, som løver og tigre. Fôringstidene er virkelig spektakulære. Mer enn 100 dyrearter venter på deg i Aalborg Zoo. Se isbjørnenes verden både på land og i vann. I ...

Se mer
Gokart Action House

Action House

Verdens største gokart-senter ligger i Løkken. Senteret byr på et stort utvalg av morsomme aktiviteter og timevis med underholdning for hele familien. Action House har et areal på hele 11 030 m2, og her finnes det gokart, bowling, laserspill, skytesimulator, lekeplass og kunstig virkelighet. Her kan dere være trygge på å finne den perfekte ferieaktiviteten og skape mange nye minner sammen. Verdens største gokart-senter ligger i Løkken. Senteret byr på et stort utvalg av morsomme aktiviteter og timevis med underholdning for ...

Se mer
Børglum Kloster

Børglum Kloster

Kloster- og kirkebygningene er spennende attraksjoner i seg selv, hvor du kan få et nytt innblikk i en historisk tid. Utstillingene og urtehagen gjør en tur til Børglum Kloster til en uforglemmelig opplevelse som dere vil huske lenge etter besøket. Kloster- og kirkebygningene er spennende attraksjoner i seg selv, hvor du kan få et nytt innblikk i en historisk tid. ...

Se mer
Bunkermuseum Hanstholm ved sjøen

Bunkermuseum Hanstholm

På Bunkermuseum Hanstholm kan du oppleve Nord-Europas største befestningsanlegg fra andre verdenskrig. I vakre naturomgivelser kan du utforske de mange maskinene fra verdenskrigen, og du kan gå på oppdagelsesferd blant utstillingene som viser hvordan livet var for 80 år siden, fra både et dansk og tysk synspunkt. På Bunkermuseum Hanstholm kan du oppleve Nord-Europas største befestningsanlegg fra andre verdenskrig. I vakre naturomgivelser kan du utforske de mange ...

Se mer
Den tilsandede kirke i Skagen

Den Tilsandede Kirke

I det 18. århundre måtte denne gamle Skagen-kirken gis opp på grunn av tilsanding. Deretter ble midtskipet revet og byggematerialet brukt til bygging av bolighus i stedet. Tårnet på Den tilsandede kirke fikk imidlertid stå som navigasjonspunkt. Dette tårnet er i dag kjent som en av Skagens severdigheter. I det 18. århundre måtte denne gamle Skagen-kirken gis opp på grunn av tilsanding. Deretter ble midtskipet revet og byggematerialet ...

Se mer
eagleworld

Eagleworld

Ta med familien til Eagleworld! Gode ​​opplevelser er den beste og mest effektive måten å lære på. Besøk Eagleworld og få et innblikk i rovfuglenes fascinerende verden. Bli bedre kjent med fuglene og få et innblikk i deres evner og liv. Ta med familien til Eagleworld! Gode ​​opplevelser er den beste og mest effektive måten å lære på. Besøk Eagleworld og ...

Se mer
Fårup Sommerland

Fårup Sommerland

Du kan oppleve attraksjoner for hele familien på Fårup Sommerland. Her finnes det passende berg- og dalbaner for enhver målgruppe. Berg- og dalbanen «Orkan» tar deg gjennom de nordiske vinder med en hastighet på 75 km/t. Yngre barn elsker stolkarusellen og racerbilene i Fårup Racing. Du kan oppleve attraksjoner for hele familien på Fårup Sommerland. Her finnes det passende berg- og dalbaner for enhver målgruppe. ...

Se mer
FarmFun Dyreparken i Ålbæk

FarmFun

I FarmFun zoo er dyrene ekstra vennlige, og gjestene belønner dem ofte med en liten godbit. Gården er en stor eventyrlekeplass og en natur- og dyrepark, så her er det uten tvil nok av opplevelser til et heldagsbesøk. Her kan dere more dere på lekeplassene og kose med de søte kjæledyrene. I FarmFun zoo er dyrene ekstra vennlige, og gjestene belønner dem ofte med en liten godbit. Gården er en stor ...

