Gode opplevelser i familieferien i Østjylland

Østjylland er et ferieparadis med opplevelser for hele familien

Å dra på ferie i Østjylland er en fantastisk opplevelse for hele familien, uansett hvor mange generasjoner som reiser sammen. Her finnes det noe for enhver Barnevennlige strender så langt øyet kan se, vakre naturområder til lange gåturer og hyggelig byliv i de små landsbyene i nærheten av feriehusområdene, i tillegg til et unikt storbyliv i Aarhus. I Østjylland kan ferien tilpasses akkurat slik dere ønsker. Hvile og avslapning den ene dagen, og natur og frisk luft den neste. Dessuten finnes det massevis av muligheter for kulturelle og gastronomiske opplevelser. Feriehusets plassering i Østjylland lar dere dele dere opp i grupper og gjøre forskjellige aktiviteter, og samles om kvelden og fortelle hverandre om dagens opplevelser. Alt dere ønsker å oppleve, er bare et steinkast unna når dere ferierer i Østjylland!

10+

Attraksjoner

30+

Feriehus

Gode opplevelser for barnefamilier i Østjylland

Når man reiser med barn, kan det av og til være utfordrende å finne aktiviteter som passer til hele familien. Det trenger dere ikke bekymre dere for i Østjylland. Store deler av kysten i Østjylland er fullpakket med feriehusområder. Her finnes det et stort utvalg barnevennlige strender og lekeplasser, men også autentisk landsbystemning og museer – noe for enhver, med andre ord!

Det er mange barnevennlige strender i området ved Østjylland Mulighetene er gode for å nyte lange dager på stranda med lek, bygging av sandslott og bading. Særlig i feriehusområdene på Djursland er det mange barnevennlige strender. Den ytterste delen av Jylland skaper en beskyttet vik, med svært lite strøm og med en sandbunn uten store steiner. Flere av strendene har dessuten sertifiseringen Blått flagg, slik at dere kan bade under oppsyn av livreddere. Merk at det, avhengig av vindforholdene, kan være risiko for brennmaneter i vannet. Hold et godt øye med vannet slik at dere unngår å bli brent.

Hvis været ikke passer til bading, kan dere gå en tur på stranda og samle steiner, grener, skjell og lignende, som barna kan ha med hjem og leke med eller bruke til å lage et ferieminne. Det er bare fantasien som setter grenser! Det er en fin måte å minnes alle de gode opplevelsene dere har hatt i ferien, på. Dere kan for eksempel lage en liten feriedagbok der dere tar i bruk alle naturmaterialene, slik at dere i ettertid kan lese om alt dere opplevde sammen i ferien.

Østjylland

I Østjylland kan du besøke

Klikk på et område nedenfor for å lese mer om områder og ferieboliger i Øst-Jylland og ved Kattegat.

Ahl Strand på Djursland

Ahl Strand

Liker du kitesurfing, så bør du legge ferien til Ahl Strand som ligger sydvest for Ebeltoft! Her er det perfekte vind- og vannforhold til denne sportsaktiviteten, og den barnevennlige stranden er et samlingssted for tilskuere.
Se mer
Ebeltoft på Djursland

Ebeltoft

Ebeltoft – Djurslands eldste kommune er kjent for sine idylliske smale gater hvor man kan ta seg en shoppingrunde eller en hvil på en av kaféene eller restaurantene i de brosteinsbelagte gatene.
Se mer
Egsmark Strand

Egsmark Strand

En gang i tiden var Egsmark Strand et fiskerisamfunn og flere av de gamle fiskerhyttene pryder stranden den dag i dag. Området har variert natur med både grønne og kuperte områder, og stranden er perfekt for å nyte en ettermiddag med hele familien.
Se mer

Attraksjoner i Østjylland

Slott, dyrehager og berg- og dalbaner – kom til Østjylland
Se mer
Fregatten Jylland i Ebeltoft på Djursland
Fjellerup

Fjellerup

Med sentral beliggenhet på Djursland er Fjellerup et perfekt utgangspunkt for en ferie full av spennende opplevelser. Fjellerups barnevennlige strand er blant de aller beste strendene på Djursland.
Se mer
Grenå Strand

Grenå Strand

Helt ytterst på Jyllands nese og ikke langt fra Grenås hyggelige sentrum ligger Grenå Strand – et flott feriehusområde med gode barnevennlige strender.
Se mer
Hvidbjerg

Hvidbjerg

Hvidbjerg Strand på Jyllands østkyst er noe helt unikt. Her rager en nesten 30 meter høy hvit sanddyne, som skaper en helt spesiell stemning
Se mer
Juelsminde

Juelsminde

Mellom Vejle og Horsens Fjord ligger vakre Juelsminde, som byr på storslått utsikt over Kattegat og danner den perfekte rammen for en familieferie.
Se mer
Saksild Strand

Saksild

Saksild er et allsidig område med mye å by på uansett man ønsker avslapping eller en aktiv ferie. Saksild Strand sies å være Østjyllands beste strand. Der kan man bade og slappe av, og stranden er også ideell for lystfiskere og brettseiling.
Se mer
Samsø

Samsø

Samsø er en sikker vinner hvis dere trenger en pause fra den travle hverdagen og ønsker tid til å roe helt ned.
Se mer

Lærerike og morsomme opplevelser i Østjylland

Det finnes mange severdigheter og attraksjoner for hele familien i Østjylland. Her har vi samlet sammen noen som passer spesielt godt for hele familien. Hvis du vil lese mer om de mange attraksjonene og severdighetene som finnes i Østjylland, kan du besøke attraksjonssiden vår.

Det finnes mange forskjellige opplevelser som inkluderer dyr i Østjylland, og en av favorittene er Kattegatcentret. Kattegatcentret har i flere år blitt kåret til det beste akvariet i Norden og tar dere med under overflaten, ikke bare i Kattegat, men i flere av verdenshavene. Kattegatcentret er spesielt kjent for haiene sine. Dere kan komme tett innpå mange typer haier – blant annet sandtigerhai, svart- og hvittippet revhai, pigghai og revlehai. Kattegatcentret er et interaktivt akvarium der dere kan være med på å fange krabber, ta på haitenner og komme tett innpå forhistoriske dyr. Et besøk til Kattegatcentret er en opplevelse dere sent vil glemme!

Et besøk til Djurs Sommerland eller Tivoli Friheden er enda en opplevelse som hele familien vil elske. Dere kan ta turen innom en av disse fornøyelsesparkene enten solen skinner eller det er overskyet. Her kan dere tilbringe en gøyal dag med massevis av fart og spenning. Her kommer både store å små til å finne en adrenalinfylt aktivitet som passer for dem!

Aktive ferieopplevelser i Østjylland

Det finnes dessuten mange muligheter til at hele familien kan være aktiv. Dere kan leie kanoer flere steder på kysten av Østjylland eller i Aarhus – en fin måte for familien å samles rundt en aktivitet litt utenom det vanlige. I nasjonalparken Mols Bjerge kan dere begi dere ut på en 60 km lang turrute. Landskapet i Mols Bjerge har i millioner av år blitt formet av de store mengdene med is og vann som har beveget seg over området. Ikke la dere skremme av det kuperte landskapet i nasjonalparken! Det er mulig å gå kortere turer i nasjonalparken, og det lever mange sjeldne insekter og dyr i de forskjellige naturtypene. Hvis dere er heldige, kan dere få øye på en havørn. Ta med matpakken og tilbring hele dagen ute – enten til fots eller i kano. Etter en aktiv dag ute i naturen er det ekstra godt å slappe av når dere kommer tilbake til feriehuset. 