Se mer
Kunsten Museum of Modern Art

Kunsten

KUNSTEN Museum of Modern Art er et unikt kunstmuseum med en enorm samling av moderne billedkunst. Selve bygningen er en del av en kunstnerisk symbiose med skulpturparken, der kunst, arkitektur og natur blir til ett. KUNSTEN er en opplevelse for hele familien, der de minste kan gå på kunstjakt, mens de voksne fordyper seg i de mange verkene som finnes på museet. KUNSTEN Museum of Modern Art er et unikt kunstmuseum med en enorm samling av moderne billedkunst. Selve bygningen er en ...

Se mer
Naturen omkring kystmuseet

Kystmuseet Bangsbo

Utstillingene på Bangsbo-museet er like varierte som livet rundt omkring herregården har vært oppigjennom årene. Enten du er interessert i skip fra vikingtiden eller du vil lære mer om okkupasjonen på 1940-tallet, er det mye å se og oppleve på museet ved Frederikshavn. Utstillingene på Bangsbo-museet er like varierte som livet rundt omkring herregården har vært oppigjennom årene. Enten du er interessert i ...

Se mer
Udkigspost

Lille Vildmosecenter

En del av Danmarks eldste natur finnes på Lille Vildmosecentret, hvor dere kan besøke alle dyrene som lever i myra og lære om myr gjennom museets fire interaktive utstillinger. I tillegg til museet kan et besøk på senteret også by på muligheten til å lage mat på bål, gå en tur i parken eller leke på naturlekeplassen. Hvis dere er heldige, kan dere møte trollet Lille Vildma, som forteller om En del av Danmarks eldste natur finnes på Lille Vildmosecentret, hvor dere kan besøke alle dyrene som lever i myra ...

Se mer

Nordsøen Oceanarium

Dykk ned under overflaten og opplev en helt anden verden under et besøk til Nordsøen Oceanarium. I Nord-Europas største akvarium kan dere besøke sju veldig forskjellige destinasjoner og se over 81 dyrearter som lever i Nordsjøen. Husk å sjekke matingstidene på nettstedet for å sikre at dere får mest mulig ut av besøket! Dykk ned under overflaten og opplev en helt anden verden under et besøk til Nordsøen Oceanarium. I Nord-Europas største akvarium ...

Se mer
Vandreklitten Råbjerg Mile ved Skagen

Råbjerg Mile

I nærheten av rute 40, knapt 20 minutter med bil fra Skagen, kan du oppleve Råbjerg Mile på vandring. Denne sanddynen består imidlertid ikke bare av sand. Interessante planter har funnet seg et hjem langs kanten av sanddynen, og her oppholder det seg også gjerne padder og ormer. I nærheten av rute 40, knapt 20 minutter med bil fra Skagen, kan du oppleve Råbjerg Mile på vandring. Denne ...

Se mer

Rubjerg Knude Fyr

Det ikoniske Rubjerg Knude Fyr står halvt nedgravd i sanden, og i løpet av få år vil det mest sannsynlig ha rast ned på stranden mot vest. Inntil da er det verdt å ta turen innom og se utsikten over et av de gamle danske fyrene eller spasere rundt i de høye sanddynene. Dessuten er naturen rundt fyret av særlig interesse for fugleentusiaster, da mange sjeldne fuglearter lever i områdets Det ikoniske Rubjerg Knude Fyr står halvt nedgravd i sanden, og i løpet av få år vil det mest sannsynlig ...

Se mer
Skagens Museum

Skagens Museum

Fordelt på tre ulike plasser, byr Skagens Museum på mange interessante utstillinger og guidede turer. En guidet tur for opptil 25 personer varer vanligvis ca. 45 minutter. Utstillingene fokuserer på Skagenmalerne fra sent i det 19. århundre. Det finnes også mye godt å spise på de tre museene. Fordelt på tre ulike plasser, byr Skagens Museum på mange interessante utstillinger og guidede turer. En guidet tur for opptil ...

Se mer
Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum

På Vendsyssel Historiske Museum kan dere lære mere om flere historiske perioder. Opplev en dagligvarebutikk fra 50-tallet, leker fra steinalderen og frem til i dag, og få med dere oldtidsutstillingen med gjenstander fra steinalderen, bronsealderen og jernalderen. Etter museumsbesøket kan dere nyte litt fred og ro i den vakre museumshagen. På Vendsyssel Historiske Museum kan dere lære mere om flere historiske perioder. Opplev en dagligvarebutikk fra 50-tallet, leker fra steinalderen ...

Se mer