Kulturopplevelser i storbyen Aarhus 

Dere kan forvente mange spennende opplevelser for hele familien i Aarhus. Byen passer utmerket til en utflukt, uansett hvem det er som ferierer sammen. Her er det massevis å finne på og oppleve, både for barnefamilier, vennegrupper og familier med flere generasjoner. Aarhus ligger en kort kjøretur unna feriehusene vi leier ut på Djursland. Det tar ca. 45 minutter å kjøre fra Ebeltoft til Aarhus og én time fra Juelsminde. Tar dere fergen fra Samsø, er dere dessuten i Aarhus på kort tid.

Aarhus er først og fremst kjent for det moderne kunstmuseet ARoS, som med den ikoniske regnbuen på taket har blitt et av byens kjennetegn. Gamlebyen er også populær blant turister, og her kan dere reise tilbake i tid, til starten av 1900-tallet, og oppleve en gammel dansk kjøpstad. Aarhus byr på mer enn bare de populære attraksjonene. I 2017 ble Aarhus kåret til Europas kulturhovedstad, og det er lett å se hvor mye vekt det legges på kultur, gastronomi og musikk i byen. Ta en tur langs elven i sentrum av Aarhus og opplev det pulserende bylivet som kjennetegner Østjyllands hovedstad. Hvis dere trenger en pust i bakken, kan dere sette dere ned i havnen og titte på ferjene som frakter passasjerer til Sjælland og Samsø. Eller hva med et besøk til dyreparken ved Marselisborg slott i den sørlige delen av Aarhus?

Ta en dagstur til Samsø

Når dere er på ferie i Østjylland, kan dere med fordel ta en dagstur til den vakre, lille øya Samsø, som ligger utenfor Aarhus. Ferjen går flere ganger om dagen, og turen tar en halvtime hver vei. Samsø er en veldig koselig øy, både som feriedestinasjon og til en dagstur. Her kan dere gå på lange turer langs vannet, spise god, lokal mat og gå på museer med vekt på både kunst, dyr og kulturhistorie. Hvis familien skal på tur sammen, kan dere prøve dere på Samsø-labyrinten. Labyrintens stisystem på 5,5 kilometer gjør den til verdens største, ifølge Guinness World Records.

Samsø er kjent for den store mengden råvarer som produseres på øya. Nyt dem på en av de mange restaurantene på øya, eller kjøp dem i en av butikkene, som selger brukskunst og lokale delikatesser. Ta turen innom en av butikkene og ta med noen av spesialitetene hjem til middag. Dere kan også ta med noen av spesialitetene hjem, som minne om de mange gode opplevelsene dere hadde sammen i Østjylland.

Hvis dere skal besøke Samsø, bør dere sette dere inn i hva som skjer på øya. Selv om det er en liten øy, skjer det alltid noe på Samsø som dere sikkert vil like å få med dere.

Gode opplevelser i feriehus i Østjylland

Østjylland er en flott destinasjon for en familieferie. Her er det kort avstand mellom natur og storby, slik at dere får det beste fra begge verdener. Hos VillaVilla leier vi ut feriehus flere steder i Østjylland, både på Djursland, og lenger nede langs den østjyske kysten, med plass til mellom 8 og 30 gjester. Dere kan velge å reise på ferie til Ebeltoft, Saksild, Fjellerup og Hvidbjerg – og ved Grenå Strand, Juelsminde, Ahl Stand, Egsmark Strand og Samsø. Les mer om de forskjellige feriehusene vi leier ut i Østjylland, her. Finn det feriehuset som passer best til familiens behov. Dere er sikret gode opplevelser på ferie i Østjylland!

Kort om Østjylland

Innbyggere

1,3 mio. indbyggere

Hav

Østersjøen

Kystlinje Østersjøen

250 kilometer

Turmål

Tivoli Friheden, museumsbyen Den Gamle By, ARoS museum, AQUA ferskvannsakvarium, Kattegatcentret, Ree Park Safari, Djurs Sommerland

Turer

Nasjonalpark Mols Bjerge, Marselisborg slott

Tettsteder

Randers, Norddjurs, Favrskov, Aarhus, Skanderborg, Odder, Horsens, Samsø og Hedensted.

Attraksjoner i Østjylland

Slott, dyrehager og berg- og dalbaner – kom til Østjylland

De mange attraksjonene i Østjylland kan knapt overgås. Du finner vakre herregårder i Mols Bjerge nasjonalpark. Skandinavisk Dyrepark og dyrehagen Randers Regnskov tar deg tett på dyreverdenen, og den som elsker berg- og dalbaner bør absolutt ta seg en tur til Tivoli Friheden.

jente på Aros

ARoS

ARoS Kunstmuseum er designet som en terning på 43 meter med en farvestrålende regnbuering på toppen. Som gæst på museet kan du se frem til et møde med international lys-, video- og installationskunst. Børn og unge keder sig bestemt ikke på ARoS, men kan prøve kræfter med kunstneriske processer og anderledes materialer i de såkaldte kreative Studios. ARoS Kunstmuseum er designet som en terning på 43 meter med en farvestrålende regnbuering på toppen. Som gæst på museet ...

Se mer
Den Gamle By innbyr til oppdagelsesferd

Den Gamle By

I Den Gamle By kan du vandre fra det 17. til det 20. århundre. Opplev tidligere tiders boliger, verksteder og butikker, og treff beboere kledd i autentiske klær. Du kan også oppleve det tidlige 20. århundre på nytt i Den Gamle By. I Den Gamle By kan du vandre fra det 17. til det 20. århundre. Opplev tidligere tiders boliger, verksteder og ...

Se mer
Djurs Sommerland er Nordens største sommerland

Djurs Sommerland

I Djurs Sommerland finnes det over 60 forskjellige attraksjoner fordelt på de åtte temalandene Bondegårdsland, Piratland, Vikingeland, Vandland, Mexicoland, Westernland, Afrikaland og Sommerland. Så her er det mer en nok å gjøre for lekelystne i alle aldre. Dere kan ta med egen niste, eller kjøpe mat og drikke på et av de mange spisestedene i parken. I Djurs Sommerland finnes det over 60 forskjellige attraksjoner fordelt på de åtte temalandene Bondegårdsland, Piratland, Vikingeland, Vandland, Mexicoland, Westernland, ...

Se mer
Fregatten Jylland

Fregatten Jylland

På halvøyen Djursland finner du fregatten Jylland, som er hele 102 meter lang fra baug til akter. Fregattens mannskapskahytter er gjenoppbygget som tro kopier av originalene. Lad de 30 pund tunge kanonene eller klatre opp i den 23 meter høye riggen. På halvøyen Djursland finner du fregatten Jylland, som er hele 102 meter lang fra baug til akter. Fregattens mannskapskahytter er ...

Se mer
Gorillapark

GorillaPark

I Gorilla Park kan dere utfordre dere selv og teste klatreferdighetene. Her er det mye spennende i vente. Er dere tøffe nok til å prøve dere på klatrestien og har dere klatreferdighetene til en gorilla? Her finnes det klatreruter for både nybegynnere og erfarne klatrere, slik at et besøk til gorillaparken blir en uforglemmelig dag for hele familien. I Gorilla Park kan dere utfordre dere selv og teste klatreferdighetene. Her er det mye spennende i vente. Er dere ...

Se mer
Kattegatcenteret

Kattegatcentret

Kattegatcentret – så nær havets beboere kommer du kanskje aldri igjen. Kattegatcentret byr på en helt spesiell opplevelse: Her kan du faktisk dykke med haiene etter en grundig innføring. Selene som plasker i vannet er jo søte å se på. Kattegatcentret – så nær havets beboere kommer du kanskje aldri igjen. Kattegatcentret byr på en helt spesiell opplevelse: Her kan ...

Se mer
Natur om Moesgaard

Moesgård Museum

Moesgård Museum viser frem etnografiske og arkeologiske utstillinger på 16 000 kvadratmeter. Det er imidlertid ikke bare selve utstillingene som er verdt å se; også den arkitektonisk imponerende museumsbygningen er en severdighet. Evolusjonstrappen er også interessant – her kan du nemlig klatre opp gjennom jordens historie. Moesgård Museum viser frem etnografiske og arkeologiske utstillinger på 16 000 kvadratmeter. Det er imidlertid ikke bare selve utstillingene som ...

Se mer
Dybbøl Banke

Mols Bjerge

I Mols Bjerge nasjonalpark venter historiske herregårder og vakre naturlandskaper på deg. Ta turen til den tradisjonelle handelsbyen Ebeltoft og besøk slottsruinen Kalø i Mols Bjerge nasjonalpark. Ved dyssen Poskær Stenhus kan du reise tilbake i tiden til bronsealderen. I Mols Bjerge nasjonalpark venter historiske herregårder og vakre naturlandskaper på deg. Ta turen til den tradisjonelle handelsbyen Ebeltoft og ...

Se mer
Den vilde natur i Randers Regnskov

Randers Regnskov

Ligger regnskogen i Østjylland? Ja, du hørte riktig. Og i regnskogen finner du dyrehagen Randers Regnskov. Under de tre kuplene til dyrehagen Randers Regnskov kan du oppleve regnskogen fra tre ulike kontinenter, samt omtrent 250 dyrearter. Det er ikke tillatt å berøre eller fôre dyrene, men du får komme ganske nær dem. Ligger regnskogen i Østjylland? Ja, du hørte riktig. Og i regnskogen finner du dyrehagen Randers Regnskov. Under de tre kuplene ...

Se mer
Ree Park

Ree Park Safari

Enten det er geparder eller aper, blir du bedre kjent med det fargerike dyrelivet på planeten vår i Ree Park. Hva med en ridetur på en kamel eller en togtur med lokomotivet Black Beauty? Naturlekeplassen byr ungene på gøyal lek. Enten det er geparder eller aper, blir du bedre kjent med det fargerike dyrelivet på planeten vår i Ree Park. ...

Se mer
Løver i Givskud Zoo

Givskud Zoo

Givskud Zoo tar ikke bare sikte på å underholde publikummet. Parken er også opptatt av å bevare truede dyr. I Givskud Zoo finner dyr et hjem som snart ikke lenger eksisterer i naturen. Barna dine vil også bli overrasket over dyrene som allerede er utdødd: dinosaurene. Du kan utforske dyrehagen til fots eller som en safari med bil. Givskud Zoo tar ikke bare sikte på å underholde publikummet. Parken er også opptatt av å bevare truede dyr. I ...

Se mer
Skandinavisk Dyrepark brunbjørne

Skandinavisk Dyrepark

Du kan oppleve isbjørner og ørneshow i Skandinavisk Dyrepark. Skandinavisk Dyrepark kjennetegnes av et stort antall ulike dyrearter. Her kan du beundre stolte ulver og fredelige rådyr. Langs naturstien kan man se steinruiner og mengder av ville blomster, og Skandinavisk Dyrepark har selvfølgelig også en stor lekeplass. Du kan oppleve isbjørner og ørneshow i Skandinavisk Dyrepark. Skandinavisk Dyrepark kjennetegnes av et stort antall ulike dyrearter. Her kan ...

Se mer
Tyfonen i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden

Det er ikke bare ungene som gleder seg over kjøreattraksjonene i fornøyelsesparken Tivoli Friheden. Modige gjester prøver Sky Tower med en høyde på hele 50 meter, mens den fargerike billebyen Bille By passer for de aller yngste gjestene. Det finnes selvfølgelig også en rask berg- og dalbane: Cobra jager gjennom banens svinger i heseblesende 70 kilometer i timen. Det er ikke bare ungene som gleder seg over kjøreattraksjonene i fornøyelsesparken Tivoli Friheden. Modige gjester prøver Sky Tower med ...

Se mer